lauantai 20. kesäkuuta 2020

HYVÄÄ VAIMOMATERIAALIA

Seurakuntanuorissa kiersi aikanaan neuvo vaimon valinnan suhteen. "Pistä hänelle rinkka selkään ja vie vaellukselle. Jos siitä selviää, on hyvää vaimomateriaalia".

Kiipeämme Saanalle. Minulla on vain kevyt reppu selässä, mutta jo puolentoistakilometrin kohdalla teen mielestäni kuolemaa. Sydän hakkaa ja henki ei kulje. Jupisen siitä miten en ikinä enää kiipeä yhdellekään tunturille, vuorelle tai nyppylälle, paitsi autolla tai näköalahissillä. Rinkka muka vielä tähän lisäksi, ikään kuin sitä ihminen ei olisi saanut kantaa taakkoja muutenkin. 
Huipulla helpottaa. Unohtuu kipuamisen vaiva. Keitämme kahvit ja  miehelläni on taas ihan reipas vaimo. Elämän vaelluksella testattu. Alas Saanajärven rantaan kivutaan tunturin reunaa, ihan omia polkuja, kuin vuorikauriit. Ei paina märät kengät, upottavat hanget eikä liukastumiset. Olen vain onnellinen vaeltaja. Taukotuvalla syödyn retkilounaan jälkeen tiemme eroaa. Kuopuksen kanssa kävellään retkeilykeskuksekselle opastettua polkua ja mies kiertää järven ja palaa mökille pidemmän kaavan kanssa.

Menkää ihmiset Lappiin kokemaan itse. Ei tätä osaa kuvata eikä kertoa. On vain ihanaa. Auringon polttama niska ja poskipäät. Väsyneet, mutta niin onnelliset jalat. Eikä itikan itikkaa!

5 kommenttia:

Carola Lehtonen kirjoitti...

Lappi varmasti kokemisen arvoinen, luonto huikea! Vaelluksilla asenteella on iso merkitys ja jos itikoita olisi mustanaan, vettä vihmoisi ja olisi siinä varmaan kyllä aika monella mielessä myös ajatuksia sen suhteen, että oliko tänne nyt pakko lähteä;)toisaalta ei se sen helpompaa olisi armottomassa helteessäkään ja jos vielä vaelluskenkä sattuisi hiertämään...

Cheri kirjoitti...

Voi, nyt iski kova Lapin kaipuu. Lapsuudesta asti on tuolla tullut kierreltyä, Pohjoisella on erityinen paikka sydämessäni. Kiva päästä taas teidän siivellä matkustamaan 😊

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Carola: meille sattui nyt kaikki niin kohdalleen, että ei voi valittaa kyllä mistään. Tiedän siis hyvin, että reissu olisi voinut olla pelkkää itikoiden ininää ja hyisen kylmää sadetta. Mutta nyt jäi vaan mahtavat muistot.

Cheri: Minä en ollut täällä aikaisemmin käynyt, mutta miehelle tämä Kilpisjärven seutu on muotoutunut rakkaaksi paikaksi. Ymmärrän kyllä miksi. Oli aivan mahtavat päivät.

Jael kirjoitti...

Lappi on ihana, olen ollut vain kerran, viime vuosikymmenellä eksän kanssa, ja elokuussa. Olisi kiva käydä siellä uudelleenkin.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: Hieno kokemus. Ja miten upeaa siellä olisikaan ruskan aikaan.