sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

KÄYTIIN TALLINNASSA

Käytiin Tallinnassa. Jos elämä muuten onkin kallista, niin Tallinnan matkailusta ei tarvitse sanoa samaa. Menopaluu Tallinnaan meriaamiaisella maksoi 25€/hlö. Meidän perheestä meitä oli matkalla kaksi, eli minä ja esikoinen. Ystäväperheen äiti tyttöjensä kanssa oli myös matkassa mukana. Juhlistettiin näin hieman jälkijunassa esikoisen syntymäpäiviä. 17-vuotias ei enää kaipaa kaverisynttäreitä, mutta kiertelee mielellään kaverin kanssa Tallinnan kauppoja. Aamulaivalla mentiin ja puoli viiden laivalla tultiin takaisin. Kuusi tuntia lämpimässä kaupungissa kiertelyä tuntui ihan sopivalle ajalle. Kaikkea kerettiin mitä ajateltiinkin ja tytöt sai löytöjäkin tehtyä. Pakolliset kuvat vanhasta kaupungista napattiin, kun käytiin siellä syömässä.
Menomatkalla laivassa ympyröin vanhan kaupungin kirkot ja luostarit kartasta. Yhteenkään niistä en päässyt. Tämä oli esikoisen juhla, joten tyttöjen toiveet oli etusijalla. Se tarkoitti vaatekauppoja ja ostareita kirkkojen ja luostarien kustannuksella. Ei haittaa. Näillä hinnoilla voi joskus varmaan tehdä toisenlaisenkin Tallinna-päivän vaikka tuon siipan kanssa?
En ole kauheasti matkoille hinkunut viime aikoina, mutta oli silti virkistävää käydä hieman kodin seinien ulkopuolella. Ajattelin, että tällaisia irtiottoja pitäisi vain silloin tällöin tehdä, vaikkei niin kokisi tarvitsevansakaan. Aina sitä jotenkin eri tavalla saa irrottauduttua niistä omista arkikuvioista, kun istahtaa kupposen ääreen ja astelee toisenlaisilla kaduilla.


Lupasimme muuten esikoiselle täyttää hänen suuren unelmansa ensi kesänä. Samalla aloitamme uuden perinteen, eli matkan toivekohteeseen isän ja äidin kanssa 18-vuotislahjaksi. Ihan vaan kolmestaan. Esikoisen unelma ei ole Tallinna vaan New York. Rahoitustakin ruvettiin heti päätöksen jälkeen hoitamaan. Esikoinen lupasi vuoden ajan jakaa mainoksia matkan hyväksi ja minä olen luvannut auttaa. Kahtena päivänä on jo juostu mainoksia jakamassa pitkin Kotkan katuja, New York mielessä siintäen:D. Toivotaan, että onnistutaan ja esikoisen unelma saisi toteutua.

11 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Ihana 18-vuotislahja tiedossa! Minä tosin olisin tuon ikäisenä saattanut haluta matkustaa ilman isää ja äitiä. ;-)

Allu kirjoitti...

Meille tulee lauantaina samanlainen suomalainen "esikoinen" perheensä kanssa. Nuorempi veli haluaa nähdä jalkapallostadionin ja vanhemmat kirkkoja ja museoita, mutta esikoinen on tutkinut jo netistä, mistä löytyy Primark ja muita vaatekauppoja. Tallinna on ihana paikka, olen kerran käynyt ja ihastuin.

Carola Lehtonen kirjoitti...

Ihana Tallinna....eikös vaan..ja toisella kertaa sitten käyt/tte katsomassa ne aikuisemman väen kohteet:=)

Hienoa suunnittella 18-vuotis matkaa hyvissä ajoin ja sen toteutumiseksi rahoitusideoita...mainosten jakaminen on aika rankkaa...mutta kuten sanottu lopussa kiitos seisoo ja jos siitä hommasta lopulta siintää New York horisontissa niin ei se voi niin paha olla!

Matkustelussa lähelle tai kauas on se hassu puoli että kun on päässyt yhteen kohteeseen mielessä alkaa lähestulkoon aina siintää jo se seuraavakin kohde:=)

Hurmioitunut kirjoitti...

Jos asuisin lähempänä rannikkoa minäkin tekisin päiväretkiä Tallinnaan.
Ihana unelma! Toivon kovasti, että pääsette matkaan, ihan kolmestaan. :) Lämpimät onnittelut esikoiselle.

SaaraBee kirjoitti...

Ja kutsu Irlantiin on edelleen voimassa!

Petra kirjoitti...

Tallinnaan tekisi mieleni mutta talla tulevalla Suomen lomalla ei ehdita. New Yorkin reissu kuulostaa upealta 18v. lahjalta!

Anonyymi kirjoitti...

Kiva 18v.lahja tulossa,tosin itsekin olisin mennyt ilman vanhempia kuten Satu sanoi.
Eikö teidän tyttönne haluaisi lähteä vaikka kaksin kaverinsa kanssa New Yorkiin?
Tallinnassa on aina kiva piipahtaa ja sinne taas meilläkin matka käy tässä kuussa,meidän 17v.lähtee jo tällä viikolla taas kavereidensa kanssa ensin...jonkun aina jäätävä koirien vahdiksi=)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Satu: Minä en olisi 18-vuotiaana kuvitellutkaan matkustavani mihinkään isäni ja äitini kanssa. Se on kai jotenkin meissä suomalaisissa sisällä se ajatus, että vanhemmat ovat ihan plääh. Mutta usko tai älä, meidän esikoinen sen sijaan taitaa mielellään matkustaa New Yorkiin nimenomaan isänsä ja äitinsä kanssa.

Allu: Shoppailu on tuossa vaiheessa elämää todella in. Ja kyllä se minullekin pienissä määrissä maistuu.

Kirsi: Luulen, että meillä on nyt niin hyvä porkkana, että mainokset tulee kyllä jaettua.

Hurmioitunut: Meiltä pääsee todella nopeasti Helsinkiin. Laivarantaan matka kesti 1h15min. Istanbulin sisälläkin saattoi matka paikasta toiseen kestää huomattavasti pidempään.

Vihreatniityt: Pidetään peukkuja, että joku lapsista haluaa ehdottomasti 18-vuotislahjaksi matkan Irlantiin! Tai voitamme lotossa ja voimme tulla sinne ihan muuten vaan!

Petra: Enemmänkin pitäisi antaa lahjaksi yhteisiä elämyksiä, kun tavaraa, jota pursuaa joka nurkasta.

Anonyymi: Nyt pitäisi varmaan esikoisen itsensä vastata tähän. En uskalla kirjoittaa, että hän kaikkein mieluiten lähtee matkalle isänsä ja äitinsä kanssa, mutta ei se omiin korviini kuulosta utopistiselta kuitenkaan:).

Anonyymi kirjoitti...

Tähän pitää vielä kommentoida, että taitaa tosiaan olla
suomalainen erikoisuus tuo, ettei vanhempien kanssa haluta
reissata tai viettää aikaa.

Meidän koko ikänsä muualla kuin Suomessa asuneet teinit
ihan mielellään reissaa perheen tai toisen vanhemman kanssa.
Samoin kaikki heidän kaverinsa.

Täällä Belgiassa monet opiskelijatkin reissaavat vanhempiensa
kanssa. Käyvät toki ystäviensäkin kanssa lomailemassa/reissussa.

Ylipäätään täällä pidetään ihan itsestään selvänä, että teinit
tulee mukaan kyläilemään, lähtee koko perheen kanssa puistoon
kävelemään tai kahvilaan tms. viikonloppuisin,
jossei heillä ole sen kummempaa ohjelmaa itsellään. Suomalaiset
ystäväni tätä ihmettelevät ja ehdin jo miettiä, onko meidän
lapset jotenkin ihan outoja ja jälkeenjääneitä kunnes tajusin,
että täällä muutkin teinit (tai ainakin monet) käyttäytyy ihan samalla lailla.

Belgian Lempi

Lyhyt Oppimäärä Tallinnaa kirjoitti...

Hienoja kuvia Tallinnasta! Missäs kävitte syömässä? :)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Lempi: Totta tosiaan. Tästähän taidan kirjoittaa ihan oman postauksen, sillä asia on juuri niin kuin sanoit ja olen jo aiemminkin pistänyt sen selkeästi merkille. Kiitos siis vinkistä:).

Lyhyt oppimäärä Tallinnaa: En pistänyt nimeä merkille. Joku sisäpaikka lähellä sitä keskusaukeaa. Oli kamala nälkä ja tarve vain päästä sisälle syömään hetkeksi pois helteestä. Ihan hyvät ruoat sieltä sai:).