maanantai 6. heinäkuuta 2015

KURKATTIIN KALAMAJAAN

Pepi kävi juuri sopivasti Tallinnassa ennen meitä ja vinkkasi Kalamajan alueesta. Saatuamme vatsat täyteen vanhassakaupungissa, lähdettiin suunnistamaan. Käveltiin mennessä ja tultiin takaisin taksilla. Matka ei ollut pitkä, mutta ne aiemmin kävellyt kilometrit ja ilman lämpötilat alkoi jo tuntua jaloissa. Odotin vanhoja puutaloja ja jonkun verran niitä näkyikin. Enemmänkin olisin voinut katsella ja kuvailla, mutta nuoremmalla seurueella poltteli ostosrahat taskussa ja näin ollen Kalamajailu jäi sellaiseen tuntiin. Ajatusta siinäkin ajassa jo sai, joten hyvä näinkin.


Telliskivi Loomelinnak oli hauska alue Kalamajan rajalla. Entiseen teollisuualueeseen oli kunnostettu mm. myymälöitä ja ruokapaikkoja. Lauantaisin pihalla on aina kirpputori, niin tälläkin kertaa. Ostoksia ei tehty, hypisteltiin vain. Paikkaa ei voi sanoa kauniiksi, mutta se oli rouhean hieno. Tuli heti mieleen joitakin oikeasti komeita tehdasalueita, joita voisi Suomessakin kunnostaa vastaavanlaiseksi alueeksi. Ja varmaan on kunnostettukin.


Taksilla ajokin oli muuten erittäin edullista Tallinnassa. Oli ihan Istanbulin hinnat. Ajattelinkin, että jos vielä tulee Tallinnaan lähdettyä, voisi enemmänkin tutkailla noita eri kaupunginosia. Vanhakaupunki on kyllä hieno, mutta nyt alkaa olla tunne, että se on kyllä jo aika monesti nähty. Viron saaristokin kiehtoisi. Onko muita Viro vinkkejä kenelläkään?


Sellainen minimatka oli tämä. Nyt on jo palattu salaojien ihmeelliseen maailmaan. Minulla on huomenna viimeinen työpäivä ja sitten on aika asettautua vallihaudan pohjalle auttamaan tuota isäntää. Yksi taivaanlahjakin saatiin juuri äsken kylään. Kolmosen kummisetä saapui tuolta Savon suunnalta kolmeksi päiväksi remonttiapuun. Oli kyllä ÄÄRIMMÄISEN odotettu ja tervetullut apu! 

Tänään on muuten kakkosen syntymäpäivät. Lähisuku miehen puolelta kävi juuri kahvittelemassa ja serkukset pelaavat parasta aikaa uutta lahjaksi tullutta lautapeliä. Nyt on sitten synttärit juhlittu tämän kesän osalta. Huh. 

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukava reissu teillä ollut!

Tarto ja Pärnu ovat minusta kivoja paikkoja.

Toivotan teille myös ahkeruutta ja sinnikkyyttä
New Yorkin matkakassan keräämiseen. On se kallis
reissu, mutta ainakin meidän perheen mielestä kannatti
tehdä ja pihistää sitten muussa.

Belgian Lempi

Anonyymi kirjoitti...

Kakkoselle - Hyvää Syntymäpäivää ja Onnea ! t: Tiina

Rentouttavaa lomaa Sinulle ! Minulla on töitä vielä huominen ja sitten se alkaa - lopultakin... LOMA ! Iltatähti (joka vielä arvostaa seuraani) on odottanut yhteistä aikaa. Torstaina taidamme hypätä junaan ja suunnistaa kohti Heurekaa. Keskimmäinen lähtee huomenna Yo-lahjamatkalleen Lontooseen ja minä olen lähinnä huolesta sairas. Esikoisen Lontoon matkalla vuosi pari sitten meinasi käydä enemmän kuin hullusti, mutta nopeat jalat ja suomalainen sisu pelasti tyttären järkyttävltä kokemukselta. Ehkä oli varjelustakin matkassa...

Voi tätä äidin osaa !? Aina vähän huolta...

Pepi kirjoitti...

Kivoja kuvakulmia niin tässä kuin edellisessäkin :)
Kalamajan alueella saa hyvin aikaa kulumaan ihan vaan höhhäillessä, se täytyy kyllä pitää mielessä sitten joskus kun taas Tallinna on ajankohtainen.

Ja voi poijjaat! NY❤️❤️❤️❤️❤️❤️!!!! Mun ihan ehdoton lempipaikkani :D
Kannattaa sitten alkaa lentoja tsekkailemaan heti kun tulevat myyntiin, eli n 11kk ennen ajankohtaa, silloin ne on edullismmillaan! Jos siis Finskin suoraa lentoa meinaatte...
Siinä on kaupunki jonka vuoksi kannattaa jo pihistelläkin muusta :)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Lempi: Pärnu olikin puheissa tämän ystäväperheen vanhempien kanssa. Ehkä joku kesä teemme vielä Viro kierroksen ja käymme hieman autoilemassa tuota naapurimaata tarkemmin.

Ja meillä on nyt motivaatio korkealla mainosten jaon suhteen. Katsotaan mitä sille tapahtuu syksyn sateilla ja talven pimeällä:).

Tiina: Vai tapaat sinä olla huolissasi. Minä en ehkä ole mikään maailman suurin murehtija ja vaan jätän asiat vähän niin kuin Herran haltuun. Toki sitä minäkin osaan välillä murheita kutoa, jos jostakin tulee joku syy tai aavistus.

Vapaaksi ne vaan on päästettävä ja luotettava, että elämä kannattelee?

Pepi: Katseltu on jo nyt. Odotan vielä lento ja hotelli yhdistelmiä, sillä monesti muissa maissa ainakin niin tulee halvimmaksi, kun ottaa molemmat samassa? Suorasta lennosta voidaan tinkiä, jos saadaan selvää helpotusta niin hintoihin.

MatkaMartta kirjoitti...

Hienot kuvat! Tallinna kyllä houkuttelisi, olen vaan kerran piipahtanut siinä sataman tienoilla matkalla Pärnuun, joka oli myös kiva kaupunki. Olen nyt täällä Pohjoisessa Suomessa, ehkä seuraavana tai sitä seuraavana kesänä :)
Vai että NY! Tsemppiä rahankeruuseen, aika hieno kohde!

Carola Lehtonen kirjoitti...

Kalamaja? Taidanpa poiketa kun seuraavan kerran matkustan Tallinnaan..kiitos vinkistä:)Olen vieraillut ensimmäisen kerran Tallinnassa yli 20-vuotta sitten
kun Mustanmäentori oli se must-kohde ja Kaubamaja...joka oli aivan erilainen kuin tämä nykyinen.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

MatkaMartta: Lähdetään vaikka ensi kesänä yhdessä, tulet ensin tänne Kotkaan:).

Kirsi: Mekin tehtiin vastaava Tallinna reissu silloin joskus kauan sitten. Silloin oli MUST ostaa Virolainen villapaita! Esikoinen oli rattaissa ja hänelle ostettiin Mustamäentorilta Nalle Puh-reppu.

60luvunnahkahousut.com kirjoitti...

Wau, tuoltahan voisi tehdä löytöjä! kiitos vinkistä!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

60luvunnahkahousut: Ole hyvä vain. Aina kannattaa vinkata, sillä on itsekin saanut monesti ottaa vinkistä vaarin.