perjantai 21. marraskuuta 2014

ENSILUMI

Ihan yllättäen se olikin täällä. Ensilumi. Pötkötellessämme työpäivän päätteeksi viltin alla, maa muuttui valkoiseksi. Kakkonen teki jotakin elämänsä ensimmäistä kertaa: polki pyörällä lähikauppaan lumista tietä pitkin. Hyvin kuulema sujui. Pyöräilijällä oli päällään takki ja shortsit. Eikä kuulema edes ollut kylmä. Minua on sen sijaan palellut monta kertaa. Talossa on välillä viileää, välillä suorastaan kylmä. Tilanne on itseaiheutettu, sillä koetamme pitää kodin lämpötilat suhteellisen viileänä ja lämmitellä sitten takalla  työpäivän päätteeksi. Viileä sisäilma on terveellisempää, edullisempaa ja takaa hyvät yöunet:).


Ensimmäiset jouluvalot on viritelty. Kyntteliköt odottavat vielä vuoroaan.

Autoon saatiin vaihdettua talvirenkaat ja asennettua lohkolämmitin viime maanantaina. Minäkin kävin illalla testiajolla lumisilla teillä, sillä olin saanut kutsun kyläilemään. Mennessä meni oikein mukavasti, mutta takaisin tullessa huomasin, että kaikkeen emme olleet osanneet varautua. Autossa ei ollut harjaa eikä raappaa. Vähän yletin reunasta rapsuttelemaan enimpiä lumia, mutta suurin osa etulasista jäi jään peittoon ja haittasi melkoisesti näkyvyyttä kotimatkalla. Pääsin kuitenkin perille ja lisäsin ostoslistaan: harja autoa varten. Teillehän tämä on ihan sitä normaalia juttua, mutta meillehän tämä on varsinainen seikkailu:D. Oikea talven ihmemaa!

12 kommenttia:

Saga kirjoitti...

Meillä ei ole sähkölämmitystä lainkaan vaan kaikki lämmitys on puulla. Niinpä saamme pakostakin aina välillä hengitellä tuota terveellistä ilmaa :) Kovilla pakkasilla pitää kolme tulisijaa lämmittää aamuin illoin, nyt vielä riittää kerta päivässä.

Ihanan tunnelmallisen näköistä pihassanne, jouluvalot on ihan ehdottomat tässä pimeydessä, joka jo neljältä laskeutuu. Meillä on valot niin sisällä kuin pihallakin jo.

Nauttikaahan lumesta ja viikonlopun vapaista!

Pere kirjoitti...

Kyllä ne Suomessa ikänsä asuneetkin unohtaa sen raapan ja harjan ensilumien aikaan. Unohtaa koko lumen, itse asiassa, koska joka syksy "lumi yllätti autoilijat"... :)

Pepi kirjoitti...

Ensilumi on täällä jo muutama vikko sitten tullut ja mennyt.
Nyt luvattiin kunnon lumipyryä, mutta...yöllä kolmen ja viiden välillä tuli hienoinen kerros, nyt siitäkin näkyy enää muisto joidenkin autojen katoilla :)

Lumi tuntuu olevan y l l ä t t ä v ä n yllättävä elementti :D

Matkatar kirjoitti...

Kauniilta ja taianomaiselta näyttää! Mukavaa joulunodotusta!

A kirjoitti...

Kaunista ja tunnelmallista oloa kuvissasi on:)

Ihanaa viikonloppua sinulle & perhekunnallesi! ♥♥

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi sulaa ennusteen mukaan pian pois!

Jael kirjoitti...

Lumi on kyllä kaunista kuvissa,mutten sitä erityisemmin kaipaa.Teillähän oli Istanbulissakin lunta,joten siinä ei varmaan ole ihmettelemisen aihetta,kuten olisi minulla,jos nyt taas tulisin Suomeen talvella.VIime talveni Suomessa oli v.2006 ja sen jälkeen olin kerran helmikuussa vuonna 2011,jolloin oli paljonkin lunta ja sanoin itselleni,että ei enään Suomeen talvella,mutta kuitenkin tekisi mieli käydä taas joskus talvella.

Carola Lehtonen kirjoitti...

Tänne myös eilen ensilumi ja ah miten se muuttakaan maisemaa ja on niin valoisaa. Jouluvalot on viritetty terassille, mutta maltan vielä ensiviikonloppuun... sinne pikkujouluun ja sitten sytytämme ne.Tunnelmalliselta ne näyttävät pimenevässä illassa, kyntteliköt saavat vielä meilläkin odotella ja muut jouluvalot niiden aika on vasta lähempänä Joulua.Mukavaa viikonloppua!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Saga: Minustakin tuntuisi mukavalle, jos lämmitys olisi pelkästään puilla. Todellisuudessa tämä muu lämmitys on aika paljon helpompaa. Takkaa poltamme vähän niinkuin tunnelman vuoksi.

Terhi: Niin, oli aika lailla pelti rytissyt. Emme oikein ymmärtäneet, että miksi.

Pepi: Miellyttävä yllätys minusta. Kyllä talvella kuuluu olla lunta. Ja heti tuli huomattavasti valoisampaa.

Matkatar: Ja joulunodotushan pääsi heti eri mittoihin, kun lumi satoi maahan.

Aili: Illalla räppäsin muutaman kuvan, tänään sitten jo hieman enemmän, kun oli vielä valoisaa..

Anonyymi: Voi kun ei sulaisi.

Jael: Istanbulissa elämä nyrjähti sijoiltaan lumen tullessa, joten sitä ei koskaan toivonut pitkäksi aikaa. Suomen talveen taas lumi kuuluu ja lumessakin elämä jatkuu, joten toivottavasti tulee luminen talvi.

Kirsi: MInäkin pistän kyntteliköt sitten 1. adventtina. Ja silloin alkaa myös joululaulut soida.

Voihan elämä kirjoitti...

Ihanan näköistä ja toivottavasti pysyy! On varmasti lapsillekin ihanaa, kun kohta pääsee pulkkamäkeen ja kaikkea. Onko teidän lapset luistelleet? Tuli vaan mieleeni, kun täällä Izmirissä on ainakin yksi sisärata ja siinä on aina turkkilaisia lapsia luistelemassa. Jotenkin en ole koskaan kuvitellut heidän luistelevan :)! Meidän poika haaveilee ensimmäisitä luistimista jo nyt, taitaa olla suomalaisissa geeneissä luistelut ja hiihtämiset.

Lisay kirjoitti...

Kylla lumi luo heti niin ihanan tunnelman.
Saas nahda saammeko tana talvena Jerusalemiin lunta.Viime vuonna oli niin ihanat lumiset maisemat muutaman paivan!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Terhi: Meidän lapset ovat kyllä luistelleet. izmitissä oli jäähalli ja Istanbulissakin joitakin ostareita yms. paikkoja, jossa luistelu oli mahdollista. Viimeisenä kouluvuotena koulu järjesti myös luistelu-clubin lauantaisin ja pojat ottivat siihen osaa. Hiihtämistä joudutaan nyt sitten harjoittelemaan hieman enemmän tänä vuonna:).

Lisay: Maisema valaistui kummasti, joten olen ehdottomasti lumen kannalla! Toivottavasti tekin saatte lumesta sopivasti osanne.