perjantai 26. heinäkuuta 2019

MOOTTORITIE ON KUUMA

Alkumatkasta tienvarsilla ajan rutistamat talot. Pientareille nostetut myyntipöydät marjoineen, sienineen ja etikkasäilykkeineen. Tienvarrella vuoropuhelua pitävät metsät ja kylät. Sitten moottoritie on kuuma. 527 kilometriä etenee arveltua nopeammin sen ansiosta. Olemme matkalla Moskovaan.


Pietarissa Kari sai ajaa, mutta Moskovassa olen kuin kotonani. Liikenne soljuu samassa tempossa Istanbulin ruuhkien kanssa ja Moskovassa ajaminen tuntuu varsin helpolta. Kaupunki taloineen ja liittymineen olisi monessa kohdassa voinut olla entiset kotikulmamme. Lopulta kurvaamme asuinpakkaimme pihaan.
 

Täällä täytyy käydä ensin esittäytymässä potieerille.
 
  
 


Yövymme seuraavat kolme yötä yhdessä Stalinin seitsemästä pilvenpiirtäjästä eli Kudrinskaya Tower:ssa. Tämä on asuinrakennus ja meillä on täällä kaksi huonetta ja keittiö 11. kerroksessa. Talossa on asunut ja asuu edelleen monia kuuluisia henkilöitä. Tätä en asuntoa vuokratessani tiennyt, mutta nyt tiedän. Asunnon seinään on mm. kirjoitettu hauska tarina täällä asuneista henkilöistä ja se menee näin: Tässä talossa asui Tradovsky ja Ranevskaja. Heidän pitkä ystävyytensä alkoi siitä, että runoilija Tradovsky unohti avaimensa sisään. Hänellä oli todella kova tarve päästä vessaan ja niin hän hädässään soitti naapurinsa ovikelloa (näyttelijätär Ranevskaja). Tämä päästi hänet sisälle ja vessakäynnin jälkeen nämä kaksi huomasivat tulevansa kovin hyvin juttuun. Hyvästejä sanoessaan Ranevsakaja oli todennut: "Vessani on aina avoinna sinulle, joten tule milloin vain." Työkaveriltani sain tänä iltana vinkin, että kannattaa kuvata kaikki jotka näen, sillä talossa asuu edelleen Moskovan kermaa. 

Emme kuitenkaan jääneet kyttäämään, vaan otimme haltuumme Moskovan kauneudesta kuuluisan metron. Hurautimme lähiasemalle kauppaan. Ja Leninhän se siellä. Ihan itse.Ei hullumpi ollut tämä naapuriostarikaan.


Takaisin tullessamme kuvasimme talon ulkoa ja näkymät sisältä. Nyt ilta on pimennyt ja meillä loistavat valot Moskovan. Olen tunnelman vuoksi soittanut laulun jo kahdesti. Huomenna on tarkoitus suunnistaa Punaiselle torille. Vähän tekisi mieli käydä luomassa katseensa Leniniinkin. Katsotaan sitten jonotilanne.
Tässä teillekin, vaikka ihan vaan korvamadoksi!

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Olipa teillä mielenkiintoinen majapaikka ,entisten ja nykyisten kuuluisuuksien kanssa;D
Näiden postauksiesi myötä tekisi mieli käydä Venäjällä, en ole koskaan käynyt.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael:Minä olen nyt ihan Venäjän vietävissä. Pietariin ihastuin jo ensikäynnillä. Mutta Moskova osoittautui vieläkin ihanammaksi. Uskomattomat kaupungit!