lauantai 26. toukokuuta 2018

ERILAINEN HELSINKI

Kolmosen sähly-joukkueella on tänä viikonloppuna viimeinen turnaus Helsingissä tällä kokoonpanolla. Emme pystyneet koko viikonlopuksi lähtemään mukaan, joten käytiin tänään päiväselti kannustamassa. Onni ei ollut tällä kertaa joukkueen puolella. Tuli kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Huomisissa peleissä eivät siis taistele mitaleista. Katsojalla oli peleissä niin jännät oltavat, että oli mukavaa aina pelien väleissä piipahtaa jossakin ihan muissa maisemissa. 

Aamulla kerettiin käymään ystävillä kahveilla. Oltiin ihan pihalla, koska Suomen luonto sen nyt meille mahdollistaa. Kyläpaikasta antoivat neuvon, että sählyhalli on aivan Ruskeasuon siirtolapuutarhan vieressä, joten sinne sitten suunnattiin ensimmäisen ja toisen pelin välissä. Ja miten soma se olikaan. Kaikkialla kukki. Kauneus oli katsojan silmässä.

Oli Pionitietä ja Tulppaanikujaa. Kukki omenat, tulppaanit, pionit, ruusut ja monet monet muut kauniit. Lainalapsille ja miehelle riitti lyhyempi kierros. Esikoinen kulki kärsivällisesti äidin matkassa useamman tien. Kurkki pihoille ja nurkkien taakse ihan seuran vuoksi.


Toisen ja kolmannen pelin välissä ajettiin Seurasaareen. En ottanut sieltä montaakaan kuvaa, mutta sekin oli mukava uusi paikka minulle. Pienet pojat uittivat varpaitaan vedessä ja heittivät kiviä. Me muut istuimme lämpimillä rantakallioilla ja ihmettelimme tätä Suomen kaunista kesää.

Illaksi ajettiin kotiin. Lämmitettiin sauna ja käveltiin omaan rantaan vilvoittelemaan. Kiva oli nähdä hieman erilaista Helsinkiä. Mutta kaikkein mukavinta palata kotiin. Nyt on kyllä sellainen tunne, että on tälle päivälle kaikkensa antanut ja ei millään malta odottaa sitä hetkeä, kun saa painaa pään tyynyyn ja sulkea silmät. Kerätä voimia uuteen päivään.

7 kommenttia:

Carola Lehtonen kirjoitti...

Oli kyllä ihana kesäpäivä tänään, ei voi kuin nauttia joka hetkestä. Kivasti hyödynsitte pelien välisen ajan tutkailemalla ympäristöä:)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Carola: Oli yllättävän pitkät välit. Sellaista paria tuntia. Tylsähän ne olisi ollut istua sisällä. Oli hauskaa käydä mm. Seurasaaressa, jossa en ollut ikinä käynyt. Joskus haluan kiertää sen kokonaan, nyt vain oli sellainen pintaraapaisu.

Matkatar kirjoitti...

Helsingissä on kiva käydä aina välillä mutta se on tosiaan yllätävän rasittavaa. Teillä on vielä vähän pidempi matka kuin meillä, mutta kyllä vain aina itseäkin väsyttää kauheasti kun bussilla käydään Helsingissä.

Satu kirjoitti...

Ruskeasuon siirtolapuutarha! Hyvä että muistutit. Olin joskus töissäkin ihan siinä siirtolapuutarhan vieressä, mutta en ole tullut siitä huolimatta koskaan käyneeksi siellä.

Mukavaa kesän jatkoa!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Matkatar: Eniten ärsyttää se liikenne. Junnaaminen siellä keskustassa. Ja miten pientä se on silti vaikka Istanbuliin verrattuna. Enkä tykkää kaupungeista siinäkään, että se siellä ei voi paljon muuta tehdä kun kuluttaa. Mutta tämä Seurasaari ja siirtolapuutarha-kokemus oli ilmaista huvia. Siitä tykkäsin.

Satu: Se oli suloinen. Tykkään noista pikkupuutarhoista Meidän kodin vieressä on siirtolapuutarha poikineen ja niissä tulee kyllä käytyä useinkin. Kiva katsella toisten käden jälkiä. Minusta olisi teoriatasolla kiva puutarhuroida, mutta käytännössä sitten ei. Ainakin jos meidän puutarhaa katselee. Ideoitakin olisi, mutta ei rahaa eikä innostusta kitkemiseen ja maan kääntämiseen. Näen toiveunia siitä, että joku Huvila ja huussi-toimikunta tulisi ja tekisi pihalla taikojaan. Ja eläisin onnellisena pihaa katsellen ja mitään siellä tekemättä elämäni loppuun saakka.

Jael kirjoitti...

Ihanat kuvat;kävit entisillä "hoodeillani", missä olen viettänyt sekä lapsuuden,nuoruuden sekä ison osan aikuisuudesta Helsingissä:) Teillä on kyllä siellä nyt niin kaunista että:) Kaunista alkavaa viikkoa sinne:)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: Kauneinta mitä Suomen kesä antaa. Kaikki kukkii ja vihertää. Olen kyllä jaksanut ihastella. Pihankin kukat tässä pikku hiljaa lisääntyy.