keskiviikko 20. joulukuuta 2017

20.

Mies lähti aamulla viemään minua töihin. Valmistuessaan itse samalla viimeiseen työpäiväänsä, tällä erää, hän totesi, että "On se harmi, että joululomaa on vain kaksi viikkoa."

Oli ilmeisesti ihan tosissaan.

Opet.

Joskus niillä tuntuu todellisuudentaju hämärtyvän.
7 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

Täysin samaa mieltä:) Niin paljon opettajia lähipiirissä ja paras ystäväkin on koulukuraattori, mutta eiväthän he voi kuvitella muuta kuin kesät vapaana, kevät- ja syyslomat ja vielä pitkät joululomatkin.

Muuten, eikä tämä tarkoita nyt mitenkään miestäsi, jota en edes tunne, opettajat valittatavat eniten ja kaiken aikaa. Mieheni teki liike-elämässä 47 vuotta ilman mitään työaikoja tai ylityökorvauksia, eikä ikinä valittanut, vaikka oli saapunut yölennolla viikon työmatkalta ja nukkunut 4 tuntia, lähti aamulla töihin kahdeksaan. Monet päivät 8-12 tuntisia...

Bessua nauran hänelle suoraan ja hän on alkanut itsekin tajuta, että osa hänen ammatinvalintaansa on vapaa kesä, tosin hän kyllä sopii alalle kympisti.

<3

MatkaMartta kirjoitti...

No kieltämättä joskus on tämä sama tullut mieleen. Kyllä minä opettajille suon pitkät lomat kesällä, jouluna ja vielä syys- ja hiihtolomaset, mutta joskus vähän sieppasi silti... Voisi kuulua kaikkien ammattien etuihin. No, jospa teillä kotona tapahtuisi jotain kodin jouluunvirittäytymistä jne. sun työskennellessä ahkerasti ;)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Leena: Tämä minun openi ei ole kyllä onneksi valittavaa sorttia:). Tekee työnsä suurella sydämellä ja itseään säästelemättä. Mieluummin aina yli kuin ali. Hänellä on myös itseään työllistävä vaikutus työajan jälkeenkin. Koko ajan joku projekti (kuten vaikka väitöskirja) menossa työn ohessa. Ehkä siksi aika ei meinaa riittää ja näin tavan työläisen silmin megapitkät lomat tuntuu hänestä lyhyiltä:D.

Kelpais kyllä mullekin. Ne lomat. Mutta ei auta, pitkä päivä on tänään, huomenna ilta. SItten ruhtinaalliset kolme päivää vapaassa joulussa. Jaksaa jaksaa.

MatkaMartta: Olen ostanut saunan pesuaineet ja vienyt ne saunan ovelle. Katsotaan onko sauna itsensä pesevää sorttia, vai tarttuuko joku täkyyn:D? Joulusiivo on todennäköisesti pakko tehdä vielä lauantaina, jos haluan paikkojen olevan jouluna puhtaat.

Ja sanon vielä, että minusta opet ja oppilaat on myös lomansa ansainneet.

kyllikki kirjoitti...

Joulumieli syntyy jos on syntyäkseen huolimatta siitä,onko joka komero tai nurkka siivottu.

Meillä oli eilen illalla myyjäiset,jokavuotinen perinne, joka tuo minulle joulumielen. Vaikka se nyt vanhemmiten on melkoinen rutistus. Kauneimmissa joululauluissa yle radio äänitti, tulleneeko maakuntauutisiin juttua. Lopuksi 16 miestä kynttiläkulkueena lauloi hämärässä kirkossa jouluyön ilman säestystä. Tämäkin on jo monivuotinen perinne, kuka tahansa yleisön miehistä voi liittyä kulkueeseen. Kirkko oli taas täpötäynnä kansaa.

Levollista, iloista, tunnelmallista Joulua!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Kyllikki: Täällä oli joulusiivo loppusuoralla kun tulin kotiin. On siis meille tavallisillekin työläisille hyötyä noista koulujen lomista. Minulle se joulumieli syntyy siitä, että loppuu tämä arjen suorittaminen. Lupa, että saa vain olla.

Hyvää Joulua!

SaaraBee kirjoitti...

Pistä lomalainen töihin ja ota itse iisisti. Oikein hyvää joulua sinulle. Kalenteria on ollut kiva lukea. Minä täällä pakkaan laukkuja.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

SaaraBee: On työllistänyt ihan itse itsensä:D. Tänään on tiivistänyt ikkunoita, vaihtanut silikonit kylppäriin ja siivonnut talon. Kyse ei siis ole siitä, että lomalla laiskottelisi. Ehkä siksi hänen lomansa tuntuvat aina niin lyhyiltä, huolimatta siitä kuinka kauan ne kestää? Vähän on kyllä sama vika omissakin päivissä. Ovat taas täynnä kuin Turusen pyssy ja päivä jo vaihtunut seuraavaksi. Jäi näköjään tältä(kin) päivältä luukku välistä:(.

Tervetuloa Suomeen ja levollista joulunaikaa teille.