maanantai 21. maaliskuuta 2016

VOIKO MAANANTAIMPAA OLLA?

Voiko maanantaimpaa enää olla? Lunta tupruttaa kuin turkin hihasta. Jos olikin merkkejä keväästä, se peittyy pehmeään pilveen. Taivas on haalean harmaa. Juhlat on juhlittu ja kävelen työpaikan ovesta sisään. Olen kuulema vaisu. Omasta mielestäni en niinkään, roolin vaihto vain on kesken. Minulla on käynnistymisvaikeuksia.Päivän myötä kirkastuu. Uusi lumi on vanhan surma. Surmatessaan se heijastaa valon jokaiseen sitä ympäröivään suuntaan. Alan aavistella uusia mahdollisuuksia. Kirjoitan kalastelevia viestejä ja jään odottamaan, että tärppääkö. Olen palautunut siihen uskoon, että elämässäni on ennaltavalmistetut polut. Vielä hetken lumen alla?

Kotirannassa tapaan todellisuuden. Kevät on tässä, lumesta huolimatta. Se on tämä siunattu valo. Joutsenpariskunnan päiväuinti. Päivän mittaan minussa herännyt kepeys. Maaliskuun jälkeen huhti, touko ja kesä. Oven takana odottava pääsiäinen, joka taas päästää pahasta.


Terveyttä on. Ruokaa on. Koti on. Rakkaat on. Tulevaisuus ja toivo on. Ohra itää ja viikonloppuna odotettuja vieraita tulossa. Vain kolme patjaa, muutamia tyynyjä ja peittoja puuttuu. Positiivinen ongelma sekin. Niin paljon rakkaita, että ei tiedä mihin ne peittelisi. Tervetuloa<3!

5 kommenttia:

Cheri kirjoitti...

Kuvissasi maanantai näyttää kuitenkin kovin kauniilta ja rauhalliselta. Voi meitä onnellisia, joilla on kaikkea ja turvallinen olo. Toivotan sinulle ja rakkaillesi ihanaa pääsiäisaikaa.

Jael kirjoitti...

ONpa kaunis takatalvi:)Mutta onneksi sellaiset eivät kauan kestä.Mutta todella kaunista kuvissasi:)Hyvää pääsiäisen aikaa

Satu kirjoitti...

Huh, tulipas siellä lunta! Täälläkin tuli, mutta ei sentään noin paljon. Onneksi kevätaurinko sentään sulattaa lumen pian pois. Vaikka ei talvikaan mikään erityisen kylmä tai luminen ole ollut,niin kesää on vähän ikävä.

Carola Lehtonen kirjoitti...

Juuri niin, aina kun jo toivoo, että ei enää lunta, niin yleensä sitä kuitenki tulee! Vaikka mieli tekisikin jo miettiä kevään ja kesän kylvöjä en vielä ole tehnyt mitää asian hyväksi, paitsi kylvänyt ne rairuohot ja ohrat;)

Kauniit ovat nuo kevättalviset kuvasi, sula vesi on saanut jo joutsenet uiskentelemaan, itsekkin olen kuvaillut niitä parina edellisenä viikonloppuna.Mukavaa pääsiäisen odotusta!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Cheri: Voi meitä, kun kaikkea on ja mitään oleellista ei puutu.

Jael: Ei kestä. Tänään on jo melkein kaikki lumi sulanut. Aamulla oli vielä pakkasta 8 astetta ja lumi. Nyt plussan puolella ja tiet jo melkein sulat.

Satu: Kyllä minäkin olisin jo valmis luopumaan lumesta ja ottamaan kevään vastaan. Ja kesän, kun sen aika tulee.

Carola: Onneksi kevät on ilmassa, vaikka talvi yrittäisikin takailla. Joutsenet oli ilmestyneet tuohon ihan vasta, oli meidän ensi kohtaaminen. Kaipasin pidempää putkea.