maanantai 29. kesäkuuta 2015

JUHLAN JÄLKEEN

Juhlan jälkeen mies veti verkkarit jalkaan. Oven edestä lähti kuisti. Sadekourut. Tikkaat. Kannoin lautoja terassin alle suojaan ja yritin hillitä päähäni tulevia ideoita pihan suhteen. Kommunikoinnissa on ollut opettelemista. Ei kannata heitellä ajatuksia ilmaan, sillä mies ottaa ne kehotuksina ja käskyinä. Tässä vaiheessa hän ei ole otollinen yhdellekään lisäidealle tai huvin vuoksi haaveilulle. Salaojissa on ollut yllinkyllin jo pelkällä suunnittelupuolella, saati toteutuksessa, joka on ovemme edessä tuota pikaa.Pitäkää peukkuja, että parveke kestää, sillä kohta oven edessä kulkee vallihauta!
Jos seuraava kuukausi eletäänkin myllerryksessä, on onneksi valmistakin. Tai valmistuvaa. Kesäkurpitsoille on tapahtunut syntymän ihme.Tällä hetkellä täällä näyttää näin somalle! Kaivuri oli saapunut puolilta päivin ja kahdessa tunnissa oli kaivettu ensimmäinen seunusta. Haastetta hommaan teki valtavan kokoiset murikat, jotka pötköttelivät talon vierustalla. Parasta aikaa käy pauke olohuoneen seinän takana tuolla talon takaosassa. Toivottavasti siellä on hieman helpommat maa-ainekset. Tuntitaksalla kun kaivetaan, on syytä toivoa, että homma etenee ilman hidasteita….

Nyt yritän harrastaa hartaasti mielikuvaharjoitteita ja nähdä, että elokuun alussa tässä on kaunis valmis piha, jossa voi järjestää lapselle rippijuhlat. Piha, jossa voi kahvitella, ihastella sadon valmistumista, köllötellä riippumatossa ja kävellä pehmeällä nurmella. Sen lisäksi tässä on talo, jossa on kaunis kunnostettu kivijalka! Kivijalassa ikkunat valkoisin puittein. Kadonneille säästöille soisin myös vastinetta eli kuivan kellarin. Ja mitä siellä kellarissa pitäisi sitten tehdä, se onkin sitten toinen juttu. Että tällainen puuhamaa meillä. 

Puuhamaassa vietät vaikka joka päivän kesäisen. Sellainen on Puuhamaa!?

9 kommenttia:

Pepi kirjoitti...

Toivottavasti on hyvä ja hyödyllinen puuhamaa...näitä taitaa talonomistajilla riittää, olkoon tölli pieni tai vähän isompi.
Oma puuhamaa on ollut keinusta katselemista kirjan sivujen lomasta ja vähän kattopeltien vastaanottamista :)

Tiina kirjoitti...

Kyllä teillä nyt hieman tuota puuhaa piisaa, mutta pidä vaan kiinni haaveistasi ja suunitelmistasi. Tosin ruoho on kyllä hurjan hidasta kasvamaan kunnolliseksi jos sen alusta aloittaa :) Tuli taas kerran tänä kesänä huomattua, kun mylläsin oleskelualueen mullat sekaisin keväällä - ruoho ei ole vieläkään kunnollista ja puuttuu lähes täysin niistä kohdista joista on kuljettu paljon. Noh, ensi kesänä sitten!

Ps. Kiitos Puuhamaa-korvamadosta...

Carola Lehtonen kirjoitti...

Terveisä ihanasta Barceloonasta...suosittelen lämpimästi!!!Nyt olen jo ehtinyt lukea viikon aikaiset blogikirjoituksesi ja katsella kauniit kuvasi...minäkin otin todella runsaasti ihanasta Barcasta kuvia ja kuvaaminen jatkuu täällä koto Suomen suvessa:=)
Lomalla on niin ihanaa ...on aikaa kunnolla tehdä juuri sitä mitä haluaa tai vain olla tekemättä yhtään mitään:=)ja vaan nautiskella satoi tai paistoi...

Te olette päässeet jo salaoja projektin kimppuun - hienoa että osaat jo ajatella aikaa jolloin pihanne möyriminen on ohi ja voi nauttia työn tuloksista ja ihanasta pihastanne...mukavaa lomaa!!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Pepi: Minäkin koitan aina hetkittäin nollata ja lukea muutaman sivun kirjasta. En tosin ulkona, sillä muutoin todellisuus iskee ihan turhan lujaa:).

Tiina: Alkuperäisessä suunnitelmassani salaojat oli jo tehty kesäkuun alussa ja silloin olisi nurmea kylvetty. Nyt ollaan valmiita hyvällä tsäkällä heinäkuun lopussa ja isketään valmiit nurmet paikalleen. Maksaa enemmän, mutta onpahan kerralla sitten siinä ja tasaisesti hyvä.

Kirsi: Barcelona on vielä listallani. Sitten joskus. Ehkä. Jos. Ei varmaan vuosiin. Ensi kesällä on nimittäin aika toteuttaa esikoisen suuri haave, jonne lähdemme mieheni kanssa mukaan. Tänään aloitimme reissun rahoittamisen, eli esikoinen rupeaa jakamaan vuodeksi mainoksia ja minä autan. Siitä olisi tarkoitus saada matkarahat melko lailla kokoon.

Satu kirjoitti...

Huh huh, on teillä projektit! Minulla saattaisi jo hieman puntti tutista, kun jännittäisin ja stressaisin kaiken onnistumista.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin palasin Juhlien ja Juhannuksen jälkeen niin nopeasti kiireiseen arkeeni, että vain pikaisesti olen ehtinyt lukea postauksesi, mutta kommentoimaan en ole ehtinyt...

Terveisiä siis Pariisista ! Matka oli sekä onnistunut että romanttinenkin. Yllättäin sitä kahden matkatessa voi muistaa, että miksi ja mihin on toisessa kymmeniä vuosia sitten ihastunut (elokuussa tulee 25 vuotta tätä avioliittoa yhdessä elettyä). Pyöreitä vuosia täytin Juhannuspäivänä; vähän se todellisuus siltä osin kirpaisi, mutta Eiffel-tornin huipulla oli niin huikeaa juhlapäivänä, että ikä ei tuntunut siinä kohdassa miltään. Lähinnä siis oikeasti pelotti niin paljon, että oksennus ja/tai paniikki ei ollut kaukana.

Mutta kärsivällisyyttä ja voimia salaoja- ja muihinkin töihin ! t: Tiina

Ps. Maa näyttää kuitenkin kuivalta ! Meillä salaojaremontin myötä löytyi talon alta ja vierestä pulputtavat lähteet...

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Satu: Onhan tuossa ikurauhallisella isännälläkin mennyt jokuset yöunet. Mutta se ei pelaa, joka pelkää, niin se vaan on. Tässä on nyt vain pakko osata:).

Tiina: IHANAA, että sait Pariisin ja romantiikankin vielä. Minustakin matkailu kaksin on siinä mielessä ihan parasta. Silloin on pakko keskittyä vain siihen toiseen ja kaikki normaalisti mielenkiinnon moneen vetävä on poissa.

Vai, että lähteet. Herra varjelkoon. Ellei ole öljylähteitä, jotka voisi auttaa hieman tässä talouspuolella:).

Leena Lumi kirjoitti...

Naapurini, joka by the way on puutarhuri, joutui tekemään nuo salaojat pari vuotta sitten. Siinä meni se puutarha ja minullekin hän toi kottikärryttäin mm. kuunliljoja. Nyt on uusi ja täysin erilainen puutarha valmis. Mikä harmi, että hän ei halua julkisuutta;)

Laita kaikka sunnitelmasi kirjaan, jossa on blancot sivut. Minulla on sellainen kirja sekä puutarhalle että herkuille. Puutarakirjaan merkitset vaikka: 'Istuta helmiorapihlaja tai kaksi heti elokuulla.' Kun olet istutukset tehnyt, merkitset istutuspäivän ja kasvin kaikki tiedot, etenkin sen latinankielisien nimen, sekä kasvin ostopaikan. Kuitteja en kirjaan liimaa, mutta saatan laittaa väliin sen lapun, jossa kaikki tuoetiedot.

Mieti miten ihanaa: Elokuussa voi takuulla jo aloittaa ja syyskuuta sanotaan vuoden parhaaksi istutuskuukaudeksi!

<3

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Leena: Onneksi tälle puolelle ei tarvitse istuttaa mitään muuta kuin ruoho ja mahdollisesti uusi aita tuhoutuneen orapihlaja-aidan tilalle. Kukkaistutukset ovat siis tuolla ehjällä puolella. Olisikohan siitä helmiorapihlajasta aidaksi? Ja jos syreenini ei kestä, ne hankin kyllä uudet!