perjantai 14. kesäkuuta 2019

MINUN KAUPUNKINI

Etukäteen minulla oli suurimmat odotukset Hoi Anin suhteen. Ne kaikki ovat täyttyneet. Tämä on minun kaupunkini. Vanha, kulunut ja luonnekas. Minua miellyttää kaupungin värit, rosoisuus, kauniit kahvilat, kaupat ja ravintolat. Sekä ne suloiset ja toinen toistaan kauniimmat lyhdyt vihreän joen varrella.


  

  

Ensimmäisen kerran kävellessämme vanhaan kaupunkiin, seuraamme lyöttäytyy paikallinen pakkomyyjä. Hän haluaa myydä miehelleni mittojen mukaan tehdyn puvun. Puvun tarpeessa hän olikin, mutta olen niin ärsyyntynyt tyrkyttämisestä, että yritän vain keksiä keinoja, jolla saisin hänet poistumaan. Lopulta hän saa korttinsa annettua ja pääsemme vanhan kaupungin kuumille kaduille. 






Klo. 12 olemme lopulta pakkomyyjän putiikissa ottamassa miehestä mittaa. Puku on hänelle ollut ostoslistalla, joten täytyihän sitä tilaisuuteen tarttua. Aloitamme siis hintaneuvottelut, kankaan valinnat ja mittojen ottamisen. Pukua täytyy käydä päivän aikana sovittamassa kolmesti. Klo. 16, 18 ja 19. Seuraavana päivänä sen tulee olla valmis. 

Sovittamisten välillä me sovitamme itsemme paikallisen liikenteen sekaan hotellilta saamillamme pyörillä. Oppi on sama kuin Istanbulissa: sekaan vain ja älä törmää edessä ajaviin. Takana tulijat tekevät toivottavasti samoin. Näillä ohjeilla me poljemme An Bang rannalle ja illaksi vanhaan kaupunkiin.











Aamulla meidät haetaan hotellilta ja on aika pulahtaa mereen. Päiväretken aikana mies sukeltaa kahteen kertaan tutkimaan merenalaista maailmaa. Minä vietän aikaani laivan kannella leppoisassa tuulessa tai hyppään mereen vilvoittelemaan. Lounaalle meidät kuljetetaan Cham-saareen, jossa on myös mahdollista uida melkoisen paratiisimaisissa puitteissa. Kun päivään sisältyy meri, on vaikea mennä pahasti pieleen.









Olit suurenmoinen Hoi An. On aika pistäytyä vielä vanhankaupungin illassa. Huomenna otamme sitten selvää siitä mitä Huella on meille annettavana. Hyvää yötä!

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Aivan ihanalta näyttää ja kuulostaa kaikki,ihailin näitä jo Facessasi. Onko puvun teettäminen tuolla paljon halvempaa kuin Suomessa?

Carola Lehtonen kirjoitti...

Voi että, on se vaan hienoa päästä näkemään ja kokemaan tuollaista, hienolta näyttää Hoi An, luonto on varmaan upea. Aasiassa räätälintyöt ovat kyllä monille matkailijoille asia jota hyödynnetään ja Suomessa teetettyyn vastaavaan edullisia, toivottavasti saitte hyvänlaatuisen ja istuvan mittatilauspuvun;)Hyvää ja kokemusrikasta matkanne jatkoa!!

Petra kirjoitti...

Arvelinkin, että tykästyt Hoi Aniin, se on aivan ihana paikka. Hue on myös mielenkiintoinen. Olen teettänyt aikoinaan Hoi Anissa vaatteita, joista osa on edelleen yli 10 v jälkeen käytössä, kengätkin teetin sillä siihen aikaan siellä oli ainakin vielä kunnon suutareita.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: On todellakin halvempaa. Tilatun puvun, liivin ja pukupaidan sai samaan hintaan, kun pelkän halvimmat puvun kaupasta. Toivottavasti kangas oli laadukas ja puku kestää aikaa.

Carola: Helpolla ei nämä matkat meille mahdollistu, mutta taas kerran oli kaikki kyllä kaiken vaivan arvoista.

Petra: Aivan ihana. Minä en ole raaskinut ostaa itselleni mitään. Ehkä en mitään tarvitsekaan. Tavaraa ja materiaa saa Suomestakin, mutta ei näitä kokemuksia. Hoi Anin jälkeen Hue tuntuu aika tavalliselle kaupungille. Saas nähdä, että saako se avattua itsensä minulle huomisen aikana?