maanantai 7. toukokuuta 2018

CARPE DIEM

Viime kesät ovat opettaneet: carpe diem. Ja minähän tartun. Kuljen ovesta ulos ja sisään ihan jo siitä ilosta, että ulkona tuntuu lämpimältä. Tekee mieli tehdä pihalle tikusta asiaa. Tai kulkea pihalla ihan asiattomasti. Minulla on menossa viimeinen vapaapäivä neljän vapaan putkessa. Sen aikana olen kääntänyt ja lannoittanut istutuslaatikot. Upottanut perunat ja sipulit multiin. Istuttanut ensimmäiset kesäkukat. Raahannut parvekkeelle tuolit ja maton. Kävellyt tänään kaupunkiin ja takaisin. Ihan vain huvin vuoksi. 


Taivan on sininen ja valkoinen. Ja puissa on hiirenkorvat.En käsitä, että miksi meillä on näitä Lenineitä tässä kaupungissa. Tämäkin versio oikein kukitettuna ja patsaan vieressä kynttilä illan valaistusta varten. Joku pitää tästä kaverista ihan tosissaan. Minä taas pidän  auringon paisteesta päin kasvoja. Lokin liidosta sinitaivaalla. Kukista jotka puskevat ylös puiston uumenista. Vastaleikatun nurmen tuoksusta puiston ohi kävellessäni.
Tekisi niin mieli laskea itsensä jo irti. Ostaa kukkaöverit. Mutta sinnittelen vielä. Sallin itselleni vain saavillisen orvokkeja höystöineen. Tilasin myös riippumaton ja riipputuolin, kun edelliset homehtuivat pihalle viime kesän kosteudessa. Jos tätä menoa jatkuu, niin kiipeän niihin lukemaan kirjastosta lainaamani Mondon Tokion. Kyseistä kirjaa ei saa ostettua mistään ja sekös hieman harmittaa. Jos siis sinulla on sellainen kuljeksimassa tarpeettomana nurkissasi, niin vinkkaa. Olisi kiva lukea matkavinkkejä omalla kielellä. Japani on jo ihan oven takana.Toukokuu<3.

6 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Mondoa ei ole, vain Lonely planet ja sekin saksaksi. Seuraavaksi luen sun postaukset.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Mulla on Lonely Planet enkuksi. Ja nyt se Mondo lainassa. Ja Berlitzin Japani.

Petra kirjoitti...

Meillä on jo kevät pitkällä, sanoisin liian pitkällä sillä tykkään aamuista, jolloin voi lähteä kotoa ohut vilatakki niskassa, jonka voi sitten riisua päivällä pois. Pian on jo liian kuuma siihen ohueenkiin takkiin. Oih Japani kuulostaa aivan mielettömältä matkakohteelta!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Petra: Tämä on nyt ihan parasta aikaa. On vielä toive siitä, että kesästä tällä kertaa tulisi ihana ja lämmin. Nytkin hetkittäin on jopa sellainen olo, että onko takki liikaa. Luonto puskee esiin vihreää ja kukkaa. Niin kaunista, vehreää, valoisaa, puhdasta ja lupaavaa. Ja edessä vielä Japanikin. Elämä on hyvä.

Päden paja kirjoitti...

Niin kauniita kuvia, ihania kevät kukkia! Nuo kukkaöverit kuulostaa tutulta, niihin helposti kyllä sortuu:) On tämä kevät vaan kaunista aikaa! Kaunista ja leppoisaa helatorstaista♥

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Päden paja: Kaunis kuin kukka. Ja jokainen niistä kaunis omalla tavallaan. Luonto tarjoaa onneksi paljon ilmaista ihanuutta näin keväällä. Mukavaa helatorstain iltaa myös sinulle.