torstai 22. kesäkuuta 2017

SUOMEN KESÄ

Ajatella, kesäkuu on kohta mennyt, vaikka kesästä ei ole vielä täällä Suomessa lämpötilojen puolesta ollut tietoakaan. Kesä näet on sellainen aikakausi, jolloin ulos voi mennä ilman takkia ja paljain jaloin. Jolloin täytyy mennä sisälle vilvottelemaan. Jolloin yöllä ei tarvita peittoja. Jolloin on lämmin, jopa kuuma. Sellaista ei täällä Kotkassa ole tänä kesäkuuna koettu ollenkaan. Ja jos kaivelen muistiani, niin ei myöskään viime kesäkuussa, eikä sitä edellisenäkään, jos tarkkoja ollaan. Ehdotan siis nimenmuutosta. Tehdään kesäkuusta kevätkuu ja siirrytään muun Euroopan mukana siihen todellisuuteen, että kesä alkaa vasta heinäkuussa ja elokuussa se on parhaimmillaan. Onneksi ei sattunut kesäloma kesäkuulle. On huomattavasti mukavampaa käydä töissä, kun ei kelien puolesta menetä yhtäkään oikeaa kesäpäivää:).Kaunista täällä on silti. Vihertää ja kukkii. Viileä keli pidentää jokaista kukintaa ja luonto hoitaa kastelun. Ja tämä ihana valo, joka tänään on pisimmillään. Koululaiset ovat humpsahtaneet rytmeineen ihan mahdottomaksi. Valvovat ja nukkuvat miten sattuu. Yleensä pojat heräilevät siinä yhden pintaan ja käyvät Luoja tietää milloin nukkumaan. Tänään aamulla kello 6:30 tehdessäni lähtöä töihin, ilmestyi kakkonen keittiöön. Minä kysyn: "Oletko menossa vasta nukkumaan?" Mutta hän onkin mennyt illalla ajoissa maate ja ihmettelee nyt Suomen kesää: "Siis miten täällä voi tähän aikaan olla näin valoisaa?" Hyppää äidin kyytiin ja juoksee puolesta työmatkasta takaisin kotiin.Tartun hetkiin. Pakkohan se on. Siksi tänään jätin siivouksen kesken, kun tajusin ulkona olevan melkein lämmintä. Nypin rikkaruohot, kastelin katoksen alla olevat kasvit. Istuin terassilla ja ihastelin tätä vihreää vallankumousta, jota Suomen kesäksikin kutsutaan. Tuossa kiven ympärillä Pionini on lopultakin nupussa. Kolme vuotta siinä kesti. Hyvää kannattaa odottaa?
Kävelin rantaan. Siellä ei ole ketään. Veneet seisovat laiturissa. Olemme kai kaikki odottavalla kannalla. Odotamme Suomen kesää. Tarttuaksemme jokaiseen kesäpäivään tai edes -hetkeen kunhan sellainen eteen tulee. Jos tulee. Siltä varalta, että tulee. Ja jos ei, niin onneksi on tiedossa edes viikko lämmintä elokuun alussa Espanjan kesässä:).
Ja sitäpaitsi, Suomen kesä (ja talvi, kevät ja syksy) on pukeutumiskysymys. Siksi valmistaudumme juhannuksen viettoon pakkaamalla villasukat, villapaidan, takin, saappaat ja sadetakin. Uimapuvun ja kuivaa vaihtovaattetta. Makuupussit, tarpeeksi suurella kertoimella. Ja sitten ei kun matkalle Pohjois-Karjalaan.

Hyvää Juhannusta kaikille! Sekin tulee vuodesta toiseen, vaikka miten olisi ilmoja pidellyt.

6 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Ihanaa juhannusta! Vietetään näköjään juhannusta samoilla suunnilla. Toivottavasti olisi edes sateetonta, vaikka ei paistaisikaan. Ja kannatan ehdottomasti kesäkuun nimenmuutosta! Pitäisi varmaan allekirjoittaa sellainen addressi vai mitä niitä nyt on.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Satu: Nettiadressi, niitähän on turhemmistakin tehty:). Vai on teilläkin aika vaihtaa farkut verkkarihousuun. Hyvää Juhannusta!

Cheri kirjoitti...

Lupaavaa viherrystä kasvilavoissa. Eurooppaa käristää helleaalto, Lontoosta Siperiaan, mutta Suomi jäi viileään. Iloista suven juhlaa teille!

Jael kirjoitti...

Ihanan vihreää ,ja kivasti kasvua noissa kasvulaatikoissanne. Sitä viileyttä ottaisin mielelläni tännekin.
Oikein ihanaa keskikesän juhlaa teille:)

Pepi kirjoitti...

Suomen kesä taitaa olla nykyään asennekysymys. Meitä onneksi aurinko helli eilen -paljain jaloin sai pistellä menemään pitkin systerin tiluksia, eli saatiin nauttia isolla porukalla huomattavasti luvattua paremmasta säästä ☀️

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Cheri: Kyllä, hyvin nousee ja vihertää. Toivottavasti pukkaa myös satoa lavojen täydeltä. Vihannesportulakalle jäti tilaa tuon yhden laatikon päähän, mutta en ole löytänyt sitä mistään. Vinkkejä otetaan vastaan.

Jael: Voitaisiin vaihtaa lämpötiloja noin viidellä asteella ainakin, paikoiteillen jopa kymmenellä.

Pepi: Täälläkin on Juhannus jopa sään puolesta ollut varsin herttainen. Sadetakit on saanut pysyä laukuissa ja paikoitellen nautiskella keleistä ilman takkeja. On saunottu, uitu, seikkailtu ja oltu ulkoruokinnassa. Kuvia on noin 300 odottamassa kotiin paluuta. Kiva, että teitäkin suosittiin ja saitte hyvän juhannuksen.