lauantai 23. joulukuuta 2017

23.

Olosuhteiden pakosta jäi ruokaostokset viime tinkaan. Jotta saataisiin päivästä edes hieman siedettävämpi, otettiin esikoisen kanssa ostoksiin vauhtia Haminasta. Ympyräkorttelien talojen ikkunoihin oli tänäkin vuonna tehty joulukalenterin luukkuja. Käytiin bongaamassa niistä muutama. Valkoinen joulu yritti samaan aikaan tehdä tuloaan ja lunta tuprutti kuin turkin hihasta. Iltaan mennessä kahlattiin jo loskassa. Vaikea on ilmaston päättää, että ollako valkea vai eikö olla.Nuhaa vastaan taistelu on jatkunut ja parhaaksi lääkitykseksi on havaittu anopin kuuma aroniamehu terästettynä Finrexillä. Olen myös kokeillut glögin ja Finrexin yhdistelmää eikä sekään ollut hullumpi. Tolpillaan tässä siis mennään jopa lumituiskuja päin. 

Opittiin jotain uuttakin. En ainakaan muista nähneeni aiemmin tätä. Taiteilija Hugo Simberg on kotoisin pikkuisesta Haminasta. Aloitti luovaa uraansa tässä talossa, joka nykyään taitaa kuulua Haminan seurakunnalle. Ainakin oven päällä oli risti ja talo seisoo heti kirkon vieressä. Luova ilmapiiri näissä kortteleissa vallitseekin. 

Nämä puutalokorttelit vetävät minua puoleensa. Tässäkin kalenterissa niitä on nyt käyty katsomassa jo Loviisassa, Porvoossa ja nyt Haminassa. Kaunokaiset.  Tykkään minä meidän Metsolan taloistakin, mutta näihin nähden ovat nuorukaisia.Tästä luukkujen ja kauniiden ovenedusasetelmien luota oli sitten hyvä jatkaa kohti varsinaista tehtävää eli ruokaostoksia. Ensin käytiin Haminan Disasissa jonottamassa tuoretta kalaa. Jono oli PITKÄ. Suurin osa jonottajista puhui venäjää ja poistui jonosta massiivisten kalaostosten kanssa. Kala kaikissa muodoissaan taitaa kuulua venäläiseen joulupöytään?Joidenkin ikkunoiden edessä oli oikein portaat tarkempaa tutkiskelua varten:).


Prismassa lauloi kassojen edessä kuoro. Väkeä oli kuin pipoa. Kassoilla sai pakkausapua. Laitettiin ostoslista esikoisen kanssa puoliksi, otettiin kaksi kärryä ja runnottiin ostosreissu ohi. Kaikenlaista hiomista riittäisi täällä kotonakin, mutta jos antaisi nyt olla. Pujahtaisi puhtaisiin lakanoihin ja antaisi joulun tulla.

ps. Helmi-pupulle järjestettiin äsken joulu. Siivottiin häkki. Lahjaksi tuli uusi vessa. Ja mies vielä viritti häkkiin pienen joulukuusen. Helmi kun on erityisen innostunut joka vuosi meidän isosta kuusesta, joten haluttiin nähdä, että mitä se tuumaa pikku kuusesta. Ihmeissäänhän tuo sitä kiersi ja kävi lopulta maate kuusen juurelle:).

ps.2 Ostin meille tänään matkaliput Japaniin. Työkaverilta tuli vinkki, että lippujen hinnat olivat tippuneet odottamalleni tasolle, joten tuumasta toimeen. Jännittävää. Puolen vuoden päästä olen saanut nähdä Tokion ja Kioton, Fuji-vuorenkin. Jos Luoja Suo.

6 kommenttia:

Carola Lehtonen kirjoitti...

Ihanat joulukalenterin luukut, mikä kiva idea, kovin on Haminassa idyllistä.Täällä tuli myös vettä tänään.Ihanaa joulua Kotkaan, Iyi Bayramlar☆

Allu kirjoitti...

Ai tekin menossa Japaniin, meilläkin suunnitelmissa.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Carola: Minusta on niin kiva, että näiden vanhojen talojen ympärille on noussut monenlaista tapahtumaa. Hamina on söpö pieni kaupunki. Iyi Bayramlar!

Allu: Japani on kakkosen toivematka, jonne olemme keränneet rahaa ja lähdemme siis kolmestaan matkaan kesäkuussa. Tokio-Fuji-Kioto-Magome-Tokio. Ostin nyt suorat lennot Finskillä mennessä, tullessa ensin lyhyt sisämaanlento ja sitten Finskillä taas takaisin. Seuraavaksi pitäisi hankkia kansainvälinen ajokortti, sillä meinattiin vuokrata viikoksi auto. Ihanaa on odottaa matkaa:D.


anumorchy kirjoitti...

Juolulahjaksi perheelle lentoliput Japaniin, hienoa! Meidan isanta ei tykkaa pitkista lennoista joten tuskin sinne asti paasemme.

Airi kirjoitti...


Hamina on vanha koulukaupunkini. Paljon vanhaa ja viehättävää on jo kadonnut, mutta jotain säilynytkin. Kauniita kuvia olet sieltä ottanut. Onko tuo Simbergin kotitalo Haminan vai (vanhan) Vehkalahden kirkon luona? Vieläköhän Japanissa muuten on vasemmanpuoleinen liikenne? Mukavaa joulua teille - ja hienoa, että saitte liput!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Anu: EI koko perheelle, vaan minulle miehelle ja kakkoselle. Kakkosen 18-vuotisreissu, johon on rahat yhdessä kerätty vuoden aikana. Suora lento kestää vähän yli 9 tuntia, joten helpommalla päästään kuin New Yorkin lennoista.

Airi: Hamina on sympaattinen. Pienen kaupungin iloja. En osaa sanoa noista kirkoista, mutta se on siinä ihan Bastinonin takana. Japanin liikenteestä en osaa vielä sanoa, mutta kesäkuun lopulla olen viisaampi? Ihanaa kun liput on hankittu ja matka taas askelta todempi.