lauantai 11. heinäkuuta 2015

AIKUISET PARKISSA

Jostakin on saanut alkunsa sellainen perinne, että kakkosen synttärit on vietetty Suomessa ollessa serkkujen kanssa huvipuistossa. Alkuun kelpasi Tykkimäki, mutta nyt siirryttiin Linnanmäelle. Tänään meitä oli huvittelemassa yhdeksän lasta ja neljä aikuista. Koska serkut viiletti laitteesta toiseen keskenään, säästettiin aikuisten rannekkeista. Ainoastaan miehen siskon piti investoida rannekkeeseen, jotta pystyi olemaan pienimmäisensä seurana pienten laitteissa. Tosin jälkikäteen huomattiin, että Linnanmäellä olisi ollut laitekummi-palvelu, josta olisi voinut hakea kummin lasta laitteisiin viemään. Aika hauska idea niille vanhemmille, jotka eivät itse kykene pyörimään lapsensa mukana. 

Vähän jännitettiin ilmoja, mutta turhaan. Sää oli mitä parhain. Ensin istuttiin aikuisten kesken auringossa lapsosia odottamassa, kunnes oli niin kuuma, että piti siirtyä varjoon. Ruokatauon jälkeen löydettiin huvipuiston paras osa eli aikuisparkki! Siellä oli varjon alla lepo- ja säkkituoleja, joihin sai käydä pitkäkseen. Ottaa päivänokoset kullan kainalossa. Hakea kupposet kahvia jne. Parannusehdotuksiakin siinä neljä tuntia makoiltua tuli mieleen. Olisipa kahvitarjoilu heti tässä vieressä. Ja lehtiä luettavaksi. Eikö myös laitekummipalvelu kannattaisi sijoittaa tähän aikuisparkin viereen? Pisteet Linskille näistä puutteista huolimatta. Tämä lepo tuli meille lomalaisille tosi tarpeeseen!


Ensin kokeiltiin lepotuolit...


...sitten testattiin säkkituolit….


...ja saatiin välillä nuorisokin mukaan lekottelemaan.


Ei me nyt koko ajan makailtu. Kävin minä pienimmäisen kanssa testaamassa Panoraman. Se olikin mitä sopivin laite, koska a) se ei maksanut mitään ja b) siinä ei tullut huono olo. Ajattelemisen aihettakin siinä oli, kun ikkunoihin oli isketty runoja. Liittyvät muuten vähän tuohon edelliseen aiheeseen, vai mitä?

Seurasin myös poniratsastusta, juoksin hakemassa lekottelijoille kahvia, yllytin nuorisoa uhkapeleihin, katsoin kuka menee pussauskoppiin ja testasin sirkusvessat. Oli varmasti onnistunut retki meille kaikille. Kiitos mukana olleille!Nyt on aika kömpiä peittojen väliin. Huomenna on edessä suloinen sunnuntai, jolloin ei ole kiirettä mihinkään. Iltapäivällä odottaa vielä mummolassa valmis pöytä. Kerätään voimia maanantaihin, jolloin jatkuu taas soran kanto:). Toivottavasti sinullakin on ollut hyvä lauantai?

8 kommenttia:

Pepi kirjoitti...

En nyt muista mikä on tuon laitteen nimi joka on neljännessä kuvassa, mutta se on HUIKEA ❤️ -sanoo hän joka inhoaa "tyhjän päällä" olemista eikä kiipeä edes mökin katolle :D
Menisin uudestaan! Kai....

Mun muistoni Lintsiltä on joskus pikkulikkana käyty vuoristorata (tuo ihana puinen) ja juurikin tuo nimeltämainitsematon - se liittyy duuniporukan kanssa tehtyihin UITn näytösreissuihin, kerran jäätiin Lintsille notkumaan (oluelle) ja big boss kysyi ketkä lähtee....aina meitä muutama hullu....

Liivia kirjoitti...

Onpas siellä hauska vessa!
Mä en ole käynyt yhdessäkään huvipuistossa 20 vuoteen, ja silloinkin kun olin, olin työn puolesta. Eikä ole tyttöäkään viety...pienenä se ihmetteli aina rannekkeita muiden käsissä ja teki itselleen paperista samanlaisia tajuamatta täysin mistä on kyse. Viime vuonna sitten pääsi ensimmäisen kerran koulun luokkaretkellä Särkänniemeen, ja ihmetteli miten jotkut voi haluta niihin härveleihin. Ei ollut halunnut mennä yhteenkään, vaikka ranneke oli pakko maksaa.
Että todennäköisesti -ja toivottavasti- emme ole aiheuttaneet traumaa vaikka sellainenkin pelko on ollut.

Anonyymi kirjoitti...

Keski-Suomesta tehtiin torstaina reissu Vantaan Heurekaan (ties monettako kertaa) Iltatähden kanssa. Suosittelen lämpimästi, jos pihan kaivuulta ehditte ! Luulen, että teidän kaksi nuorista olisivat liekeissä...

Minä ja Iltatähti olimme siellä reilut viisi tuntia; jälkimmäisestä aika loppui kesken ja ensin mainitusta aika riitti enemmän kuin hyvin. Piti ehtiä tavata Esikoinen ja ystävänsä ruokailun merkeissä sekä sen päälle vielä kiirehtiä junaan, jossa paluumatkalla kuuluu vain hiljaista tuhinaa (Iltatähti) ja vähän kuorsausta (äitinsä). Onneksi JKL:ssä oli Mies + koira vastassa, niin säästyimme bussimatkalta !

Huvipuistopäivä kuulostaa minun korviini KAUHELTA ! Pelkään kuollakseni kaikkea korkeaa, keikkuvaa, kastelevaa, kiireistä ja keinuvaakin. Siispä olisitte saaneet minusta seuraa noihin säkkituoleihin...

Ihanaa kuitenkin, että otitte etäisyyttä putkiin, kuoppiin ja lapioihin ! Ja sunnuntai on muutoinkin lepopäivä; ainakin jos pääsee valmiiseen ruokapöytään ! Leppoisaa sunnuntaita ja taas kerran VOIMIA + KÄRSIVÄLLISYYTTÄ salaojien äärelle ! t: Tiina

Anonyymi kirjoitti...

...voi ei...nuorimmaista...sorry...en näköjään osaa kirjoittaa...tiina

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Pepi: Minä selviän kyllä vuoristoradoista, mutta kieputusta ja karmeita pudotuksia en enää kykene.

Liivia: Ehtiihän sitä huvipuistoilla aikuisempanakin, jos haluaa. Istanbulissa huvipuistot oli ennemminkin sellaista tivoli-tasoa, joten meillä huvipuisto kuului Suomen kesiin. Euroopassa on tullut myös huvipuistoiltua muutamaan kertaan. Sehän sattui sitten hyvin, että tytär oli teillä äidin kanssa samaa maata mitä tulee huvipuistoihin:).

Tiina: Heurekassa on käyty muutamaankin kertaan koko perheenä. Talvella piti tehdä Flamingo reissu, mutta kun oli niin nuhaista sakkia, mies kävi lasten kanssa Heurekassa.

Nyt on tosiaan tarpeellista keksiä aina välillä muita menoja, että ei jäädä ihan kuopan pohjalle koko kesäksi. Viikon päästä olisi tarkoitus pakata omat ja tukilapset ja huristella mökille. Kuun loppuun varasin hotelliyön minulle ja miehelle. Juhlistetaan vähän hääpäivää.

Carola Lehtonen kirjoitti...

Eipäs olekaan vähään aikaan tullut käytyä Lintsillä...tosin minua ei juuri laitteisiin enää saa koska pelkkä viikinkiveneen katseleminenkin saa jo vatsan vääntämään ikävästi:=)Ikä tekee tehtävänsä tässä(kin)kyllä minä lapsena ja nuorempana olin innokas menemään härveliin kuin härveliin ja vuoristorata näyttää aina yhtä ihanalta...ehkä vielä joskus rohkaisen mieleni?

Työnteon lomaan on kiva tosiaan keksiä väliin muuta puuhaa niin sitten taas jaksaa. Minulla on pari viimeistä lomaviikkoa menossa ja vielä ohjelmassa ainakin maalle meno ja toivottavasti joku piknikpäiväkin aurinkoineen päivineen mahtuu mukaan:=)

Kirjailijatar kirjoitti...

Minun on Linnanmäellä päästävä aina vanhaan vuoristorataan, se on mahtava. Muista laitteista en enää niin välitä, vanhalle tulee huono olo pyörimisestä.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Kirsi: Minäkin voin pahoin jo tavallisessa kiikussa. Tai autossa karttaa lukiessa. Soran kärrääminen sentään vielä onnistuu:). Tosin meilläkin aikeissa painua maalle ja pitää hieman taukoa tästä salaojasta.

Kirjailijatar: Siinä minäkin viime vuonna kävin Nyt säästettiiin aikuisten huvittelusta. Yhteen laitteeseen lippu olis maksanut 8€, eipä viitsinyt maksaa:(.