torstai 16. heinäkuuta 2015

TERVEISIÄ VENÄJÄN KAINALOSTA

Terveisiä täältä Venäjän kainalosta. Koko päivä on tehty matkaa tänne Pohjois-Karjalaan ja kerätty matkan varrelta jo aimo annos elämyksiä. Päivän ensimmäinen etappimme oli Virtasalmella, jossa käytiin kylässä kolmosen kummeilla. Virtasalmi kuului elämäämme vuosina 1996-1999. Sieltä jäi lämpimät muistot ja nämä muutamat tärkeät ihmissuhteet, joita on koitettu pitää yllä pois muuttamisemme jälkeenkin. 

Kolmosen kummisetä harrastaa moottoriurheilua ja pääsimme hiekkakuoppien reunalle hieman seuraamaan sitä touhua. Jokainen lapsi pääsi vuorollaan kyytiin ja kolmosen mukaan se oli "hauskempaa kuin Linnanmäki".
Säätiedotus oli lupaillut sadekuuroja, mutta se ei pitänyt ainakaan meidän kohdilla paikkaansa. Ilma oli ihanan kesäinen ja suorastaan kuuma. Lapset ehtivät järveen ennen ruokaa ja osa kirmasi uimaan myös ruoan jälkeen.

Kuopuksen silmät loistivat, sillä kummilan pihalla on kaksi hevosta. Talon tytär otti kuopuksen mukaan tallitöihin. Harjasivat, puhdistivat kaviot, satuloivat ja lopulta ratsastivat pitkin metsäteitä. Pääsinpä minäkin ratsastamaan vuosien tauon jälkeen. Muistoksi käynnistä lahjoittivat vielä kuopukselle hevosenkengän onnea tuomaan.


Perille saavuttiin juuri sopivasti silloin kun savusauna oli lämmin. Pystytettiin teltta isoille pojille ja pujahdettiin saunaan. Hiukset huuhdeltiin Jänisjoen viileisiin virtoihin. Mökissä on huone ja tupa. Pihalla huussi, aitta ja sauna. Kaksi telttaa. Meitä on koolla 18 henkeä. Sopu sijaa antaa ja kylällä on M-tädin asunto, jonne tulimme pikkumiesten ja kuopuksen kanssa yöpymään. "Mennäänhän heti aamulla mökille," tarkisti lainalapsista isompi ennen nukahtamistaan. Luvattiin, että näin tehdään. On siis aika itsekin uida unisaarille. Jatkaa huomenna elämysretkeä nimeltä elämä.
Hyvää yötä! Ja erityisen rakkaat terveiset sinne kotiin meidän talonvahdillemme. Nauti ja lepää! Pidä Helmistä ja itsestäsi huolta!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Wau ! Mukavaa, että maltoitte jättää lapiot ja soran hetkeksi ja vaihdoitte maisemaa ! Rentouttavia ja aurinkoisia päiviä koko sakille ! Melkoinen joukko teitä siellä taitaakin olla...

Virtasalmella teillä olikin hevosvoimaa monessa muodossa; moottorimuotoinen vai hevosmuotoinen ? Hurjalta kuulosti kumpikin, mutta ensin mainittu olisi ollut minulle mieluisampi, sillä jälkimmäiseen liittyy osaltani jopa aivotärähdys...

Lainalapset, omanne, serkut, sukulaiset jne. - Ihanaa ja Itikatonta Itä-Suomea ! t: Tiina

Pepi kirjoitti...

Nämä taitaa olla niitä kokemuksia, jotka loppuviimeksi jäävät sinne mielensopukoihin paremmin kuin jotkut linnanmäet - mitenkään niitäkään väheksymättä :)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Tiina: Itikkatonta ei ole ollut tarjolla, mutta kaikkea ihanaa muuten:).

Pepi: Kyllä. M-tädin mökki on kesä itse. Tärkeä paikka meille kaikille.