tiistai 21. kesäkuuta 2016

MATKUSTETTIIN AJASSA TAAKSEPÄIN

Matkustettiin ajassa taaksepäin. Lähdettiin Suomesta kello 8:45. Ensimmäisessä lennossa hypättiin ajassa kolme tuntia aamuun päin. Siihen aikaan jätettiin mies makuupusseineen, villapaitoineen, pitkine kalsareineen ja goretex-kenkineen Islannin sateeseen. Esikoisen kanssa jatkettiin uudelle aikamatkalle. Yhteensä lähes kahdentoista tunnin matkustelun jälkeen saavuimme helteiseen New Yorkin maanantaiaamupäivään. Yllättävän virkeänä, vaikka viimeiset kolme neljä yötä on mennyt melkoisen vähillä unilla ja matkakin vei veronsa. Bussilla kohti Manhattania, laukkuja kantaen maanalaiseen ja loppumatka kävellen Harlemin helteisillä kaduilla. Ja niin saavuimme tähän amerikan unelmaan, joka kuuluu meille seuraavan viikon ajan. Iki-ihana La Maison d'Art, joka oli yhtä ihana, kun etukäteen ajateltiinkin. On meillä täällä ruhtinaallisesti tilaa kahdelle:D.


Äidillä on kolme petiä josta valita. Taidan päätyä tuohon ikkunan edessä olevaan.Tässä saarekkeella naputan teille kuulumisia nyt kun kello on 4 Suomen aikaan.
New Yorkissa aurinko laski hetki sitten ja kello ei ole vielä edes yhdeksää.


Esikoinen sai päämakkarin. Keltaisen kaunokaisen.
Meillä molemmilla on oma kylppäri.Kun oli saatu laukut huoneistoon, lähdettiin ottamaan Harlem haltuun. Tällaiselta se minusta tuntui: Jeesus on täällä korkeassa kurssissa. Lähes joka kadulla on kirkko ja lähikaupan kyltissäkin häntä kehutaan. Kaupassa raikasi myös gospel-laulut. Harlem on todellakin musta. Erotumme kadulla harvinaisina valkonaamoina. Meitä ei haittaa, eikä näköjään harlemilaisiakaan. Seuraamme mielenkiinnolla paikallisväestön rentoa ja yhteisöllistä elämänmenoa ja persoonallista tapaa pukeutua. Moni asia on televisiosta tuttua. New Yorkin kaupunkitalot kaduilta ylös nousevine portaineen ja koulubusseineen. Isolla osalla miesväestä pöksyt tuntuu putoavan. Tekisi mieli käydä nostamassa niitä ylös. Täällä on melkoisen roskaista ja osilla teistä suorastaan haisee. Isot jätesäkin näytetään nostettavan vaan tien viereen. Roskikset pursuaa. Koripallokentällä mukulat repivät koulukirjoja ja jättävät lehdet tuulen vietäväksi.En sanoisi, että tähän asti näkemäni perusteella New York olisi kaunis. Harlem ei ainakaan ole. Mutta se on hauska ja eloisa. Värikäs ja yllätyksellinen. Sympaattinen kaikessa rähjäisyydessään. Illan valo maalaa kaiken utuiseksi. Musiikki soi ja elämä on vahvasti läsnä. Kyllä me täällä tulemme viihtymään ja yllättymään varmasti moneen kertaan iloisesti. Tänään otettiin jo aluetta haltuun lähemmäs kahdeksan kilometrin verran kävellen.


Huomenaamulla meillä on tarkoitus ostaa seitsemän päivän metrokortti, jolla saadaan kulkea metrolla niin paljon kuin sielu sietää. Lähiasemalle ei kauaa kävellen huitaise ja sitten onkin koko Manhattan  ja muu kaupunki helposti saavutettavissa. Lentokoneessa tehtiin suunnitelmaa siitä mitä ainakin halutaan nähdä. Atlantin aaltoja, musikaalia, museoita, keskuspuistoa, kauppoja… 

Tänään aloitettiin taas pikaruoalla. Se oli pakon sanelemaa, sillä lennoilla meillä oli vain eväät.


Nyt on aika paneutua yöpuulle. Kierrokset on kovalla, joten täytynee ensin niitä hieman laskea lukemalla kirjaa. Ostin kirjakaupasta kasan pokkareita ja lentokoneessa aloittelin Villiä vaellusta, joka onkin vienyt ihan mennessään. Katsotaan siis, että löytääkö Nukku Matti tänne ollenkaan? Hyvää yötä meille. Ja teille pian jo hyvät huomenet!

12 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Kuinka kiinnostavaa!
Ja aivan ihastuttava tosiaan tuo okrankeltainen makuuhuone. Ei toinenkaan huono ole.

Jotenkin tästä alueen kuvailusta tuli mieleen ne pariisilaiskorttelit joissa juuri asuin. Ainakin paljon samankaltaisuutta vaikka varmasti tyystin erilaista. New Yorkissa on kaikki varmasti erilaista.

Odotan jo innolla seuraavaa raporttia.

Allu kirjoitti...

Terveisiä NYKkiin, olispa kiva päästä sinne. Olettepa löytäneet kivan kämpän.

SaaraBee kirjoitti...

Kiva päästä taas teidän kanssa reissuun!

Pepi kirjoitti...

Ei olla niillä nurkilla missä itse asuisin, mutta tosi kiva saada muutakin näkökulmaa kuin kaksikerrosbussin ylälauteilta 😉
Kirkonmenot Harlemissa, se täytyisi kokea!

Taas iski ihan hirvee ikävä 😳

anumorchy kirjoitti...

Upea kamppa!!!!!!!! Mista loytyi?
Oliko arvokas?
Ihanaa seikkailua teille!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Liivia: KIINNOSTAVAA, kyllä juuri niin. Olen ihan uudella maaperällä. Enkä todellakaan haluakaan katsoa vain Manhattanin pilvenpiirtäjiä. Harlem on siis meille oikein sopiva alue aloittaa New Yorkiin tutustumista. Tänään takoitus kävellä tästä Keskuspuistoon ja sitten jo sinne pilvenpiirtäjien juurellekin.

Allu: Kiitos terveisistä. Tule vain tänne, kyllä kannattaa.

Saara Bee: Reissukärpäset. Tuntuu kyllä kivalta olla taas reissussa:D.

Pepi: Kirkonmenot Harlemissa on minun ehdoton MUST! Mutta mikä kirkko valita, siinäpä pulma. Kyllä tämä on ehdottomasti varmaan juuri meille sopiva aluea asustaa. Ja miten tilava ja ihana onkaan tämä asunto. Tällaista ei ihan keskustasta saisikaan näillä hinnoilla.

Anu: Tämä oli täkäläisittäin edullinen ja siksi tämä valittiinkin. Keskustasta olisi saanut samaan hintaan vain pikkuisen kopin. Maanantaista maanantaihi (sille KOLMELLE hengelle) tämä maksoi 1400€.

Carola Lehtonen kirjoitti...

Kiva päästä kanssanne matkalle näin ruudun välityksellä...ja mukavaa seurata kuviesi ja tarinoidesi kautta reissuanne.Mielenkiintoista ja elämyksellistä reissua teille molemmille!

Petra kirjoitti...

Ihana kamppa, voi etta en varmaan haluaisia lahtea tuolta pois! En jaksaisi toistaa itseani mutta onpa taas ihania kuvia. Onpa kiva paasta NY:n teidan mukana, luulen etta viihtyisin tuolla.

Jael kirjoitti...

Sielläkö olet,entisessä asuinkaupungissani...Ihanat kuvat:) New York ei olekaan kaunis,mutta siellä on monta niin kaunista paikkaa.Mutta paljon myös rumia taloja.Oikein ihanaa Nykki-lomaa:)

Jael kirjoitti...

Harlemista meille muuten tarjottiin kämppää,mutta ei tuollaista.
Viimeinen kerros hissittömästä kerrostalosta,jossa joidenkin asuntojen ovet oli auki,ja ihmiset istuivat puulaatikoiden päällä muiden huonekalujen puutteesta.Asuntokin oli kamala ,emmekä sitä ottaneet.Mutta itse Harlem on ihan kiva:)

Jael kirjoitti...

Oli jäänyt huomaamatta tuo edellinen postauksesi,voi miten harmillinen ja ärsyttävä juttu!! Ovatpas ne tarkkoja kaikesta..>Mutta nauttikaa te naiset siellä oikein kunnolla:)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Carola: Elämyksiä piisaa ja nähtävää riittää. Jalat mokomat eivät vain meinaa jaksaa. Oli meinaan taivaallista tulla hetki sitten tånne kämpälle ja heittää kengät veks ja siirtää paino jaloilta peffalle. Huh huh, että me on kävelty. Ja helle hellinnyt.

Petra: Ihan totta, viihtyisit täällä kyllä. Kuinka moneen kertaan minulle onkaan tullut Istanbul mieleen. Täällä Harlemissa etenkin tuntuu jollakin lailla KOTOISELLE tai ainakin tutulle. Tuolla Manhattanin keskustan humussa en jaksaisi loputtomiin, se on vissi. Oli jotenkin niin hauskaa huomata heti Harlemiin palattua, että huokaisin syvään. Ollaan enemmän mun maisemissa.

Jael: Nyt on tänään nähty jo monta kaunistakin kohtaa. Ja keskusteltu esikoisen kanssa siitä kauneudesta ylipäänsä. Siitä, että se tosiaan on katsojan silmässä. Esikoisen silmää miellyttää pilvenpiirtäjät. Minua viehättää kyllä Manhattanin siluetti, mutta suurin osa pilvenpiirtäjistä on rumia kun mitkä. En ymmärrä tätä nykyajan lasitalovillitystä. Ovat RUMIA. Jokainen minua täällä miellyttävä talo on varmasti rakennettu monta monta vuotta sitten.

Olisipa teillä ollut eksoottiset naapurit, kas kun ei kelvannut:D.