perjantai 4. maaliskuuta 2016

ALPAKAN HAUSKAT HAMPAAT

TahkoFarmi löytyy Tahkon rinteiden alapuolelta, "keskustasta". Siellä on kehitelty toimintaa lapsiperheille. Issikka-safarin lisäksi voi ottaa farmikierroksen, jonka ajaksi pääsee eläinten kanssa touhuamaan. Kesällä eläimet ovat pitkälti pihalla, mutta talvella luontevasti sisätiloissa. Meille safarilaisille aukeni samalla hinnalla ovet navettaan ja tytöt viihtyivät siellä hyvin eläimiä syöttämässä ja halailemassa.
Alpakka oli kuopuksen lempieläimiä, 
koska sillä oli niin kauniit silmät ja hauskat hampaat.


Hevostyttöni on myös puputyttö ja näin ollen kuopus löysikin heti tiensä pupuhäkkiin. Tälle pariskunnalle oli syntynyt jälkeläisiä tiuhaan tahtiin. Edellinen kuusikko tuossa muutama kuva alaspäin ja juuri vastasyntynyt seitsikko oli vielä navetalla. Ostaakin niitä olisi saanut, mutta jätettiin nyt tällä kertaa väliin. Helmi-neiti olisi tietysti voinut olla kaverista iloinen?Äiti-pupu.


Lintuhäkissä haudottiin. Helmikanoille oli juuri syntynyt pikkuväkeä, mutta olivat mökissä piilossa. Munia löytyi sieltä ja täältä. Osa oli kerätty pöydälle koriin maalattavaksi. Pääsiäinen alkoi pakostakin nousta jo mieleen siellä munien, tipujen ja pupujen seassa:). Laskin mielihyvällä, että kolmen viikon päästä on taas pieni loma pääsiäisen vuoksi. Ei niin, että töihin ei yhtään huvittaisi mennä, mutta onhan tämä lomailu aika mukavaa...

Töpselikärsistä taas tuli mieleen joulu. Ei voi mitään ja suokaa anteeksi villasiat. Kokoa näillä kavereilla oli tosi lihaisasti. Antoivat rapsutella karheaa karvaansa ja mielellään töpseleillään haistelivat häkin viereen tulijaa. Useihin häkkeihin sai mennä sisälle asti, mutta villasikoja kehoitettiin rapsuttelemaan häkin ulkopuolelta käsin. Olisivatko sitten muuttuneet villaisista villeiksi, jos olisi astuttu heidän reviirilleen?
Kaverusten mielestä lammaskin olisi ollut kiva kotiin vietävä. 
Minulle tuli mieleen Istanbulin uhrijuhla ja autojen takakontteihin pistetyt uhrieläimet. 
Onneksi olkoon kaveri, oli lottovoitto kun satuit syntymään Suomeen.

Ai määäääkö?


Rapsuttelua olisi tyttöjen mielestä voinut jatkaa vaikka kuinka. Oli kuitenkin laskettelijoille luvattu ruokaa kello yhdeksi, joten piti suoriutua mökeille päin. Pihalla vielä ihasteltiin miniponi, joka oli kyllä hyvin suloinen. Jos on siis Tahko ollut harkinnassa, niin tässä yksi kiva vinkki päivän ohjelmaksi. Kyllä siellä aikuinenkin viihtyi ja lasten varjolla onneksi saa kaikenlaista päästä kokemaan:). Tahkofarmista informaatiota lisää täältä. Ja ei, tämäkään ei ollut mikään maksettu mainos, vaan ihan vaan omakokemus vinkki. Hyvää viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Alpakat ovat kivoja:) Täällä etelässä,lähellä Mitzpe Ramonin kraateria,on iso alpakkafarmi,kävin siellä edellisellä kerralla kun asuin täällä eksän kanssa. Ja omistan kaksi Perusta ostettua alpakkahuivia,jotka ovat ihanan lämpimiä,mutta niille ei oikein löydy käyttöä täällä...Ihania eläimiä muutenkin tuolla kuvissasi:)

Cheri kirjoitti...

Tuolla minäkin olisin viihtynyt eläimiä rapsuttelemassa. Alpakat kuuluvat minunkin suosikkieläimiini. Villasika muistuttaa erehdyttävästi erästä Yhdysvaltojen presidenttiehdokasehdokasta :D

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: Niin onkin varmaan lämpimät huivit. Käytät sitten kun tulet tänne Pohjolan pakkasiin.

Cheri: Vai sellaisen yhdennäköisyyden löysit. Liekö se sama ehdokas, joka nyt hieman pehmensi puheitaan, eikä "ehkä aiokaan kiduttaa terroriepäilyjä ja tappaa heidän perheitään, jos hänestä tulee pressa". Minä mietin, että millaisessa maassa tällainen tyyppi voi päästä edes ehdolle??? Onko tämä joko vitsi?

Anonyymi kirjoitti...

Ettepä ou ettäällä.

Cheri kirjoitti...

Historia tuntee muitakin valtaannousseita sekopäitä ja aina on kysytty: Miten tämä voi olla totta? Seuraukset ovat aina olleet katastrofaaliset.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Anonyymi: Nyt taidetaan taas olla, sillä palattiin hetki sitten kotiin.

Cheri: Niinhän se on. Mutta jotenkin olen ajatellut, että ne entiset sekopäät näyttivät alkuun ihan tolkun vaihtoehdoilta, mutta tämän herran katastrofiaineus on niin ilmeistä, että en voi uskoa jonkun oikeasti harkitsevan häntä pressaksi?!? Tosin se rouvakaan ei minua vakuuta. Toivottavasti siellä on joku oikeasti tolkun tyyppi tarttumassa asioihin.

Leena Lumi kirjoitti...

Paluumuuttajatar, olen ihan heikkona alpakoihin: Niissä vain on sitä jotakin. Ja mitä tulee noihin villisikoihin, niin kävimme minivillisikahotellissa Saksassa asuamssa yhden yön. Me saimme niitä rapsutella ja kun oikein rapsutin korvan takaa, niin önisi ihanasti ja veti seljälleen kuten koira:) Nyt harmittaa, että ei kuvattu niitä eikä nauhoitettu sitä ihanaa ääntä. Huramaannuin niihinkin!

Vali, vali, eli kävin vastaamassa sulle pullaan ja muuhun Jaelilla:)

<3

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Leena: Pullaan ja kaikkea muuta on vedetty koko loman edestä. Mutta tänään alkoi pääsiäisen loppupaasto. Vajaa kolme viikkoa on parempi kun ei paastoa ollenkaan. Kummasti se lähestyvä kesä aktivoi aina näitä kilojen karkoituksia.