lauantai 13. kesäkuuta 2015

LOMA YKSILLÄ, KESÄ KAIKILLA

Taloon jää viisi lomalaista, kun aamulla painan oven kiinni. Suurin osa työkavereistakin on kirmannut lomalaitumille ja juhannukselta katoaa ne loputkin. Omaa aamukampaa ei vielä kannata viritellä seinälle, sillä onhan noita vielä. Työpäiviä. Keittiön liitutauluun kirjoitin: Loma yksillä, kesä kaikilla. Ehkä eniten itseäni varten. Kyllä työssä käyväkin ehtii nauttimaan kesästä, jos ei käytä aikaansa lomattomuudesta kiukutteluun?
Metsola on tähän aikaan vuodesta Syreenilä. Syreeni taitaa liioittelematta kukkia joka ikisellä pihalla. Valkoisena ja violettina. Työmatkat saa siis kulkea valoisassa syreenintuoksussa. Pysähtelen silloin tällöin tuoksuttelemaan tai nappaan kuvan. Saman voi toistaa töistä kotiin palatessa. Molemman väriset syreenit on edustettuina myös kotipihalla, joten illallakin saa pihalla kulkea syreenintuoksuisessa kesäillassa.
Lämpimän sään viipyminen ei niin paljoa haittaa, kun joutuu joka tapauksessa olemaan töissä päivät. Helle ei uuvuta sisätyöntekijää. Toisaalta työt voi kelien helliessä siirtää osittain pihalle, jos nyt ihan rupeaisi kesättämään. Toistaiseksi on ollut tasaisen kylmää. Helle taitaa odottaa ystävällisesti lomani alkua?
Loma yksillä, kesä kaikilla. Valoisat aamut ja illat. Terassilla kuumeneva grilli. Loma-aikatauluun nyrjähtäneet lapset. Saunan tuoksu pihalla kukkia kastellessa. Uudet perunat ja mansikat. Pihatyöt. Joka puolella kukkivat kukat. Ja juuri nyt ulkona odottava seuraava projekti eli ruohon leikkuu. Lauantai sauna.

12 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Nautinnollista kesää sinulle:) Ja ihanat syreenit,kaipaan niiden tuoksua.No ehkä ne tuoksuvat vielä viikon kuluttua kun tulen Suomeen.Toivottavasti on lämmintä sitten kun lomasin alkaa.

Allu kirjoitti...

Minä nautin naapurien syreeneistä, kun ei omalla minitontilla sellaisia ole.ntäällä ne on tosin jo kauan sitten kuihtuneet.

anumorchy kirjoitti...

Syreenit ovat ihania. Niita on lapsuudenkodinkin pihalla aina ollut. Me vaan missaamme sen kukinnan aina, kun matkustamme Suomeen vasta heinakuussa.

Hurmioitunut kirjoitti...

Kyllä, kesästä pitääkin osata nauttia vaikka olisi töissä. On tämä valoisuus ja vehreys ainakin humioitava positiivisesti oli töissä tai ei. Upeita syreenipensaita! Näyttävät vielä komeammilta juuri sinistä taivasta vasten.
Täällä on hieman sama juttu noiden lämpimien säiden kanssa. Sisällä pitää kirjoittaa, joten ihan sama onko viileää vai lämmintä. Mutta kyllä silt olisi iltapäivällä/illalla kiempi lähteä ulos lämpimään kesäiltaan. Tänä kesänä en ole vielä grillannut, taitaa jäädä juhannukseen. Onpa sitten sitäkin mukavampaa ja maukkaampaa. ;)

Mutsi kirjoitti...

Samankaltaisia ajatuksia minulla. Juuri tänään töissä puuhastelun lomassa mietin - ja päätin - että en anna koko ihanan alkukesän lipua ohi vain odottamalla loman alkua. Ja kotiin pyöräillessäni ihana sateen raikastama kesäillan tuoksu ja ne syreenit :)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: Nyt kun puita on alueella TOSI paljon, syreenien tuoksu tosiaan tuntuu ilmassa. Joku kirjoitti, että lämmittävät juhannussaunan aina syreenipuulla ja tuoksu tuntuu silloin saunassakin. Voisikohan se pitää paikkaansa? Kuulostaa kyllä aika ihanalle:).

Allu: Siellä ollaan varmasti meitä edellä. Täällä syreenit ovat joissakin paikoissa jo ohi menossa, mutta meidän pihalla ovat parhaimmillaan.

Anu: Minunkin nuoruuteni pihalla niitä oli koko aidallinen. Ihania ovat, mutta aika niin lyhyt!

Hurmioitunut: Ei ole vielä puristellut töissä olo. Vaihtelua on kuitenkin tosi paljon tavalliseen arkeen. Ja kun ei noissa keleissä ole ollut hurraamista, ei sitä olisi mihinkään ollut muutenkaan halua lähteä. Grilli meillä sen sijaan on ollut jo monesti kuumana. Jos on tarettu syödä ulkona, on syöty, mutta jos on ollut koleaa, on kannettu grilliruoka sisään.

Mutsi: Onhan meillä kesän pitkät valoisat illat (toivottavasti pian lämpimän valoisat) ja aamulla valo odottamassa heti herätessä. Ja ne syreenit!

Pere kirjoitti...

Kesä on aina kesä, lomalla tai ilman :) Sitten pitää vain nauttia viikolla valoisista illoista ja viikonloppuna kesähuveista senkin edestä. Toivottavasti Suomessakin kelit pian lämpiävät!

Kirjailijatar kirjoitti...

Eikös sinulla ole ollenkaan kesälomaa, oivoi? Minulla alkaa kolmen viikon päästä, joten vielä tässä saa vähän huhkia, mutta jotenkin ei tuo työn tekokaan tunnu niin raskaalta, kun on kesä. Syreenit ovat mun lemppareita.

A kirjoitti...

Ihana elämys tuo tuoksuva kukkarunsaus;)
Hyvää juhannusviikkoa sinulle ja perheellesi, Paluumuuttajatar! ♥♥

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Terhi: Eilen oli kaunis ja lämmin päivä, Se palautti uskon siihen, että lämmintä saattaa olla luvassa. Tämän päiväinen sade taas tuli puutarhani alulle tarpeen, joten ei harmita. Sopiva syy kaivautua sängyn alle lukemaan tai pelata lautapelejä:).

Kirjailijatar: Voi, onhan toki. Lomani alkaa heinäkuun tokalla viikolla. Ja elokuun ekan viikon olen työtön ennen uuden sopimuksen alkua. Sekin sopii, sillä juuri sillä viikolla pitää järjestää kakkoselle rippijuhlat.

Aili: Kyllä riittää kukkia ja tuoksuja. Juhannusviikkokin ihanasti edessä ja vain neljäpäiväinen sellainen.

Carola Lehtonen kirjoitti...

Ihanan kesäiset
kuvat ja sinulla hyvä asenne ...mitäpä sitä kiukuttelemaan jos oma loma ei ole vielä vaan odottaa kulman takana...kesää ei kannata pilata surkuttelemalla huonoa tai viileää säätä...vaikka olisihan se mukavampi jos olisi edes vähän lämpimämpää ja se loma...kohta se koittaa...hyvää lomaa siis ihan jokaiselle!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Kirsi: Ei kannata surkutella, vaikka kyllä varmasti kylmiä kelejä harmittelee moni, joiden loma osui kesäkuuksi. Etenkin, jos töiden alettua on heinäkuu hellettä? Mutta minkäs säille mahtaa, joten täytynee kokolle kaivaa lämpimää vaatetta päälle, että ei tarvi palella.