perjantai 22. joulukuuta 2017

21. & 22.

Alkaa olla loppukirin aika. Toivottavasti ei kuitenkaan loppukireyden. Töissä tein eilen pitkän päivän ja sillä aikaa oli kotona tapahtunut asioita jouluisempaan suuntaan. Siivous oli menossa siinä vaiheessa, kun astuin kahdeksan maissa kotiin. Illalla hain viimeiset tilatut paketit postista ja pakkasin lahjat kääreisiin. Nostin kinkun sulamaan kellariin.
Olen ollut sellainen terveyden perikuva koko elämäni ajan. Viime vuosina on ilmeisesti ikä alkanut antaa merkkejä siitä, että pitäisi osata jotenkin höllätä. Näitä viimeisiä rutistuksia kun tuntuu järjestään seuraavan tauti. Eilen illalla alkoi aivastelu ja pärskiminen siinä pakettien teko vaiheessa. Nokka avasi hanansa hetkeä myöhemmin.  Yritin dropata kaikella sillä arsenaalilla mitä kotoa löysin. Nukuinkin yön ihan hyvin, mutta aamulla oli taas kaivettava nessut esiin. Nuhahan se olikin ihan ykköstoiveena tähän juhlaan. 
Joulu tulee. Se tulee terveelle ja sairaalle. Toivottaa tervetulleeksi uudet tulokkaat, hyvästelee heidät, joiden on aika lähteä. Ei katso, että ehdinkö siivota ne keittiönlaatikot (lue: en) tai kysy, että onko tunnelmat kohdillaan. Se ei ole vahva juhla, vaan hauras. Vahvuuden kätkeytyminen hauraaseen. Näillä siis mennään tämä joulu. Katsotaan mitä se tuo tullessaan.


Listalla vielä: Yksi iltavuoro. Ruokakauppa. Joulu. Sen pituinen se.

Kuvissa meidän tämän hetkinen lumitilanne. Palasin juuri sisään aamun kuvauskierrokselta. 

7 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Voi ei. Toivottavasti flunssa ei tule juuri jouluksi. Vaikka niinhän se on, että joulu tulee joka tapauksessa, ja siitä pitää nauttia niin hyvin kuin tilanne antaa sillä hetkellä myöten.

Valkoista joulua toivotellen!

Allu kirjoitti...

Paranemisia! Ja ehkö luntakin, että pukin reki liikkuu mukavammin. Joulua!

anumorchy kirjoitti...

Otrivinia nenuun ja vahan lepoa niin kylla se siita. Laheta muut ruokakaupan tungokseen.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Satu: Tänään on pärskyttänyt, mutta ei nessuja kulunut paljoakaan. Olisko tauti hämääntynyt mummon aroniamehun ja Finrexin yhdistelmästä? Että ei tässä vielä ole heitetty kirvestä kaivoon:). Ihanaa joulua sinulle sinne kauas.

Allu: Ihan totta. Pukin reki ei liiku Kotkassa ollenkaan. Mutta voihan pukki ottaa helikopterin? Meidän lasten ei tarvitse murehtia, sillä lahjat on jo kuusen alla:D.

Anu: Ok. Kokeilen tuota, jos huomenna on vielä nuhainen olo. Mutta menen itse ruokakauppaan, koska a) muut on tehnyt oikeastaan nyt kaiken muun täällä kotona ja b) koska olen aika tarkka sen suhteen millaisia raaka-aineita kaupasta ostetaan ja kun rupean ruokaa laittamaan, haluan että minulla varmasti on kaikki ne tavarat joita tarvitsen. Suunnitelmani on rynnistää sinne aamupäivällä. Toivottavasti muut tulee ostoksille myöhemmin. Inhoan näet ruuhkaa ruokakaupassa.

Carola Lehtonen kirjoitti...

Toivottavasti säästyt pahemmalta flunssalta! Täällä oli tänään viimeinen työpäivä ja sen myötä alkoi joulunvietto, jouluvieraamme; äitini haettiin tänään myös joulunviettoon meille.

Petra kirjoitti...

Toivotan teille rauhaisaa joulua ja toivottavasti flunssa väistyy. Meillä on tänä vuonna kuten usein muulloinkin joulu vielä puolivalmis tässä vaiheessa mutta katsotaan saadaanko siitä tunnelmasta kiinni huomenna.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Carola: On koko ajan sellainen kiikun kaakun. Yö meni huononpuoleisesti. Paleli ja hikoiluttu vuoron perään. Aamulla droppasin Finrexin ja Glögin yhdistelmän ja sen voimalla suoritettiin joulun ostoshelvetti. Ensin puolen tunnin jonotus Disasin kalatiskillä ja sitten Prisman kauppakierros. Huh huijaa. Mutta tästä sitten joulurauhaa kohti.

Petra: Eihän se tunnelma edes ole kiinni siitä, että onko kaikki viimeisen päälle, joten mitäs sitä edes pingottamaan. Olisi vain niin KIVA kun ehtisi kaikenlaista tehdä.