torstai 20. kesäkuuta 2019

RISUT JA RUUSUT

Eilen saavuimme maailman ihanimpaan paikkaan, eli kotiin. Takana oli pitkä matka, mutta mieli ei rauhoittunut millään. Piti kiertää koti. Jututtaa lapset, paitsi esikoinen, joka oli jo nukkumassa. Surra kuolemaa tekevä Helmi, jolle kuopus teki pehmeän pesän viimeisiin hetkiin. Lukea vähän blogeja, jotka Vietnam oli jostakin syystä pannut pannaan. Sivustoille ei saatu matkan aikana yhteyttä.

Viime yönä nukuin ehkä neljä tuntia, senkin pätkissä. Oli vuoroin hirveän kuuma ja sitten taas kylmä. Elimistö poisti ylimääräistä nestekuormaa pitkin yötä. Aamulla heräsin laskemaan matkan menot ja huokaisin, kun seuraavaankin reissuun jäi säästöjä käytettäväksi. Olisiko siis nyt aika laittaa Vietnam pakettiin jakamalla sen risut ja ruusut?
VÄHÄISET RISUT:

-Hanoin hotellissa palvelivat mielellään, mutta tarjolla oli tietysti ne kalleimmat kyydit. Tarkkana sai siis olla ja ottaa itse selville vaihtoehtoiset kuljetusmuodot.
-Tinkimisestä en tykkää, mutta Vietnamissa maksat huikeasti ylimääräistä, jos et osaa hinata hintoja alaspäin.
-Muutenkin hinnat tuntuivat olevan aikalailla kauppiaan mielikuvituksen tulosta. Alkuun tuli siis maksettua ihan tyhmiä hintoja, kun ei ollut mitään mihin olisi voinut verrata.
-Ravintoloissa myös isoja hintaeroja. Länsimaiset paikat oli kalleimmat ja niissä oli myös matkan huonoin ruoka.
RUUSUT:
-Oltiin sesongin ulkopuolella, joten voin olla väärässäkin, mutta minulle jäi tunne siitä, että Vietnam on vielä omannäköisensä. Turismi ei ole vielä päässyt sitä pilaamaan. Oli helppoa löytää oikeaa vietnamilaista kulttuuria ja nähdä paikallista normaaliarkea.
-Palvelu hotelleissa oli kohteliasta ja hyvää. Näkivät vuoksesi vaivaa ja tekivät minkä pyysit ja enemmänkin.
-Retket oli hyvin järjestettyjä ja sait sen mikä oli luvattukin. Ei tarvinnut neuvotella asioista enää retken aikana.
-Hintataso oli erittäin edullinen, kunhan pidit varasi.
-Ruoka oli kaikkialla, paitsi niissä länsimaisissa paikoissa, erittäin hyvää. 
-Ihmiset eivät olleet, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, päällekäyviä. Sait olla rauhassa, mikä on minulle matkaillessa hyvä asia. 
-Maa oli kaunis, nähtävää riitti runsaasti. Myös tekemistä oli yllinkyllin.Hinnoista:

Hotellit olivat hinta-laatusuhteessa hyviä tai erinomaisia. 

Hanoissa maksoimme hotellista 22-30€/yö (kahdelta hengeltä) Hanoi Christina Hotel:ssa . Hotelli oli hieman kulahtanut, mutta palvelu pelasi, aamupala oli hyvä ja sijainti erinomainen. Hotelli myös järjesti meille retken Halong Beyhin ja kaikki pelasi senkin suhteen erinomaisesti.

Hoi Anissa yövyimme Hanging Garden Hoi Anissa, joka oli homestay. Yöstä maksoimme 33€ kahdelta hengeltä. Huone oli todella hyvä ja siinä oli oma puutarha, jossa emme tosin kuumuuden vuoksi istuneet kertaakaan. Aamiainen oli hyvä. Yöpaikasta sai ilmaiseksi pyörät käyttöön. Henkilökunta oli ystävällistä ja avuliasta. Järjestivät meille retken Hoi Anista Hueen busslilla ja tekivät eväätkin matkalle. Sijainti oli ok. Pyykkipalvelua käytimme, missä Karin vaatteista suurin osa meni pilalle. Olivat eritäin pahoillaan tapahtuneesta, mutta korvausta emme vaatteista saaneet, eivät nyt sentään laskuttaneet pyykistä mitään. Kun annoin siitä huolimatta paikasta hyvät arviot, kirjoittivat kiitokset asiasta vielä perään ja pyysivät sadatta kertaa anteeksi tapahtunutta. Vahva suositus siis tälle hotellille.

Huessa yövyimme matkan kalleimmassa hotellissa, eli The Scarlett Boutique Hotel:ssa, jossa yö maksoi 39€ kahdelta hengeltä. Huoneet olivat kauniit, sijainti ok, aamiainen erittäin hyvä ja palvelu loistavaa! Ei niin minkäänlaista moitteen sanaa tälle hotellille.

Ja viimeisenä oli sitten meidän mökkimme Trang An Valley Bungalow:ssa. Maksu 31€/yö kahdelta hengeltä. Hyvä aamiainen. Halpa loistava ruoka. Uima-allas. Upeat maisemat ja loisto sijainti, mikäli haluaa veneretkelle Trang Aniin. Ilmaiset pyörät ja mahdollisuus vuokrata mopo. Mökki oli mökki, mikä tosin kannattaa tiedostaa, ettei odota hotellimaista tasoa.


  


Muuten hinnoista: Maksoimme kalleimmillaan ruoasta Hoi Anissa noin 18€/hlö ja halvimmillaan söimme noin 3-4€/hlö. Tuohon kalleimpaan hintaan sisältyi useampia juomia, jälkiruoka jne. Halvimpaan juomat ja ruoka. Keskitaso ruoan suhteen oli sellaista 5-8€/hlö. Länsimaisissa paikoissa ruoka oi ylihintaista ja paikallista ruokaa huonompaa. Ei kannata siis suosia niitä. 

Kuljetukset veivät budjetista osansa. Hotelli tarjosi aina lentokenttäkuljetusta, joka oli erittäin luksus. Hyvällä henkilöautolla saapuivat sovitusti paikalle ja olivat nimikyltin kanssa vastassa. Tämä maksoin noin 7€/hlö. Ei paha. Totuus oli kuitenkin, että lentokenttäbussilla olisit päässyt saman matkan noin 1,5€/hlö. Tai hotelli tarjosi meille kuljetusta Hanoista Trang Aniin 30€/hlö. Menimme omin avuin yhdistelmällä lentokenttäbussi-juna-Uber ja maksoimme 8€/hlö. Tulimme takaisin minibussilla ja uberilla ja maksoimme jälleen 8€/hlö.

Maan sisäiset lennot olivat muistaakseni noin 50€/hlö yhteen suuntaan.

Sellainen reissu<3.  Kyllä kannatti huhkia ylimääräiset vuorot!

6 kommenttia:

SaaraBee kirjoitti...

Olipa taas kiva reissata teidän kanssanne. Taas tuli yksi maa lisää omalle listalle. Onko sulla vielä paljon palautumislomaa jäljellä?

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Saara: Tämä päivä ja juhannukseksi töihin! Sitten neljä viikkoa töitä ja varsinainen kesäloma!

Jael kirjoitti...

Matkaanne oli ihanaa seurata. Voi Helmi-pupua, osanottoni. Hyvää juhannuksen aikaa vaikka se meneekin työn merkeissä.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: Oli hyvä matka ja töihin menokaan ei harmita. Kunhan saan vielä rytmit siirtymään Suomen aikaan, niin rupeaa elämä normalisoitumaan. Helmi on kyllä melkoisen reppana. Siirsimme sen nyt ulos nauttimaan Suomen suvesta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kun jaksat vielä jakaa elämääsi. Olen vielä täällä, vaikka hiljaa :) t: Kauko

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Kauko: Tällä saralla olen nyt selvästi laiskistunut. Mutta niin tekin olette, joten ehkä se vain sitten on sitä "aikansa kutakin". Tosin, tulevalle vuodelle olen laittanut teemaksi CARPE DIEM. Joten mistäs sitä tietää, jos vaikka teenkin paluun blogiin. Teistä toivoisi kuulevan edes jotakin jostakin!