sunnuntai 26. helmikuuta 2017

PORO, SINUT ON NÄHTY

Aamu valkeni kauniina ja kylmänä. Nousimme Pyhätunturin päälle. Hirvitti jo hississä. Muiden sujahtaessa mäkeen, me esikoisen kanssa sujahdimme Tsokkaan kahville. Katselimme ylhäältä avautuvaa maisemaa turvallisesti lasin takaa. Nostin hattua tuolle etelässä kasvaneelle jälkikasvulleni. Laskettelevat, kun vanhat tekijät. Ensimmäisten laskujen myötä lauhtui myös pakkanen. Ylhäälle mennessä asteita oli 25, alas tultuamme enää reilu kymmenen.Team Istanbul valmiina ensimmäiseen laskuun.


Minulla oli tälle matkalle kaksi toivetta. Nähdä poroja ja revontulet. Muiden jatkaessa mäenlaskua, me lähdimme esikoisen kanssa ajelemaan. Kauniit lumiset puut tien vieressä. Välillä puiden välistä pilkistävä luminen tunturi. Niitä voi itseasiassa katsella ihan paikallaankin, joten ajelu on sen puoleen turhaa. Porot eivät yllättäen vaellelleetkaan puiden lomassa tai tien vierustalla, vaan pysyttelivät jossakin muualla. 


Ruokatauon jälkeen perheen miesväki palasi takaisin rinteeseen. Me naiset päätimme ottaa porosta mittaa. Jos poro ei tule meidän luoksemme, me menemme sen luokse. Lähellä oli esitteen mukaan Kopara niminen poropaikka jonne suunnistimme tunturin juurelta noin viidessätoista minuutissa. Kyltti kertoi paikan menneen kiinni 20 minuuttia sitten, mutta mitäs siitä. Poro, sinut on nyt nähty. Jos et nyt ollutkaan villinä ja vapaana auton edessä, niin tyytyväisenä aitauksessa evästä mutustaen kuitenkin. Olen tyytyväinen.


Miesväkeä odottelimme loppuajan tunturin kupeessa sijaitsevassa ravintolassa kahvin ja kaakaon voimin. Eläköön maisemaikkunat ja lämpö. Kuudelta kurvasimme mäen alle autolla ja laskijat saivat kurvata suoraan autoon. Hieno päivä, jossa oli jokaiselle jotakin.Illan aikana olen tiiraillut ikkunasta ulos. Taivas on kirkas, joten kaikki mahdollisuudet taivaan tuliin on olemassa. Sitä ennen syön vielä yhden laskiaispullan ja haastan perheen Trivial Pursuittiin. Ja jos ei tänään onnista, niin onhan meillä huominen.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana lomanen teillä. Etkö itse tykkää lasketella?

Pirjo

Jael kirjoitti...

Upeita talvikuvia,❄⛄ja näitkin sitten poroja😃Talvinen Lappi olisi ihana nähdä,olen ollut siellä vain kesällä.

Carola Lehtonen kirjoitti...

Mukavalta näyttää talvilomanne, mukavaa loman jatkoa!

Satu kirjoitti...

Olipa mukava nähdä tuttuja paikkoja lumella kuorrutettuna! Jos maisemat olivat kesällä komeat, niin väittäisin, että ne ovat talvella vieläkin komeammat.

Ihanat tyttäret. <3

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Pirjo: EN. Minulla on korkean paikan kammo ja hirvitti jo tuo hississä istuminen. En mitenkään pääsisi alas tuolta suksien päällä. Olen käynyt kahdesti Uuperissa. Ensimmäisenä kertana oli pimeä ilta ja jotenkin selvisin sieltä. Seuraavan kerran menin päivän valossa ja sen koommin en ole rinteeseen palannut suksien kanssa.

Jael: Ehkä se oli turvallisempaa näin. Että porot oli aidan takana eikä auton edessä.

Carola: Hyvin menee, mutta menköön. Revontulet eivät vielä ole leimunneet, vaikka Trivial Pursuitkin jo loppui.

Satu: Täälläkö sinäkin olit? Tyttäret ovat maailman ihanimmat, tietysti.

Hurmioitunut kirjoitti...

Voi että on kaunista! Niin porot kuin maisematt! Minullakin on haaveena päästä pohjoiseen kuvaamaan ja kävelemään. :) Hommassa pitäisi olla tosiaan auto. Tuolla välimatkat ovat jo sellaisia, ettei julkisilla pärjää.

Airi kirjoitti...

Jaan kanssasi tuon korkeanpaikankammon. Enkä ole koskaan lasketelluy - mukavan näköistä kyllä muiden tekemänä. Hienot maisemat ja porot.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Hurmioitunut: Jos pitää kunnon talvesta, kannattaa tulla tänne. On lunta ja pakkasta. Tänään koitamme jo saada itsemme suksille ja hiihtää Pyhältä tänne mökille. Sen matkan kyllä pystyy, mutta muuten on tosiaan auto tarpeen.

Airi: Kävely taitaa olla ainoa minun lajini jota teen mielelläni. Silloin uskallan mennä myös korkealle, mutta en mihinkään reunoille.

Helena Ruotsala kirjoitti...

Toivottavasti iltaisin ja iltayöstä on kirkkaita säitä, jotta reposet näkyvät. Ne voivat näkyä vain hetken, joten pitäkää vahtia. :)
Mukavaa loman jatkoa ja hyviä säitä!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Helena: Taivas on kirkas ja pidän sitä silmällä. Raitis ilma vain vie helposti uneen jo varhain ja lukemani perusteella taivas leimuaa varmimmin puolilta öin? Katsotaan kuinka täss käy.