keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

KIITOS, SORAA JA HYVÄÄ

Kiitos, meille kuuluu soraa. Lomani on kulunut tiukasti tässä talon ympärillä. Palaan todennäköisesti elokuussa töihin omistaen valtavat hauikset. Viimeiset päivät on lapattu soraa talon ympärille rehdillä talkoo meiningillä. Lapset serkkuineen on otettu orjatöihin ja apuun putkahtaa milloin mummo ja pappa, milloin miehen sisko tai veli. Joku satunnainen ystäväkin on lupautunut hommiin ja sekös meitä ilahduttaa. Yhdessä tehden homma etenee ihanan ripeästi. Tänäkin aamuna saatiin taas yksi kuorma soraa kannettua kivijalan viereen ihan hujauksessa. Kiitos avustanne te kaikki ihanat!




Jotta elämä ei menisi ihan soraksi, on meille virrannut tasaisesti ystäviä kylään. Eilisiltaiset vieraat olivat purjehtineet meitä tapaamaan ihan Raumalta asti. Jos etukäteen jännitettiin, että miten ehdittäisiin soran kärräämiseltä valmistamaan tarjoilut ja pitämään vieraille seuraa, katosi rannassa kaikki kiire, huoli ja murhe. Saatiin pitää niin ihania ja positiivisia vieraita, että itsekin taas muisti elämän onnen ja hyvyyden. Hätääkös tässä. Onhan ympärillä paljon kaunista. Hyvä ruoka ja parempi mieli.  Tuli tunne, että asutaan lähellä paratiisia, ollaan oivia kokkeja ja muutenkin ihan kelpo tyyppejä. Hyvä mieli on kantanut tähänkin päivään. Kiitos, taisitte olla enkeleitä!





Langinkoskellakin käveltiin saunan lämpiämistä odotellessa.




Aikansa kutakin. Sitä olen mm. kuopan pohjalla mietiskellyt. Olemme myös muistuttaneet miehen kanssa toisillemme, että miten nopeasti ne tällaiset vaivat toisaalta taas unohtuukin. Jälkikäteen jää useimmiten hyvä mieli tehdystä työstä. Senkin olemme muistaneet, että rajansa kaikella. Ja nyt ollaan sillä rajalla, että on pakko pitää hieman taukoa, jotta jaksetaan. Huomenna otetaan siis suunta kohti Pohjois-Karjalaa ja ruvetaan mökkeilemään. Pakataan autoon omat ja lainalapset esikoista lukuunottamatta. Saunotaan toivottavasti jo illalla savusaunassa ja rohkeimmat pulahtaa Jänisjokeen. 

Ensi kerralla siis niissä tunnelmissa. Kuulumisiin!

5 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Takuulla ihana reitti purjehtia Raumalta Kotkaan. Minä olen usein lähtenyt paatilla Luvialta Raumalle. Tammisaaresta on veneilty Poriin ja Luvialle. Veneily vain on niin ihanaa.

Kaikki oman kodin eteen tehty tuntuu jälkikäteen ihanalta.

<3

Cheri kirjoitti...

On hyvä tietää rajansa. Iloisia orjia teillä mukana raadannassa. Loma tekee hyvää, sitten taas uusin voimin urakan kimppuun.

Pepi kirjoitti...

Kyllä se vaan niin on, että kun näkee kättensä työn, niin ne pahimmat kivut ja säryt ja väsymykset on pois pyyhkäisty :)
Ja talkoolla kaksin verroin mulavampaa!

Nauttikaahan mökkilomasta. Niin minäkin teen :D

A kirjoitti...

Teretulemas Värtsilään ja Tohmikselle!
Minäkin olin eilen Tohmiksella kauan, kotona olin vasta lähellä iltaseitsemää.
Levätkää kunnolla ja nauttien! ♥♥

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Leena: Kuulosti kyllä mukavalta. Olivat pysähtyneet mm. Hangossa, Suomenlinnassa ja Porvoossa. Kelpaisi minullekin tuollainen purjedus.

Cheri: Kyllä nyt osaa oikein erityisesti nauttia näistä vähäisistä joutilaista päivistä.

Pepi: Jälkikäteen kaikki tuntuu makealta:). Nyt on huili tarpeen. Katsotaan miten taas päästään töihin kiinni huilin jälkeen.

Aili: Hyvin tultiinkin ja ihanaahan täällä on. Joukossa aina parempi ja toivottavasti myös levollisempi:).