perjantai 15. joulukuuta 2017

15.

Olen laskenut jouluvalmistelut pitkälti tänään alkaneiden vapaapäivieni varaan. Tämän päivän listalla  oli siivousta ja joulukuusen haku. Mies otti eilen varaslähdön siihen siivoukseen, joten pääsin vähemmällä. Tyttöjen kanssa lähdettiin kuusen hakuun ja kaunis yksilö myös löydettiin. Oli vain niin jykevää laatua tämä kuusi, että ei meinattu millään saada sitä pysymään pystyssä kuusen jalassa. Oli lopulta ruuvattava koukku kattoon ja ripustettava kuusi siihen:).


Samaan koukkuun ripustettiin myös Joulun tähti.


Kuusen kanssa melkein samaan syssyyn saapui talolle myös lainalapset viikonloppua viettämään. Kolme isointa on illan omissa riennoissaan, joten kolme pienintä sai toimia kuusen koristajana. Hyvinhän tuo sujui ja kuusi sai nopeasti jouluisen asun. Olohuoneessa on nyt kuusen tuoksu joulutunnelmaa tuomassa.Joulukoristeeksi minulle riittäisi joulukuusi ja kynttilät. Punaista katselen mielelläni kukissa.  Kuopus sen sijaan on sitä mieltä, että enempi olisi parempi. Ehkä tässä jonkunlaiseen kompromissiin vielä päästään? Onko sinulla joka vuosi tismalleen samat koristeet vai virkistääkö vaihtelu? Minä pysyttelen aika samoissa, mutta joulukuuseen oli tietysti pakko ostaa tuo Suomi 100- pallo:).

9 kommenttia:

Wilumiina kirjoitti...

Komia kuusi.
Alunperin kuusi nimenomaan roikkui katossa eikä ollut jalassa lattialla.
Meidän kuusi on vielä metsässä. Joku muu oli kyllä käynyt katkomassa joulumännyn meidän tienposkesta.

Carola Lehtonen kirjoitti...

Minä olen perinteinen, kuusen koristeet on samat, mutta tykkään ihan hurjasti joulukoristeista ja joskus on ihan pakko ostaa joku uusikin ihanuus, mutta hassuinta on, että meillä kunniapaikalla kuusessa on äitini pikkutyttönä tekemä joulupukki koriste ja aina samalla paikalla:) Tykkään joulukuusesta ja sen tuoksu tuo joulun kotiin, kuten piparien tuoksukin.

Allu kirjoitti...

Meillä on aina samat koristeet, mutta tuo Suomi-pallo olis kyllä kelvannut mullekin.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Wilumiina: Miten ne osaavatkin kasvaattaa noin tuuheita ja tasaisia kuusia? Tänä vuonna otin hieman hoikemman mallin, sillä joinakin vuosina kuusi on leveillyt. Meidän joulumänty siirtyi meidän makuuhuoneeseen, mutta lupaan, että sitä ei ole katkottu kenenkään tienvierestä:).

Carola: Minun lempparini kuusessa on ne turkkilaiset keramiikkapallot. Haluaisin niitä lisääkin, mutta en tiedä mistä niitä voisi löytää.

Allu: Niitä oli useammanlaisia. Päädyin nyt tähän. On kiva, että koristeillakin on joku tausta tai tarina.

Cheri kirjoitti...

Ihanat kuvat kuusen koristelusta. Joskus minulle riittää joulukoristeluksi kukat ja kynttilät, joskus taas innostun runsaimpiin koristeluihin seimineen ja kuusineen.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Cheri: Kun talossa on lapsia, on harkittava tarkkaan jokainen liike. Jos kerran teet jotakin, se on jo perinne. Muutoin luulen, että meilläkin vuosittain vaihdeltaisiin hieman koristuksen tasoa, ihan vain fiiliksen mukaan.

MatkaMartta kirjoitti...

Komia kuusi! Turkissa koristeet lisääntyi sitä mukaa, kun niitä jostain löytyi. Täällä Suomessa varmaan samat tutut jälleen kerran. Latvatähti on tuliainen amerikansukulaisilta jolloinkin 50-luvulta ja sitä on paikattu kahvipaketin foliolla ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana kuusi!
Samoilla 7 vuotta toimineille Ikea-koristeilla mennään - jos siis saadaan se kuusi hankittua ensin jostain! Muovisen en suostu. No, joulupaketeissa tulee aina välillä jotain kivaa uutta kuusen oksille. Mutta mitään kultaisen väristä en kestä.
Rouva Noksu

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Rva Noksu: Sinulla on ollut tasainen ja sama linja. Meidän nuoriso ei edelleenkään ymmärrä aidon kuusen hienoutta, mutta minä ymmärrän. Enkä täällä muoviseen suostu:). Ja mitään kovin kultaista ei taida meidänkään kuusessa olla, paitsi kellot?