sunnuntai 20. toukokuuta 2018

PUUTARHUROINTIA & PARTUROINTIA

Olemme tässä toukokuussa olleet enemmän pihalla, kun kahtena viime kesänä yhteensä. Ihan ansaitusti. Lähinnä tekisi mieli nautiskella. Katsella, kun kukkaa pukkaa. Istahtaa syömään terassille auringon lämpöön tai juoda kahvit jossakin terassin rapun kulmalla. Koska kauneudesta pitävä silmäni vaatii pihalle jotakin kukkivaa ja kasvavaa, on ollut pakko myös tehdä jotakin. Kasvilaatikot on nyt yhtä laatikkoa vaille valmiit. Puutarhapäivää odotellaan, jotta saadaan myös kukkalaatikoihin täytettä.


Omenapuut on juuri aloittamassa. Näillä hetkillä kauneus ryöstäytyy esiin.


Tänään istutin porkkanan, salaatin ja tillin. Mummo toi tomaatin- ja kesäkurpitsan taimet.
Sekä lehtikaalia.Viikonloppu on mennyt töissä, mutta tänään päivä jo loppui yhdeltä. Sen jälkeen ehti vielä vaikka mitä. Kuten testaamaan uuden riippukeinun. Kyllä siinä pystyi kahvia juomaan, kun treenasi samalla tasapainoa. Sitten oli pakko kaivaa letku esiin ja antaa istutuksille vettä. Perjantaina täällä satoi, mutta se vesi katosi janoiseen luontoon alta aikayksikön. 
Sitten se parturointi-osasto. En siis osaa ollenkaan leikata hiuksia. Kun pojat oli pieniä huristelin heille kesän aluksi kesätukat. Koneella vaan millin siili. Se onnistui jopa minulta. Joskus leikkelin omia hiuksia ja mies sitten paikkasi pahimmat vahingot. No, eilen lapseni kolmonen sai tarpeeksi pitkästä takatukastaan ja halusi heti parturiin. Mikä lie älynväläys meille tuli, kun rupesin itse "alustavasti leikkaamaan". Nyt hiukset ovat niin epätasaiset, että on vaikea viedä poikaa parturiin, kun joutuu tunnustamaan, että "itse leikkasin".  Täytynee siis tänään hieman tasoitella, että kehtaa päästää pojan huomenna kouluun. Onneksi uhri otti asian ihan tyynesti, vaikka näytin hänelle tänään tämän kuvan:


No, tekevälle sattuu. Ja hiukset kasvaa. 

Tuleva viikko lukuina: Kaksi aamuherätystä. Yksi iltavuoro. Kaksi arkivapaata ja viikonloppuvapaasta alkaa KESÄLOMANI. Ensimmäinen täysimittainen palkallinen kesälomani siten kesän 2014. Ja tällaiset kelit. Voi mikä onni. 

ps. Olen toistaiseksi vielä tervekin.

9 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ihanassa toukokuun säässä onkin parempi olla ulkona kuin sisällä:) Täällä meillä taas on ollut niin kuumaa huh:)
Kivalta näyttävät nuo kasvilaatikot, ja kiva sitten nähdä kun laitat kuvia kun kaikki on kasvanut.
Leikkasin pitkään oman tukkani, mutta jossain vaiheessa oli pakko mennä leikkauttamaan se kampaajalla. Löysin mukavan ja edullisen kampaajan,jonka luona käyn noin kerran 4 kuukaudessa.
MUkavaa kesäloman odotusta sinulle:)

Päden paja kirjoitti...

Ihanat kuvat! Niin upeita kelejä on ollut ja alkavaa kesäfiilistäkin on jo ilmassa:) Tsemppiä loppurutistuksiin ennen lomaa..toivotaan että saat lomalla nauttia yhtä upeista keleistä kuin mitä on nytkin ollut! Nuo kasvilavat on kyllä kivoja ja helppo on rikkaruohot niistä kitkeä:) Tänä vuonna laitoin itsekkin tuollaisiin kukkia kasvamaan. Mukavaa alkavaa viikkoa♥

Carola Lehtonen kirjoitti...

Kyllä on säät nyt olleet kohdillaan ja kevät tuntuu sielläkin ottaneen ison harppauksen kohti kesää.Teillä matka on jo lähellä...kiva kuulla sitten matkastanne.
Kotiparturointi käy pikkulapsille yleensä hyvin, mutta teineille ei oikein enää:) Mukavaa viikkoa!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: Nyt on tosiaan tehnyt tiheästi mieli ulos. Keskiparvekkeen tuolitin tuli ostettua aikanaan ja viime kesänä siellä istuttiin ehkä kerran. Nyt on ollut käyttöaste jo aivan toinen:). Minä itse käyn kampaajalla todella harvoin. Ehkä kerran vuodessa jos silloinkaan. Pitkät hiukset, joita ei värjäillä tulevat halvaksi.

Päden paja: Lomalla on onneksi se matka, niin ei tarvitse jännittää kelejä. Ja kun saa olla sen vajaan pari viikkoa helteissä, tuntuu Suomen kesä hyvältä, olkoon minkä lämpöinen tahansa. Mutta en pistä vastaani vaikka jatkuisi tällaisena sinne syksyyn asti. Laatikkoviljely on tosi helppoa ja kivaa. En harkitsisi enää mitään normaalia enstisajan kasvimaata.

Carola: Ennemmin tämä on tuntunut kesältä kun keväältä. Matkan odotuskin mennyt näissä keleissä mukavasti. Ja kolmonen on siis ollut koko ajan tarkoitus viedä parturiin, mutta tämä nyt oli tällainen välivaihe:).

Allu kirjoitti...

Onpa sulla tuota maanviljelystä, itse stressaan jo yrttien kanssa. Ihan hyvä tuosta tukasta tuli. Mulle mies leikkas kerran otsatukan, mutta vain sen yhden kerran, olin ihan ekaluokkalaisen näköinen.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Allu: Viljelijäpä hyvinkin:D. Ja ei ollut kukaan koulussa ihmetellyt hiuksia sen enempää. Hyväksi sanoneet, joten enää sitten vain parturille selittelyn piina ja sillä selvä... Vai uskalsit antaa miehen leikata etutukan. No se oli aika rohkeaa:D.

Petra kirjoitti...

Teillä on mahtavat kelit, monina päivinä kuumempaa kun meillä. Sulla onkin siellä vaikka mitä kasvamassa, meillä hyvin vähäiset tänä vuonna, ekat sivri biberit poimittiin pihalta sunnuntaina suoraan aamupalalle.Lomakampa harvenee....

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Petra: Siis niin mahtavat, että en usko itsekään tätä onnea todeksi. Päivässä jo tapahtuu vaikka mitä. Taidan taas ostaa munakoison taimia ja uskoa, että tänä vuonna onnistaa. Sivribiberiä täältä ei hitsi kyllä saa. Sitä ottaisin mielelläni.

Cheri kirjoitti...

Hyvässä mallissa kasvimaa jo toukokuussa!
Olen muutaman kymmenen vuotta lrikannut itse hiukseni, mutta minullapa onkin aina hiukset kiinni :)