lauantai 13. kesäkuuta 2020

SOINUT IKIVIHREÄT

Jos koronaa ei olisi tullut, olisimme ehkä nyt Sortavalassa. Matkalla Vienan Karjalaan, päämääränämme Solovetskin saari. Mutta koska korona tuli, oli lopultakin mahdollisuus ottaa Suomi haltuun. Yhdistää reissuun ennen näkemättömiä kolkkia ja tärkeiden ihmisten tapaamisia. Eilen pakkasimme siis auton äärimmilleen. Varautuen niin kesäsateeseen, Lapin mahdollisiin kylmiin, kuin myös hellepäiviin. Jotakin metsään ja kaupunkiin. Sitten käännettiin auton nokka kohti Itää.
Vihreän kullan maa levisi ympärillämme ja autossa on soinut ikivihreät. Ensimmäinen yö vietettiin siellä missä monet muistot kasvavat. Savusauna lämpeni ja käki kukkui. Niin iloinen oli ilta Jänisjoen heijastamassa Suomen kesässä.

Tänään on jatkettu matkaa kohti Pohjoista. Noin 600 kilometriä ja nostalgiat huipussaan. Ope lauloi Kainuun maakuntalaulua ja soitti sinisiä sävelmiä lapsuudesta. Itseoikeutettuna tietenkin Dannyn Kuusamo. Jormuan grilliltä ostettiin lihapiirakat lenkillä ja kerrotiin kuopukselle ajasta, jolloin Suomessa mentiin nakkikioskille. Muisteltiin, että milloin se tuli se ensimmäinen hampurilaisketju Helsinkiin.

Teoksessa huomioitu korona?Päivän ainoaksi suunnitelluksi pysähdykseksi valitsin helteessä seisovan hiljaisen kansan. Siellä ne nököttivät Käpylän pellolla viitostien varrella paidan helmat tuulenvireessä hulmuten. Sulauduimme kivasti porukkaan.


Sitten jo olivat siinä, teillä ja teidenvarsilla, ne porot. Onneksi oli tyhjät tiet, sillä koin pakottavaa tarvetta aina poron nähdessäni jarrutella.

Rukalla on vielä tämän verran lunta.
 
 

Ilta on saapunut, mutta aurinko ei laske. Kelohonkamökin ikkunoista paistaa edelleen aurinko. Pedit on pedattu. Kävelty rantaan ihastelemaan illan valo. Huomenna ei ajella autolla vaan suunnataan Pienelle Karhunkierrokselle Kuusamon maisemia katselemaan. Tästä se nyt sitten virallisesti alkaa. Kotimaan loma.Pakkohan se on laittaa tähän lopuksi vielä tämä korvamato:).

11 kommenttia:

Irja Viirret kirjoitti...

Vaikuttaa ihanalta lomalta ja kivat lomakuvat ja tunnelmat. Käki on kukahdellut ahkerasti ja se kuuluu alkukesään monen sirinän ja surinan ohella. Mukavaa lomareissua, nauratti tuo reibaaninaamainen otus:)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Irja: Käki oli suorastaan hervoton. Kukkui ihan yhtenään. Ja mitkä kelit. Ollaan tosiaan varauduttu kaikkeen mahdolliseen ja siksi tällainen täydellinen kesäsää tuntuu pahahduttavan ihanalta. Hiljainen kansa oli hieno. Kannattaa käydä katsomassa jos osuu joskus matkan varrelle.

Satu kirjoitti...

Ihanaa lomaa! <3 Naattikaa sydämenne kyllyydestä! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää lomaa!! 😎🏞️🚘☀️🦟🥾👙🍔
-Ulla

Allu kirjoitti...

On se kaunista sielläkin! Karhunkierros kiinnostaisi, tosin mies on käynyt ja kertoo vielä 20 vuoden jälkeenkin niistä hyttysistä. Toivottavasti teillä on parempi onni. Hyvää lomaa!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Satu: Kyllä meitä nyt säät suosii:). Eikä maisemissa tai missään muussakaan ole mitään valittamista. Nautitaan siis kaikin aistein.

Ulla: Kiitos. Kyllä on hyvät lomatunnelmat.

Allu: Tänään kierrettiin pieni karhunkierros. Kohta kuvia. Oli tosiaan parempi onni kuin miehelläsi. Ehkä yksi hyttynen tavattiin koko 12 kilsan varrella.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti korona sai edes pikkuisen ihmisiä ajattelemaan, että ei se sinne sun tänne lenteleminen ole tarpeellista. En edes käsitä sitä. Itsellä on niin ihana koti, että mistään hinnasta en lähtisi sieltä.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Nimetön: Mukavaa, että viihdyt kotona. Niin minäkin omassani. Ymmärrän silti kaukokaipuun, jota ei kaikille ole annettu. Kun on lähtenyt, saa palata. Koronalla on epäilemättä meille kaikille oppinsa annettavana, toivottavasti otetaan se oppi kukin tahollamme vastaan.

Carola Lehtonen kirjoitti...

Suomen kesä on niin kaunis ja täynnä upeita käymisen arvoisia paikkoja ja kohteita ja juuri nyt on kesäsää aivan erityisesti suonut parastaan, mukavaa lomareissua teille!!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Carola: Ja miten tärkeää olisi Suomen taloudelle, että saataisiin ravintolat, hotellit ja kesäkohteet pyörimään.

POKERAMPM88 kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.