perjantai 7. joulukuuta 2018

JA NIIN SAAPUI JOULUKUU

Ja niin meni marraskuu ja saapui ihana joulukuu. Anopin syntymäpäivien kunniaksi oli 2.12 kaiken valon nielevä musta maa kadonnut valkoisen peiton alle. Juhlistimme päivää täällä meillä perheruokailun merkeissä. Yhteisellä Viipurin reissullamme oli anoppi maininnut viipurilaisesta kauneushoitolasta, jossa moni suomalainen kuulema käy hieronnassa, kasvohoidossa, leikkaamassa hiuksiaan jne. jne. Tämän keskustelun pistin silloin korvan taakse ja lahjapaketistamme kaivoimme nyt hemmottelua Viipurissa.Tout a Fait sijaitsee heti Espilän ravintolaa vastapäätä ja hinnastot hoidoista löytyy netistä. Sieltä valittiin anopille hieronta ja kynsihoito. Palvelua sai suomeksi sekä netissä että paikan päällä. Kun ei ollut yhteistä kieltä hoitoa tekevän henkilön kanssa, soitettiin tulkille. Ihan kätevästi se sujui niinkin. Minä päätin satsata itseeni ja otin elämäni toisen kasvohoidon. Hinnoilla ei näitä hoitoja ollut pilattu, sillä oma kasvohoitoni maksoi 24€, anopin 40 minuutin hieronta 20€ ja kynsihoito lakkauksineen 13€. Oma kasvohoitoni oli erittäin nautinnollinen kokemus. Makasin tunnin lämpimästi peiteltynä peittoihin ja sain monenlaista tupsuttelua ja ainetta kasvoille sekä kasvohieronnan. Anoppi tykkäsi kovasti hieronnasta ja kynnetkin oli käsittelyn jälkeen perusteellisesti hoidettu. Tänne täytyy ehdottomasti tulla toistekin "säästämään".


Odotellessa saattoi juoda kahvia tai kutoa sukkaa.


Sitten olikin kiva taas poiketa Espilään syömään. Siinä ruoat edessä  käytiin miettimään sitä kauneuden hintaa ja huomattiin, että olimme molemmat maksaneet kaksi hoitoa. Minä kun tietenkin maksoin sen omani ja anopin lahjahieronnan. Hän taas oli maksanut kahdesta hoidosta, kun oli kerran kahdessa hoidossa käynyt. Harmitti hetken, sillä emme olleet saaneet maksuista kuittia. Ruoan jälkeen marssittiin siis takaisin sillä asenteella, että rahat takaisin ja heti. Ilman mitään ongelmia tilanne selvisi ja kahdesti maksettu hinta annettiin meille takaisin. Kyseessä oli siis vain rahastajan vaihtumisesta johtunut inhimillinen virhe, eikä yritys huijata turistia. Tarkkana saa kuitenkin siis olla.
Seuraava Venäjän keikaus olisi tarkoitus yrittää tehdä jo maanantaina. Käyn viemässä kolmosen kaverinsa kanssa rajan pintaan avattuun uuteen Outlet-kylään eli Zsariin koulujen jälkeen ja käyn itse sillä aikaa tankkaamassa auton rajan toisella puolella. Heti venäjän puolella on Viipurin Veikot-niminen kauppa, joka käytiin anopin kanssa tarkistamassa ja huomattiin että sieltä pystyy hakemaan vaikka mitä eikä siis ole aina tarvetta ajella Viipuriin asti. Yrittää siksi, että tämä toteutetaan vain jos rajalla ei ole jonoa. Arkiaamuisin olemme päässeet nopeasti rajasta yli, mutta keskiviikkona takaisin tullessamme oli todella pitkä jono Suomen puolelta Venäjälle tulijoita. Ehkä se tosin vain johtui ylimäääräisistä vapaapäivistä itsenäisyyspäivästä johtuen? 

Itsenäisyyspäivää me juhlistimme tällä kertaa ylioppilasjuhlien merkeissä Lempäälän kauniissa vanhassa pappilassa. Ystäväperheen tytär oli juhlan aiheena. Silmiinpistävän moni juhlavieras oli pukeutunut päivän teeman mukaan sinivalkoiseen:D. Ihana uusi ylioppilas ja ihana Suomi!

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Teidän Viipurin reissunne kuulostavat mukavilta , ja eipä tosiaankaan olleet hinnalla pilatut nuo hoidot.Hyvä että huomasitte virheen ja saitte rahat takaisin:) Kaunista viikonloppua ja 2, Adventtia.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael:Kiva siellä on piipahdella. Ja tuntuu, että joka käynnillä viisumista tuli viisaampi ostos.