perjantai 25. lokakuuta 2019

VALITSIN TRYFFELILEIVOKSEN

Paluumatkalla päätettiin pistäytyä Haapsalussa. Kannatti sekin. Molempiin kaupunkeihin mennessä voi ihastella Viron maaseutua. Silmä kiinnittyy meidän rakennuskannasta eroaviin taloihin. Hauskimmat oli ehkä ne talo ja navetta yhdistelmät, joissa talon toisessa päässä asuivat ihmiset ja toisessa eläimet. En kehdannut pysähtyä kuvaamaan. Sen sijaan tein U-käännöksen, kun näin tämän pikkuruisen hautausmaan peltojen keskellä himpun vaille Haapsalua. Teille kun ei ole tainnut jäädä epäselväksi, että minun mielestäni hyvään reissuun sisältyy aina muistutus kuolevaisuudesta. 
Haapsalustakin löytyi puutalokorttelit ja kivoja kahviloita ja ruokapaikkoja. Kierrettiin myös Haapsalun piispanlinna. Netti kertoo, että Haapsalun piispanlinna on 1200-luvulla perustettu arkkitehtoninen helmi, joka toimi aina 1600-luvun loppuun asti paikallisten viranomaisten asuntona. Kyseessä on yksi parhaiten säilyneistä linnoituksista Virossa, jossa asuu Viron kuuluisin kummitus Valkoinen Daami! Pihalle pääsi ilmaiseksi ja se riitti meille. On tullut nähtyä niin monta rauniota ja linnaa, että hyvin harvoin tulee tarvetta enää päästä mihinkäään sisälle:). Kuopus olisi lisännyt, että myös luostaritkin voidaan nyt sujuvasti ohittaa, sillä niitäkin on aika monta koluttu. Taitaa olla viime kesän Venäjän reissu hänellä vahvasti mielessä:).


Ja sitten malliesimerkki miehelle. Tällainen puutalo lasiverannalla on mitä sopivin rakennus rannalle. Kahvilassa valitsin tryffelileivoksen. Hyvää oli. 


Hinnoista muutama sananen. Viro ei ole mitenkään superhalpa. Hinnat ovat kavunneet ylöspäin ja moni asia on ihan Suomen hinnoissa. Edullisempaa on kuitenkin majoittuminen. Yöpyminen Pärnun huoneistossa maksoin 60€/yö kolmelta hengeltä. Edullisempiakin majapaikkoja olisi ollut tarjolla, mutta halusin nyt nimenomaan tämän. Ruoasta maksettiin sellainen 10€/hlö, eli aika lailla Suomen hinnat. Kahvilassa oli kuitenkin edullista. Kolme leivosta ja kaksi kahvia maksoi 10€. Tankattiin myös auto ja ikävöitiin Venäjän bensaa. Tankki bensaa, joka Suomessa maksaa 80€, maksoi Virossa 70€. Kylpylälippu kolmelta oli 53€. Normaalina arkena sen olisi saanut 43€:lla. Lippu sisälsi vesipuiston ja saunat kolmeksi tunniksi.

Kaksi viimeistä vapaapäivää on nyt sitten pyhitettävä kodille ja puutarhalle. Eilen siivottiin, pyykättiin ja haravoitiin. Tänään jatkuu sama rumba. Meidän pihaa reunustaa upeat koivut ja lehtiä on totisesti riittänyt haravoitavaksi. Huomenna olisi sitten minulla paluu työelämään. Mies ja kuopus jatkavat syyslomaa kaninäyttelyn merkeissä. Aamu ja Ilta ottavat osaa näyttelyn lemmikki-osastoon Keski-Suomessa.Hyviä lokakuun  viimeisiä<3.

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ihania nämä teidän matkat, ja nam, tryffelileivos kuulostaa ja näyttää hurjan hyvältä:)
Vai että niin on kallistunut Virossa, harmi. Muistan kun olin siellä ensimmäistä kertaa ja raahasin kotiin 5 kilon juuston kun se oli niin halpaa;D Kaunista viikonloppua teille:)
Ja nuo puput niin söpöläisiä:)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: Toisaalta täytyy iloita Viron kehittymisestä. Kallistuminen kertoo siitä, että talous kasvaa ja tapahtuu oikeita asioita. Juustoa kyllä ostettiin, mutta nyt en osaakaan sanoa, että paljon se maksoi.