sunnuntai 30. marraskuuta 2014

PIDETTY PERINTEITÄ YLLÄ

Tänään on pidetty perinteitä yllä. Laulettu Hoosiannaa ja tuotu pikkuinen joulu taloon. Valmistelut aloitettiin jo eilen, kun käytiin hakemassa sopivia pikkujoulukuusia. Toivottavasti se oli sallitun toiminnan rajoissa? En nyt varmuuden vuoksi sanokaan, että mistä:D.
Ensimmäisenä adventtina meillä on tapana pitää oman perheen pikkujoulut. Siihen kuuluu pikkujoulukuusi, juhlavampi ateria, pikkujoululahjat ja pieni ohjelmaosuus. Kaikki saatiin valmisteltua kuopuksen ollessa jumppamatkalla ja kun perhe oli koossa, oli aika astua pikkujouluun.Isin ja äidin sängynpäätyyn on ilmestynyt toiveita.


Joulukuu näyttää mitä ilmestyy kalenterin taskuihin.


Oman perheen pikkujoulut on ollut hyvä perinne. Siellä kun ei tarvitse tehdä mitään sellaista, jota tarvitsee katua jälkikäteen. Eikä haittaa, vaikka päätyy samaan petiin "toimitusjohtajan" kanssa:). Tässä tapauksessa se on sitä paitsi erittäin toivottavaakin, kun jäi tuon edellisen yön unet melko vähiin. Kuopuksen jumppa-bussi lähti näet aikaisin matkaan ja heräsin sitten hyvissä ajoin pitämään huolta siitä, että emme myöhästy. 


Huomenna pikkujoulukuuset saavat siirtyä lasten huoneita joulustamaan. Katsotaan, että pysyvätkö neulaset paikallaan ihan sinne isoon jouluun asti. Nyt sitten viikon arki ja sitten taas juhlitaan. Tai ei nyt kuitenkaan ihan arki, sillä tontullahan alkaa työt jo tänä iltana. Olisi pysyttävä valveilla siiheksi asti, että nuoriso nukkuu ja tonttu pääsee täyttämään joulusukkia. 

8 kommenttia:

Suski kirjoitti...

Tämän päivän HS:stä opin, että sähkölinjojen alla olevat puut eivät kuulu jokamiehenoikeuden piiriin vaan maanomistajille. Mainittiin myös, että jotkut maanomistajat kasvattavat kuusia myyntiin linjojen alla. Toivottavasti perinteiset pikkujoulupuunne eivät olleet jonkun istuttamia.

anumorchy kirjoitti...

No ei se mitaan, tekemalla oppii. Uusille mamuille voi antaa anteeksi!

Anonyymi kirjoitti...

Kuusia ja puita tässä maassa riittää, alkaako joku ihan oikeasti noin pienistä marmattamaan! Ei uskoisi...

Hyvää joulun odottelua! Mitenkä teillä on lunta, vai onko otettu ensilumen aikaan? Täällä Helsingissä ei ole lunta ollutkaan sen ensilumen jälkeen.

Pere kirjoitti...

Heheh,toimitusjohtajan kanssa samaan sänkyyn :D
Hauska perinne teillä, ohjelmineen kaikkineen! Mitä teidän ohjelmaosuus muuten piti sisällään?

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Suski: Hui, ei olisi pitänyt kysyä. Piti ihan tekstiä muuttaa, ettei tule turhaan sanomista:)… Ei vaan, nämä ei varmasti ollut istutus-kuusia. Meille kun kävi muotopuolet ja kaksilatvaiset, jotka asettelemalla näyttivät kauniilta jostakin päin katsottuna.

Anu: Toivottavasti voi antaa anteeksi kaikille niille muillekin, jotka ovat tuolta käyneet perinteisesti havuja napsimassa:). Oli sen verran monta kantoa.

Anonyymi: Riittää, mutta en siltikään kehoita varastamaan kuusia kenenkään metsästä:). Tässä olimme sen kuulopuheen varassa, että sieltä voi hakea. Iso kuusi ostetaan sitten marketin pihasta.

Terhi: Jokainen järjestään jonkun ohjelmanumeron, eli ohjelma vaihtelee. Usein on kilpailuja, lauluja ja joskus näytelmiäkin.

Allu kirjoitti...

Voi tätä nostalgiaa, tulee mieleen lapsuus, kun isä lauloi kirkkokuorossa hoosiannaa ja minulla oli pienenpieni pikkujoulukuusi huoneessani♥

Carola Lehtonen kirjoitti...

Kivat pikkujouluperinteet teillä, pikkujoulukuusi on minullakin ollut pikkutyttönä;)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Allu: Minulla ei ollut lapsena pientä kuusta, mutta olisin halunnut sellaisen. Nyt voin siis vähän korjata tilannetta:).

Kirsi: Perinteitä kannattaa vaalia, niin pian huomaa, että perinteet kantavat meitä:).