sunnuntai 13. toukokuuta 2018

PAKKO VIRITTÄÄ PURJE

Vuosi 2018 on antanut kuulkaa nyt parastaan jo kohta viiden kuukauden ajan. Talvi oli hieno. Juuri sellainen kun talven pitääkin olla. Aurinkoisia päiviä, jäätyneitä vesiä, riittävästi lunta. Sitä seurasi elämän kevät, joka sai kruununsa tänään, kun oli meidän äitien päivä. Ainakin täällä Kotkassa juhlittiin aivan käsittämättömissä keleissä. Oli meidän vuoro järjestää ruoka. Syötiin terassilla, jonne oli pakko virittää aurinkopurje, että ei paistuttaisiin elävältä. Istuttiin siinä iltaan pitkälle. Ei palellut. Itikoita oli vain yksi ja tapoin sen säälittä. Miten kiitollinen mieli. Kaikesta.


Parsat ja muut sörsselit valmiina grilliin.


Helmikin oli juhlassa mukana ja jäi yöksi kesäasuntoonsa.


Ruoan ja jälkiruoan välillä oli suoritettava viilennys. Serkukset pulahtivat jokisuistoon ja me äidit istuttiin lämpimällä rantakalliolla uimavahtina. Sillä välin oli terassilla aloitettu letun paisto. Pojat olivat kaivanneet pelit kellarista ja illan aikana pelattiinkin aika monta matsia Spikeballia. Aika hauska peli pihakäyttöön muuten.

Kun vieraat olivat tekemässä lähtöä, antoi Metsolan ranta taas parastaan. Oli pakko vielä kipaista rantaan ja kuvata illan ihanuus. Tämän päivän väri oli keltainen ja kulta. Rantakalliot olivat imeneet itseensä päivän lämmön. Paistattelimme ilta-auringon säteissä ja luonnon kauneudessa.

Ja otettiin perinteiset ÄITI-kuvat. Mummo ja sen tytär ja miniä.Ja ne meidän tytöt.


Ah elämää<3.

6 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

Voisi kuvitella etta kuvat ovat juhannuksena otettuja eika aitienpaivana.
Niin on suvisen tuntuista.

Sinulla on hieno perhe!

Allu kirjoitti...

JA meillä oli +14C ja satoi koko päivän. Tänään onneksi taas lämmintä.

Jael kirjoitti...

Aivan ihanan näköistä ja hienoa että saitte nyt helteitä,toivottavasti niitä riittää kesäksikin.
Nam, ihania herkkuja.
Teillä on ollut nyt yhtä lämmintä kuin täällä,harvinaista!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Anu: Tänään mittari näytti 26 astetta. Aivan uskomatonta. Ilmatieteenlaitoksenkin mielestä. Lämpimin äitienpäivä miesmuistiin. Perhe on paras!

Allu: Se on minusta oikein, että täällä Pohjolan perukoillakin on joskus lämpimämpää kun muualla.

Jael: Olen nyt niin imenyt lämmintä itseeni tämän viikon, että kestän nyt hetken kylmempääkin kesää. Etenkin kun on kohta jo sitä Japania tarjolla.

MatkaMartta kirjoitti...

Voi kuinka ihania ja kesäisiä kuvia ja kuinka kauniita naisia kolmessa sukupolvessa! Täällä alkaa hitaasti mutta varmasti tulla kunnolla lämmin.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

MatkaMartta: Täällä on ollut mitä kaunein kesä. Eilen saunasta rantaan kävellessä huomasin, että tänään töiden jälkeen saan jo ikuistaa ensimmäiset omenapuun kukat. Parhaita aikoja vuodesta!