torstai 3. maaliskuuta 2016

TOIVEET KÄYNEET TOTEEN

Toivoinko ääneen sitä hiihtoa jäällä? Tahkolla on toiveet käyneet toteen. Hiihtolomakelit ovat olleet paremmat kuin uskalsimme odottaakaan. Päästyämme tiistaina perille, emme aikailleet hetkeäkään. Tavarat sisälle mökkiin, sukset jalkaan ja lasku rantaan. Laskutyyleissä olikin sitten nauramista. Itse lähdin reteesti auraillen ja päädyin penkkaan. Sen jälkeen osasin jo odottaa koko loppu perhettä ja ikuistin mäen alla alastulo tyylejä. Lopulta olimme kaikki alhaalla ja jokaikinen lähti reippaasti jäällä kulkeville laduille, vaikka jäälle meno on tammikuun hukkumiskuoleman jälkeen ollut osalle perheenjäsenistä todella pelottavaa. 


Kuopuksen tyyli, kyllä sitä näinkin päästään tämän penkan yli.
Täällä jää kantaa. Jäätie oli suljettu, mutta jääparkki on edelleen käytössä. Moottorikelkat sujahtelevat ohitse. Muuten jäällä vallitsee hiljaisuus ja rauha. Olen aika ylpeä tästä laumastani, joka on ottanut talviurheilun omakseen tuosta vain. Jokainen hiihtää. Esikoinen oli ensin sitä mieltä, että häntä pakotetaan ladulle. Loppumatkasta jo suunnittelee seuraavaa hiihtoretkeä. Poropaikan kahvilassa on kuulema todella herkulliset munkit ja kuumat kaakaot. Ovet ovat jo menneet sulki ja jäämme nuolemaan näppejämme. Poroja kuitenkin voidaan katsella hetki. Paluumatkalla aurinko laskee ja ilta sinertyy. Kaunis, niin kaunis on tämä Suomen talvi. Mökillä keitellään kahvit ja illaksi saadaan kutsu naapurimökin lettukesteihin. 
Seuraavana aamuna mies ja kolme nuorinta lähtevät rinteisiin. Meillä on esikoisen kanssa käynnistymisvaikeuksia. Aurinko pysyttelee pilven takana ja ulos ei ole kiirettä. Keittelen kahvit, luen lehdet ja jatkan kirjani lukemista. Teen ruokaa ja lämmittelen saunaa laskettelijoilleni. Iltapäivällä aurinko ilmestyy ja houkuttelee meidät taas ladulle. Kuopus on reipas. Lähtee laskettelupäivän päätteeksi vielä hiihtoladuillekin. Ollaan jäällä ihan naisporukassa.
Tänään on mennyt päivä muissa merkeissä. Siitä sitten seuraavan kerran. Mies ja pojat oli aamun rinteessä. Nyt on ruokatauko. Makaronilaatikkoa ja kanansiipiä. Jos meinaavat vielä iltamäkeen, saatetaan esikoisen kanssa sivakoida mäelle. Iltahiihto. Kokemushan se olisi sekin. Hyvin siis luistaa, toivottavasti teillä muillakin!

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Mahtavaa:) Hiihtolomalla on niin tärkeää että kelit ovat hyvät talviurheilua varten,joten nauttikaa täysillä:)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: On nautittu. Säällä on tosiaan aika oleellinen merkitys ulkoillessa:).