maanantai 11. joulukuuta 2017

11.

Kävin kolmatta kertaa Kuninkaanlammella. Joka kerta se sykähdyttää jo pihalla. Kesällä lampea ympäröi kaunis vehreys. Voin vain kuvitella miten kaunista tuolla on ruskan aikaan tai silloin, kun talvi jäädyttää lammen ja puut ovat kuuran peittämät. Jopa nyt, kun luonto on rumimmillaan, talon pihapiiri on niin kaunis.
Loviisan taloista tämä on minun silmiini se kaikista kaunein. Ei ihme, että se on ollut monessa lehdessä esillä. Pidän sen väreistä, vanhasta tunnelmasta ja raikkaasta ilmeestä. Ihastelen runsaita asetelmia, joita en mitenkään näkisi omassa kodissani, mutta jotka sattuvat tänne niin hienosti. Talonväen lempiväreihin kuuluu selvästikin turkoosi. Se raikastaa minunkin mielestäni todella kivasti vaaleita pintoja.

Joimme talolla kahvit jotta saatiin hetki ihastella ihan ajan kanssa kaikkea ympärillä olevaa kauneutta. Tuo kakku oli muuten loistava valinta kahvin seuraksi. Tytöt joivat teet. Tapahtuma vetää hyvin väkeä, mutta olimme erittäin hyvään aikaan liikkeellä ja joka talossa oli vielä väljää. Kiitollisempaa kuvaajalle.

Tänään sain itse keitellä kahvia täällä meidän kotona. Vapaapäiväni kunniaksi tuli muutama mukava rouva aamiaiselle seuraksi. Oli turkkilaissuomalainen kokoontuminen ja kieli ja tarjottavat sen mukaisia. Miten hauska hetki. Lopuksi taas kaivettiin kalenterit esiin ja sovittiin jo seuraava tapaaminen ensi vuoden alkuun.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania joulukoteja. Kiva päästä tunnelmoimaan toisten koteihin. Meillä jouluun valmistautuminen on melkolailla vaiheessa. Esikoinen kävi syyslomalla Suomessa ja toi kinkun. Lapset ovat viritelleet jouluvaloja. Siinäpä ne jouluvalmistelut taitaa olla. Onneksi joulu tulee, vaikka ei ihan niin viriteltyä olisikaan.

H-M

Allu kirjoitti...

satumaista

Paluumuuttajatar kirjoitti...

H-M: Meilläkin ollaan vaiheessa, sattuneista remonteista johtuen. Mutta tämän viikon lopulla minulla on neljän päivän vapaa ja elättelen toiveita, että sen jälkeen meillä on jo ihan jouluista? Jos viimeisen viikon saisi vain sitten tunnelmoida. Ainakin niin voi toivoa. ja totta, joulu tulisi kuitenkin.

Allu: Tuossa pihan lammella on kuvattu Annelia ja Onnelia. Niin satumaisesta paikasta on siis oikeastikin kyse.

Carola Lehtonen kirjoitti...

Eikös vaan ollutkin hurmaavia joulukoteja? Ystävätapaamiset on niin mukavia, että kun edellenen päätty, uusi jo sovitaan:)

MatkaMartta kirjoitti...

Ystävätapaaminen kuulostaa ihanalta ja samoin vapaapäivä. Täällä myös vasta pikkuhiljaa on valoja lisäilty, jospa se tästä pikkuhiljaa.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Carola: Olivat todella kauniita. Kaikki Loviisan kodit ehdittiin kiertää. Ruotsinpyhtään kodit olivat auki vain sen ensimmäisen viikonlopun, joten ne jäi sitten ensi jouluun.

MatkaMartta: Minulla on täällä ollut aika vähän tällaisia ystävä tapaamisia ihan vain naisten kesken, joten tämä on ollut nyt virkistävää vaihtelua. Vapaapäiviä kaipaisin lisää, mutta niitä onneksi tuleekin. Kolme nyt töitä ja sitten neljä vapaata.