perjantai 25. maaliskuuta 2016

KIIRETORSTAISTA PITKÄPERJANTAIHIN

Kiirastorstai oli varsinainen kiiretorstai. Töissä paikasta toiseen tuli takamuksen alla. Työpäivän päätteeksi kappikupposelle Cafe Laituriin työkavereiden kanssa. Viime hetken ostokset ja koti kuntoon. Niiden vieraspatjojen metsästystä ja ratsastustunteja. Ehtoolliskirkot ei ehtinyt mieleenkään ennen kello yhdeksää. Liian myöhään. Sen sijaan viriteltiin makuuhuoneeseen elokuvateatteri ja pistettiin pyörimään totaalinen pysäytys ja startti pääsiäiseen. Gibsonin  The Passion of the Christ tuli katsottua Turkin elokuvateatterissa sen ilmestyttyä. Nyt katsottiin se uudelleen meidän poikien kanssa. "Sitä en voinut katsoa, kun iskivät ne naulat," tuumasi kolmonen. Sama täällä. En silloin enkä nyt. 

Pitkäperjantai on lähtenyt rauhallisemmin liikkeelle. Herätty hissukseen. Puuhasteltu. Saatu kirkkokahvivieraita. Lapsuuden pitkäperjantait piti viettää kotona omalla porukalla ja päivä oli kirjaimellisesti pitkä. Nyt odotamme vieraita tulevaksi. Kohta ruoat tulolle ja illalla pedataan petejä.
Pääsiäinen päästää meidät pahasta. Juhla joka kulkee tuskasta täydelliseen iloon. Kaikki on täytetty! 
Hyvää Pääsiäistä!

6 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Hyvää pääsiäistä sinulle ja koko perheellesi, sekä niille vieraille myös!

Täälläkin on vietetty pitkäperjantaita hyvin erilaisissa tunnelmissa kuin lapsuudessa - olimme jopa kaupoilla (eikä tarvinnut olla yksin, vaikka olin niin etukäteen vähän ajatellut).

Hurmioitunut kirjoitti...

Hyvää pääsiäistä! Täällä se tosin menee flunssasta toipuessa. Vähän aikaa sitten kun jaksoin iloita, että olen säästynyt moiselta. Noh, ehkä tämä on aina jokavuotinen vaiva, jossain vaiheessa vuotta. Pääsiäisliinan laitoin pöytään, päälle pari neilikkamaljakkoa ja poltellaan tuohuksia. Muuten mennään pötkötellen ja inkivääriteen voimalla rauhassa.

Cheri kirjoitti...

Lapsuuden pitkäperjantait olivat todella pitkiä; kotona piti olla ja mummu piti huolen ettei ainakaan pelattu mitään. Tuo elokuva on aika raju, mutta raju oli tapahtumakin. Kiiltokuvia on nähty tarpeeksi. Iloista pääsiäistä!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Satu: Tänään pistäydyimme kaupassa, kun alkoi ruokakaapit olla tyhjät. Yllätyksekseni Prisma oli kiinni ja oli näköjään ollut pitkänäperjantainakin. Ihan hyvä niin. Ei minusta kauppojen tarvitse olla pyhänä auki, mutta kun oletti niiden olevan, ei samalla lailla tullut hamstrattua asioita. Ja nytkin Citymarketin ovet aukesi ja saatiin tarvittavat tavarat kerättyä.

Hurmioitunut: Nythän se on hyvä pötkötellä pitkät pyhät. Täällä ei tosin ole pötkötelty vaan nautittu ystävien seurasta. Iltapäivällä lähtivät ja nyt talo tuntuu niiiiin hiljaiselta ja tyhjältä:).

Cheri: Meillä kyllä varmaan sai pelata, mutta kun oli tottunut olemaan kavereiden kanssa, tuntui pitkälle olla vaan omalla porukalla. Ja elokuva on raju, mutta niinhän se on se ristiinnaulitseminenkin.

Kirjailijatar kirjoitti...

Minäkin muistan miten lapsuudessa pitkäperjantai piti viettää kotona. Ketään ei saanut tavata, tai kenellekään soittaa, se oli kamalan piinallista, todella pitkä päivä. Mutta nykyään nautin tuollaisesta, ettei ole mitään ohjelmaa. Tämä pääsiäinen on ollut vähän siltä väliltä. On ollut ohjelmaa, muttei onneksi liiaksi.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Kirjailijatar: Tänään juuri muistelimme. Sitä miten aika oli lapsuudessa pitkä ja ehti tuskastua moneen kertaan. Ja miten aika nykyään juoksee ja meinaa jättää kyydistä. Sen se on tehnyt, että osaa olla todella kiitollinen aina kun on mahdollista olla joutilas. Sopivasti, se on hyvä sana.