lauantai 5. toukokuuta 2018

ONKIN JO TOUKOKUU

Ja yhtä-äkkiä onkin jo toukokuu. Ei edes ihan alkumetreillä vaan jo kunnolla menossa. On juhlittu vappu ja miehen synttärit. Annettu vinkit äitienpäivälahjaa ajatellen. Ostettu mullat kasvilaatikoihin. Suunniteltu haravointia. Avattu grillikausi. Syöty ensimmäiset mansikat ja mansikkakakut. Kipaistu saunasta rantaan. Laskettu jo mielen päälle se ajatus: kohta on kesä ja loma.
En tiedä mikä minua on pidätellyt blogista poissa. Olenhan jopa kuvannut. Kantanut kameraa ja katsellut tiheästi maailmaa sen läpi. Viimeksi hetki sitten, kun kuopuksen heppa-kurssi saapui päätökseen ja pitivät naamiaishenkiset maastokäsittelynäytökset. Vilakkaa oli, vaikka aurinkokin näyttäytyi. Luotan siihen, että huomiseksi kuitenkin lupausten mukaan lämpenee. Siinä tapauksessa lupaan aloittaa pihatyöt heti aamusta.
Vaivaa oli nähty asujen suhteen:). 


Jotakin erityisen mukavaa minussa viriää näin keväällä. Sellaista iloittelua. Toivetta. Uskoa elämän hyvyyteen ja kauneuteen. Jos jotain kaipaan, niin lämpöä. Sellaista, että villasukat saisi pestä hetkeksi pois ja ulos astuessa tulisi ensimmäiseksi mieleen, että "onpa lämmin". Toivon siis nyt ääneen lämmintä Suomen kesää. Pitkiä aurinkoisia päiviä. Mahdollisimman vähän itikoita. Rommirusinajäätelöä vähintään kaksi palloa kerrallaan.
Joko teillä on kesä suunniteltu? Mitä siltä eniten toivot?

8 kommenttia:

Cheri kirjoitti...

Ihania heppoja ja neitoja. Kesä tuli tänne tänään ja heti alkoi puissa vihertää. Kaikki käy niin äkkiä.
Kesälle toivoisin minäkin lämpöä, saisi olla hellejaksokin, edellisestä on niin kauan.

Jael kirjoitti...

Kun se kevät tulee niin siitä pitää ottaa kaikki irti, eikä tietokoneen ääressä oleilu ole silloin yhtä kivaa. Ehdin nähdä kevään alun tulon 2 viikon reissuni aikan: kun tulin oli vielä jäälauttoja Töölönlahdella, ja aika kylmää, mutta muutaman päivän kuluttua olivat jäälautat jo poissa, ja ennen lähtöäni ehdin nähdä ensimmäiset valkovuokot:) Mukavaa viikonloppua:)

Allu kirjoitti...

Tutkin äsken Japani-kirjaa ja ajattelin, että tehän lähdette jo ensi kuussa ja miten kätevää, että voin sitten kysellä kaikkea.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Cheri: Luulen, että täälläkin vihreä räjähtää puihin näinä päivinä. On tullut vettä ja jos saisi sitä lämmitystä päälle, niin avot.Enkä minä odota, että olisi jatkuvaa hellettä, mutta kun olisi kesällä edes yli 20 astetta, niin olisimme sen mielestäni ansainneet.

Jael: Vauhdilla on kaikki tapahtunut. Ja tapahtuu. Hauskaa on seurata muutosta parin päivän välein kävellessä.

Allu: Kuukauden päästä olemme siellä!!! Eilen käytiin viemässä kansainvälisen ajokortin hakemukset Haminaan. Auton vuokrasta tein varauksen. Ja Finski lähetti juuri äsken terveisiä ja vinkkejä lentoa varten:D. Päivitän kyllä blogia sieltä käsin jos vain yhteydet toimii.

Carola Lehtonen kirjoitti...

Vihdoin se tuli ja yllättää sitten kuitenkin joka kerta, vihertää ja kohta on kaikkialla jo vihreä vallankumous! Tätä on odotettu ja toivottu js nyt osui juuri viikonloppuun! Kesältä odotan parempaa, kuin kahdelta edelliseltä:)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Carola: Meillä ei kyllä vielä selvästi viherrä. Mutta nyt on jo aamusta 16 astetta keittiön mittarissa, joten luulen, että illalla on jo toinen tilanne. Ja TODELLAKIN, tämän kesän on oltava parempi kuin kaksi edellistä. Sellainen kuin oli paluumuuttomme loppukesä 2014, kiitos.

Satu kirjoitti...

Hauskat heppanaamiaiset. :-)

Tänään oli kyllä ihan huippuhieno päivä, kesän ensimmäinen päivä! Varmasti oli ihanteellinen päivä pihalla puuhasteluun.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Satu: KAKSI hienoa päivää putkeen. Se tuntuu jo lottovoitolta. Saati, että lupasivat tätä lajia koko viikon.