lauantai 12. toukokuuta 2018

ÄITIENPÄIVÄN AATTONA

Koko viikon on Kotka kylpenyt valossa ja luonto vihertynyt silmissä. Kevennän asusteita päivä päivältä. Lahkeet on kuitenkin pitkät ja paidoissa hihat. Toivon, että kahden viime kevään tauti tajuaa kiertää minut kaukaa. Oikeasti olen tehnyt suunnitelman jolla huijaan sitä, mikäli se ei ymmärrä pysyä poissa. Aloitan kesälomani viikkoa ennen matkaa. Näin ollen ehdin toipua mahdollisesta kevät pöpöstä  ennen Japania. Katsotaan, että kuinka huijaus yritykseni onnistuu.


Perunat ja sipulit on istutettu. Raparperi ja mansikat jo aiemmilta vuosilta.Luonto hellii meitä äitejä näin äitienpäivän aattona. Metsät ja ojan pientareet ovat valkoisenaan valkovuokoista. Sinisenään sinisistä. Vesi kimaltelee niin houkuttelevasti kotipihaan, että eilen oli aika valmistella veneen tämän päiväistä vesillelaskua. Mies paikkasi veneen, öljysi ja  puhdisti moottorin ja teki muut mieshommat. Minä istuin lämpimällä kivellä veden äärellä ja ihailin. Niin miestä kuin mertakin.
Äitienpäivää juhlistan koko kauniin viikonlopun. Pistän vehnä- ja sokeridieetit tauolle ja syön mitä mieli tekee. Ja mitäkö sitten tekee? Eilen oli pakottava tarve lämmittää lihapiirakka nakeilla. Paljon ketsuppia ja sinappia. Tänään meillä syödään omatekoisia hampurilaisia. Irtokarkkeja on ostettu ja jäätelöä. Tänään jälkimmäistä syödään suklaabanaanien kanssa. Vesi on kielellä koko ajan. Vatsa kyllä valittaa, mutta en anna sen nyt häiritä.
Oikein ihanaa äitienpäivää kaikille äideille. Ja kaikille teille, joilla on äiti. Niillekin tietenkin, joilla on ollut äiti<3.

11 kommenttia:

Cheri kirjoitti...

Olet päässyt puutarhapuuhissakin vauhtiin. Täällä on ollut niin kuuma, ette ulkona puuhailusta tule mitään ennen illan viileyttä.
Hyvää äitienpäivää!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Cheri: Pääosin olen keskittynyt nautiskeluun. Tehnyt jonkun pienen askareen aina välissä. Uhkailevat niillä kylmillä, joten teen sitten loppurutistuksen, kun kesäloma alkaa. Ellen sitten sairasta tuttuun tapaan pedin pohjalla.

Jael kirjoitti...

Hienoa että on niin hyvät säät:) Vau,Japaniin, mahtavaa.
TOivottavasti nuo kauniit säät jatkuvat teillä.
Oikein hyvää äitienpäivää sinulle:)

Pepi kirjoitti...

Huikean hienoja kelejä pidellyt -ihan jopa parvekkeella lojujalle 😉 Olen lukenut enemmän kuin pitkään aikaan, ihan tyytyväisenä siihenkin, että ei ole möyrittävää pihaa, onneksi sentään joka päivä muuttuva puistonäkymä suoraan ikkunan edessä!

Carola Lehtonen kirjoitti...

Toivottavasti tauti pysyy poissa ja pääset matkalle terveenä! Puutarhahommat näyttää olevan jo hyvällä mallilla:) kannattaakin nauttia näistä säistä. Hyvää äitienpäivää.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: Nyt on nautittu jokaisesta hetkestä. Ihan kuin viimeistä kesäpäivää. Jos viileneekin, niin onhan meillä Japani.

Pepi: Minä en ole ehtinyt lukea, kun Mondon Japania sivun silloin ja toisen tällöin. Voitin Leenan arpajaisista kirjan ja sen meinasin ottaa matkalukemiseksi.

Carola: Yleensä sairastun aina silloin, kun töitä on vajaa viikko jäljellä. Katsotaan kuinka käy tällä kertaa. Vielä on puutarhassa tehtävää., mutta pikkuhiljaa hyvä tulee. Ja mitä ei jakseta, se saa olla.

Matkatar kirjoitti...

Hyvää äitienpäivänjuhlintaa teille!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Matkatar: kiitos, sitä samaa sinne!

Satu kirjoitti...

Hauska huijausyritys. :-D Toivottavasti pöpö tulee huijatuksi - tai vielä mieluummin pysyy kokonaan poissa.

On kyllä jo niin ihanan kesäisen näköistä. Leppoisaa äitienpäivää!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Satu: Se oli viime keväänä sairaanhoitajan vinkki. Kehoitti aloittamaan loman viikkoa ennen matkaa:). Tunnollinen työntekijä antaa kaikkensa, mutta kroppa ei kestä niin pitkään kuin mieli? Tosin elättelen toiveita, että tämän terveellisen elämäni vuoksi en tänä vuonna edes sairastu.

anumorchy kirjoitti...

Upeat ilmat on Suomessa nyt, lampimampaa kuin taalla Israelissa!

Hyvaa ja tervetta lomanalkua!!! Ja jatkoakin!!