torstai 2. heinäkuuta 2015

JOHAN ON MARKKINAT

Aamulla vein kolmosen hammaslääkäriin. Joku poskihammas siellä oli tarkastuksessa löydetty, joka ei ottanut asettuakseen. Tänään se piti vetää pois ja illalla täytyi hieman poikaa psyykata asian suhteen. Vakuuttelimme, että puudutusneula on pikkuinen juttu ja homma on hoidettu alta aikayksikön. Ja niinhän se oli. Poika ei viettänyt hammaslääkärissä kymmentä minuuttiakaan. Luonto oli hoitanut ikävän puolen ja hammas heilui. Piikit ja vetämiset sai unohtaa. Tästä yllättävästä ajasta johtuen, päätettiin tehdä  pikakierros hammaslääkärin naapurissa tänään alkaneille kansainvälisille markkinoille. Kävi siis kolmosella kirjaimellisesti onni onnettomuudessa.


Johan on markkinat täällä! Tarjolla oli ruokaa. Toinen toistaan herkullisempaa murkinaa. Oli hollantilaista juustoa, saksalaista makkaraa, italialaista pizzaa, englantilaisia toffeita, kiinalaista ruokaa, itämaisia leivonnaisia jne. jne. Aamupala oli jäänyt syömättä, joten olisi tehnyt mieli maistaa joka kojusta. Lopulta päädyttiin letuille Leenan lettupuotiin. Toivon kyllä, että ehtisin jossakin vaiheessa vielä miehen kanssa maistamaan ainakin sen kiinalaisen kojun anteja!!!

Muitakin artikkeleita oli hatuista vaatteisiin, koruihin ja koriste-esineisiin. Minua kiinnosti kukat. Miehen puurtaessa salaojien parissa, minä olen sortunut piipertämään pihalla. Ehkä se on joku vastaisku ylös kaivetulle pihalle, jossa törröttää kiveä, juurta, savea ja multaa? Minä olen siis uurastanut uuden kukkapenkin parissa ja nyt löysin IHANIA hollantilaisia taimia ja ostin innolla laventelia ja jotakin muuta kaunista Helmin kesäkodin nurkalle.

Kotka on niin kaunis, että minun oli pakko mainita se markkinapyrähdyksellämme kolmoselle aika monta kertaa:). Ei ihme, että voitimme kauneimman rannikkokaupungin tittelin. Markkinat oli sopivasti viety kaupungin kauneimpaan osaan, eli Sapokkaan. Sen olin kuvannut jo edellisenä päivänä, joten tässä lopuksi vielä sekin kuvatulva. Tein muuten kaiken tämän kuvaamisen, letun syönnin ja kukkaostokset sellaisessa puolessa tunnissa. Työpäivä nääs. Mutta miten HAUSKA työpäivä, siitä lisää ensi kerralla. Työpäivä oli muuten tuo Sapokka-päiväkin. Minulla on ihan paras kesätyö:).
Kaivinkone repii parasta aikaa irti etuoven edustan rappusia. Kohta on tähän tönöön sisään tuleminen työn ja tuskan takana. Talon vierustalle on ilmaantunut lavallinen soraa. Mies on nyt muutamaan kertaan vihjannut, että rouvakin voisi olla tässä projektissa jotenkin hyödyksi sen sijaan, että istuttelee kukkia tai naputtaa koneella. Paras siis lähteä apuun tai muuten ei auta itku markkinoilla. Tai ei ainakaan ole tiedossa kiinalaista markkinoilla???

Vielä muuten ehtii kokemaan homman ihan itse. Kansainväliset markkinat Kotkan Sapokassa 2-5.7.2015! Tervetuloa!

6 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Aivan ihania nuo Sapokka-kuvat, kuten kaikki muutkin kuvat tietysti. :-) Minun on pitänyt käydä Sapokassa muistia virkistämässä jo monta vuotta, mutta aina se on vain jäänyt. Vieläkö siellä mäellä on muuten se merenkulkuoppilaitos, vai onko sen tilalle tullut jotain muuta?

Tuommoisilla kansainvälisillä markkinoilla kävin viime kesänä jossakin päin Länsi-Suomea. Silloin ei vain sattunut olemaan yhtään nälkä, joten jäi kaikki herkut maistelematta.

Allu kirjoitti...

Hihi, vai taimenia löysit. :-) Ne on nimittäin kaloja, sinä löysit taimia.
Sanoo Besserwisser

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Satu: Sapokka on ihana joka vuodenaikana. Merenkulkuoppilaitos on visusti paikallaan, kuten täällä kaikki muukin:). Me ehdimme äsken käydä vetäisemässä markkinoilla iltapalaksi thailaiset herkut. Olipas siis hyvä ruokapäivä:D.

Allu: Kiitos Besserwisser. Luulen erottavani taimenen ja taimen. En istuttanut siis taimenia. Ja korjasin tekstin, jos joku ihmettelee, että mitä täällä horistaan:).

anumorchy kirjoitti...

Kotka on kaunis!

Carola Lehtonen kirjoitti...

Markkinat kuuluvat kesään muodossa tai toisessa...muistan lapsuudestani saaneeni markkinoilta olkisen lierihatun jossa oli kukkanauhat ja pääskysiä kera kukkien ja muistan tervahaudan tuoksun:=)

Itse olen nauttinut tällä viikolla ns.citykesää?!
Tänään on luvattu Superhellettä...joten mikäs tässä on lomaillessa -nautitaan ihanasta kesästä!!!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Anu: Niin on. Yksi Suomen Helmi, jonka asukkaat ei edes aina ymmärrä miten kauniissa kaupungissa saavat asua.

Kirsi: Minun lapsuuteni markkinoihin kuului Viipurin rinkeli ja markkinapallo tai se sellainen hyrrä.

Täällä on tänään ollut superhelle. Tuli ihan Istanbul mieleen.