tiistai 22. maaliskuuta 2016

BRYSSELIN YLLÄ PILVET

Aamulla kahlaan lumessa sormet jäässä. Maailma on kirkas ja kaunis. Töissä niin hauska kohtaaminen, että hymy pysyy kasvoilla pitkään. Kotiin palatessa jo sulat tiet ja Brysselin yllä rumat pilvet. Niin pienestä se on kiinni. Mihin junaan astuit. Milloin lentosi lähti. Sanoiko  Jumalasi, että rakasta lähimmäistäsi vai tapa vääräuskoiset. Annoitko anteeksi vai vannoitko kostoa. Kasvatitko katkeruuden juuret.
Eino Leinon mielestä ei paha ole kenkään ihminen, vaan toinen vain heikompi toista. Sitä en allekirjoita. Tässä maailmassa on monta pahaa. Vielä sitäkin enemmän pahaan kykeneviä. Jokainen meistä susi. Hampaat iskuun valmiina, jos tilanne siihen ajaa. 
Mutta maailma, se on kaunis. Kevät etenee takatalvista huolimatta. Aurinko paistaa niin pahoille kuin pahoille. Brysselin kentällä pian taas nousee ja laskee koneet. Junaan astuu uudet ihmiset. Elämällä kun on tapana jatkua. Ja kaiken omankin pahuuden äärellä sitä vaan uskoo, että lopulta hyvä voittaa.

13 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Me oltiin 180 km päässä Brysselistä, kyllä tuntuu kamalalta.

sannabanana kirjoitti...

Järkytys täälläkin, ja suru. Mutta ilo siitä, että nyt jo sanotaan, että elämää jatketaan lannistumatta ja kauhun luojia kumartelematta.
Tuskin kenenkään jumala on noille räjäyttelijöille puhunut, vaan terrorismijärjestön hierarkiassa ylemmät tahot, jotka näitä suunnittelevat. Siitä on mikä tahansa jumala kaukana!

Matkatar kirjoitti...

Niin kauniit kuvat ja sanat, sinä se osaat!

Carola Lehtonen kirjoitti...

Tuohon ei pajon ole lisättävää!
Tottahan se on , että elämä jatkuu, vaikka kauhean tapauksen muistot eivät unohdu, varsinkaan niiltä keitä asia on jollakin tavalla koskettanut.
Maailma on kaunis, ja valitettavasti myös todella ruma.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Allu: Sitähän tällä yritetään kertoa, että Euroopassa ei enää ole turvallista. Missä vain voi räjähtää.

Sannabanana: Valitettavasti Jumalalla on tämän kanssa terroristien mielestä paljonkin tekemistä. Heillä on lupa tappaa ja kylvää pelkoa ja sekasortoa. Ei kannata luoda hysteriaa islamia vastaan, sillä suurin osa muslimeista haluaa elää tavallista elämää, rauhassa. Mutta ei kannata myöskään sulkea silmiään siltä, että osa muslimeista on Pyhässä sodassa ja Eurooppa on heille sodan valtakunta. Tämä jatkuu niin kauan, kun koko maailma on palannut Allahin tykö eli kääntynyt islamiin.

Matkatar: Kiitos.

Carola: Sitähän se. Risukasa ja auringonpaiste. Pahan ja hyvän taistelu, niin meissä itsessämme, kuin koko elämisessä.

sannabanana kirjoitti...

Kyllä tosiaan uskontoa on kautta aikain väännetty vaikka millaisiin tarkoitusperiin ja tosiaan suurin osa muslimeista ei tunnusta sitä 'Jumalaa' jota nämä terroristiorganisaatiot palvovat. Ja luulen, että toiminnan taustalla on myös paljon maallisiakin syitä, ei pelkkää uskontoa.

Jael kirjoitti...

Kyllä oli pahat pilvet siellä päällä. Olen ollut Brysselissä,se aina tuntuu enemmän kun on kyse paikasta missä on ollut.Ja totta,on väestöä joka haluaa valloittaa Euroopan....

Anonyymi kirjoitti...

Brysselin tapahtumat tuntuvat niin pahoilta samoin kuin Pariisin tai Ankaran tai Syyrian tai minkä tahansa vastaavan. Ei tämä tietenkään tähän lopu, mutta täytyy yrittää nähdä kaunis ympärillään ja kuvasi ovat kauniita.
On tosiaan väestöä, joka haluaa valloittaa/tuhota Euroopan ja Euroopassa väestöä, joka haluaa valloittaa/hallita muuta maailmaa. Kenellekään ei riitä se mitä jo on.
Sannabananan kanssa samaa mieltä: terrorismilla ei ole uskontoa. He voivat vedota omiin jumaliinsa tai mihin tahansa, mutta Jumalan kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Se on silkkaa väkivaltaa ja teurastusta.
Hyvää ja rauhallista pääsiäistä teidän perheelle.
Hanna V

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Sannabanana: Varmasti on muitakin syitä. Vihaa Eurooppaa kohtaan. Kostonhalua. Pahuutta. Ei mitään menetettävää-asennetta. Huono tilanne omassa maassa. Tyytymättömyys ja ehkä kokemus keinottomuudesta. Huolestuttavaa on se, että tällaisillä ihmisillä on kirja, jossa Jumala antaa heille luvan tappaa ja ilmoittaa vielä palkitsevansa heidät runsaasti. Se on se pointtini. Ei siis ole sattumaa, että suurin osa terroristeista tulee muslimivaltioista. On jotenkin kummallista, että tätä ei sanota tai saa sanoa missään ääneen. On joko hirmuista rasistista vihaa kaikkia muslimeja tai maahanmuuttajia kohtaan. Tai sitten on tätä "islam on rauhanuskonto ja tällä ei ole mitään tekemistä islamin kanssa"-arkumentointia. Mikä olikaan totuus?

Jael: Kai se on niin, että kun tällaista tapahtuu tutuissa paikoissa, se on helpompi mielikuvitella. Mekin pystymme heti luomaan mielikuvat Brysselistä. Suklaaputiikit ja ravintolan tien vieressä. Miehen siinä syömässä simpukoita.

Hanna V: Minun Jumalani ei lupaa palkintoja tappamisesta, vaan sanoo; rakasta lähimmäistäsi ja siunaa niitä, jotka sinua kiroavat. Mutta jos kysymme terroristilta, hän usein huutaa tekoaan tehdessään uskontunnustuksensa: Jumala on suuri. Tiedän, että moni on tästä asiasta kanssani eri mieltä. Se ei haittaa. Olen asunut 14-vuotta muslimimaailmassa ja minulla on sieltä monia ystäviä. En heittele tässä ajatuksia ilmaan, koska en tiedä mitään islamista tai minulla olisi jotakin kaunaa muslimeja kohtaan. Päinvastoin. Tieto lisää tuskaa. Muistutan siis vielä: Suuri osa muslimeista ei hyväksy terrorismia, he haluavat elää rauhassa ja ilman pelkoa itsemurhapommittajista ja muista rauhattomuuksista. Heitä ei haittaa, että naapurissa asuu kristitty, voivat jopa ystävystyä tämän kanssa. Moni muslimi asuu Euroopassa ja on varmasti kiitollinen sen järjestyksestä. Haluamatta tuhota tai valloittaa, vaan elää elämäänsä kuten kuka tahansa muukin. Ja kuitenkin Pyhä Sota nousee Koraanista ja oikeuttaa terroristien toimet ja ajatukset. Eikä Koraania näin lukevia ole vähän, valitettavasti. Mitä huonommin siellä omassa maassa menee tai mitä ahtaammalle joutuu vaikka täällä Euroopassa valtaväestön keskuudessa. Ei löydä paikkaansa, kokee rasismia, tuntee vihaa, sitä helpompi on lähteä Pyhän Sodan tielle. Mieti nyt itsekin. Tekemisen meininki ja omien parissa saatu arvostus. Kunnes räjähtää. Kurjuus vai marttyyriuden myötä saavutettu paratiisi?

Anonyymi kirjoitti...

Olet Paluumuuttajatar ihan oikeassa analyysissäsi, että kyllä näillä iskuilla on paljonkin uskonnon kanssa tekemistä. Mikä ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikki maailman muslimit tälläisiä tekoja kannattaisivat.

Mutta turha sitä tosiasiaa on kieltää tai peittää, että uskonnon nimissä näitä iskuja tehdään ja uskonnon lupaamat palkinnot Pyhän Sodan marttyyreille auttavat kuoleman pelon yli. On nimittäin hyvä tiedostaa, että itsemurhaiskun tekeminen täällä ns. tavallisissa, rauhallisissa oloissa ei ole psykologisesti kovinkaan helppoa. Jos ei ole jotain todella vahvaa ideologiaa/uskoa siinä takana, niin harvapa meistä kävelisi varmaan kuolemaan ihan vapaaehtoisesti kuten nämä lännessä iskevät tekevät. Sotatanner taas on eri juttu, siellä ei ole valinnan vapautta. Mutta täällä iskeneet ovat ihan rauhan keskellä kasvaneita, eivät sotien kauhuissa traumatisoituneita tms.

Se, mitkä syyt saavat ihmisen tähän sanomaan uskomaan, on taas sitten oma juttunsa. Mutta ei tätä tilannetta pysty mitenkään ratkaisemaan, jos ei rehellisesti tarkastella myös uskonnon osuutta tapahtumiin. Ja syrjintää ja rasismia ja kaikenlaista ongelmaa on varmasti täällä Belgiassa, kuten monessa muussakin yhteiskunnassa, sitä en kiellä enkä vähättele. Mutta nuo asiat eivät näitä iskuja selitä.

Belgian Lempi

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Lempi: Olen jotenkin usein äimänä täällä, kun koen että asioista ei puhuta niiden oikeilla nimillä. Että kuka tässä nyt yrittää huijata ja ketä? Ja miksi ihmeessä? Joka kerta, kun joku kiirehtii kertomaan, että Talebanilla ja Isisillä ei ole mitään tekemistä Islamin kanssa, tai kun itsemurhapommittaja kuolee huutaen Allahu akbariaan ja on porukan mielestä silti jumalaton, en tiedä miksi he puhuvat sellaista. Eihän se ole leimaamista, että kerrotaan totuus. Nämä muslimit tulkitsevat koraania näin ja saavat sieltä oikeutensa. Ei se tarkoita, ONNEKSI, että kaikki muslimit ajattelevat asioista samalla tavalla. Ja sitten on vielä ne, jotka ajattelevat, mutta eivät onneksi toimi.

Jos me haluamme oikeasti elää yhdessä, meidän täytyy tietää, eikä vain hyssytellä tai kuvitella.

ONNEKSI olet siellä ja vahvasti elossa. Ja kiitos, kun ymmärsit minua;D.

Anonyymi kirjoitti...

Jos luet englantia, niin tässä asiaan perehtyneiden, oppineiden arabien analyysia terrorismin ja islamin suhteesta.

Ovat myös sitä mieltä, että ei pidä hyssytellä tai kuvitella todellisuutta toiseksi eikä hokea tyhjiä iskulauseita vaan tutkia ja sanoa miten asiat oikeasti ovat, jotta ongelmiin voidaan etsiä ratkaisuja.

http://www.memri.org/report/en/0/0/0/0/0/0/9100.htm#_edn2

Tämä vielä tästä, seuraavaksi kommentoin mukavampia juttuja, kuten vaikkapa teidän lomasuunnitelmia Istanbuliin!

Belgian Lempi

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Belgian Lempi: Minullakin on se tunne, että muslimimaissa tämä on kyllä tiedostettu asia ja siihen suhtaudutaan tiedon pohjalta kovin eri tavoin. On niitä, jotka eivät hyväksy Pyhää Sotaa muutoin kuin "ajatuksen tasolla", niitä jotka hyväksyvät, mutta eivät toimi ja niitä jotka toimivat ja näkevät sen Koraanin antamana olennaisena tehtävänä. Euroopan ja vaikkapa Turkin maallistuneet muslimit eivät näe aina asian yhteyttä, johtuen vaikkapa siitä, että eivät lue Koraania, eivätkä oikeasti tiedä mitä siellä sanotaan. He kiirehtivät Euroopan "kristittyjen" kanssa kilpaa kertomaan, että tällä ei ole mitään tekemistä Islamin kanssa ja terroristeilla ei ole Jumalaa.

Hyvä kirjoitus.