lauantai 18. elokuuta 2018

VUOSIEN TAKAA

Kotkan naapurissa Pyhtäällä on tänä viikonloppuna taas juhlittu Saaristolaismarkkinoita. Kelit olivat kohdallaan näissäkin kekkereissä. Työkavereiden kanssa juhlistettiin ensimmäistä päivää ensin työkaverin pihalla ja hipsittiin sieltä markkinahumuun viimevuotiseen tapaan. Tänään taas käytiin perheen kanssa markkinoilta ostamassa metrilakut ja tapaamassa ystäviä vuosien takaa.


Murat ja Sari myyvät turkkilaisia Bursan pyyhkeitä ja muutakin Turkki-kamaa niin markkinoilla kun netissäkin. Omat suosikkini ovat ehdottomasti nuo alla olevassa kuvassa olevat Hamam-pyyhkeet. Olen itse puolittanut kyseisiä pyyhkeitä ja tehnyt niistä meille laudeliinoja saunaan. Ovat myös eri käteviä matkoilla, sillä menevät pieneen tilaan. Tämä ei ollut maksettu mainos. Toivotan tsemppiä ja menestystä näille rohkeille yrittäjille. 
Hayırlı İşler!Tällainen karvakaveri tavattiin myös.


Toinen ystävä taas oli alueella olevassa ravintolassa tarjoilemassa. Käytiin siis sanomassa heipat sinnekin ja syömässä jäätelöt elokuun helteisen päivän iloksi. Muuten oli halpa kierros ja tyydyttiin vaan ihastelemaan alueen takaanta pilkottavaa merta. 

Muuten viikonloppu on sisältänyt lainalapsia ja kummipojan syntymäpäiväjuhlat. Varsinaista juhlapäivää ja sen myötä seuraavaa mopokorttia täytyy pojan vielä hetki odotella, mutta tänään oli mitä parahin hetki juhlia pojan syntymää perheen parissa grillijuhlien merkeissä. 

Illalla käveltiin saunasta uimaan. Itse en enää veteen uskalla, mutta miten lämmin onkaan kotirannan kallio. Mikä siinä on istuessa ja katsellessa uimareiden uskaliaita hyppyjä. Ehkä tässä kuitenkin vielä on kesää jäljellä?

6 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Olipa ihanan kesäinen tunnelma ja sää.

Minä jo vähän odottelen syksyä. En nuorempana tykännyt syksystä yhtään, mutta viime vuosina syksy on alkanut jotenkin viehättää.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Satu: Minä rakastan syksyä. Eilen taas luovuin siitä, kun oli vaan niin kesäistä ja lämmintä. Mutta kappas. Tänään on sitten tuulta ja sadetta piisannut. Laitettu tuli takkaan ja omenapiirakka uuniin.

Jael kirjoitti...

Ihanasti on teillä kesä vielä jatkunut:)
Nuo pyyhkeet näyttävät tosi näteiltä:) Täällä syksyä saa vielä odotella.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: Jos joku vielä tästä kesästä valittaa, niin jo on kumma. Oikea unelmien kesä. Lapsuuden kesä, jolloin aina paistoi aurinko.

Petra kirjoitti...

Me palattiin lomalta ja nyt olisi palattava hiljalleen arkeen. Ystävä on tulossa vielä kylään ja vanhempani lähtevät parin vkon päästä, sen jälkeen arki tulee väkisin töiden ja koulun avulla. Jos totta puhutaan niin mulla on jo hieman sitä arkeani ikävä, tämä kesä on ollut pitkä ja nautinnollinen. Nuo hamam pyyhkeet tuntuvat olevan nyt suosittuja Suomessa, monessa paikassa lehtien ja netin kaupoissa ovat tulleet vastaan.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Petra: Eikä ihme, hyviä ja käteviä ovat. Siis pyyhkeet. Ja arjesta minäkin tykkään.