sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

RIPITETTY

Japaniin lähtiessämme laitoimme kolmosen Helsingissä bussiin. Seuraavat kaksi viikkoa hän vietti Karkussa rippileirillä. Kummit kävivät leirin puolivälissä vierailupäivänä poikaa leirillä tervehtimässä, kun itse olimme estyneet paikalle pääsystä. Me näimme rippilapsemme ensimmäisen kerran kirkon portailla, kun albat päällä valmistautuivat juhlaansa. Kolmas konfirmaatio meidän perheessä, mutta aina se on yhtä liikuttava hetki. Konfirmaatio on minun mielessäni lapsuuden loppu. Otetaan askel kohti aikuisuutta.Karkkuun on meiltä niin paljon matkaa, että rippijuhlia on mahdoton järjestää samana päivänä. Näin ollen kävimme konfirmaation jälkeen syömässä sillä porukalla, joka pääsi paikalle. Eilen sitten vietettiin rippijuhlia täällä meillä kotona ystävien ja sukulaisten kanssa. Olin palannut töihin, joten valmistelut jäivät pitkälti edelliseen päivään, jonka olin ottanut vapaaksi. Mies siivosi ja minä juoksin kaupassa ja kokkasin. Paljon ehtii päivässäkin, kun ei istahdan liian pitkäksi aikaa miettimään tekemisiään. Yöllä tosin olisi pitänyt vähän miettiä. Viimeinen kakku meni aivan mönkään, aamulla uusilla aivoilla tajusin jättäneeni siitä pois puolet jauhoista.


Aamulla keräsin kukkia kotirannasta maljakoihin. Ilmaiset ilot.Sen verran monet juhlat on tullut jo järjestettyä, että pakostakin sitä viisastuu matkan varrella. Käytän suosiolla kertakäyttöastioita. Tiskaajat kiittää. Paitsi kahvikupeista en tingi, sillä kahvi ei maistu hyvälle pahvista juotuna. Meillä on yleensä juhlissa sen verran paljon vieraita, että tällä kertaa porrastettiin juhlat kahteen kattaukseen. Puolet vieraista tuli klo. 13 ja puolet klo. 16. Se oli viisas teko. Ei tullut paniikkia missään vaiheessa ja kaikille riitti paikka, johon istua syömään. Taivaan Isäkin auttoi asiaa, sillä iltapäivällä paistoi aurinko ja ulkonakin saattoi syödä.


Mummon tuomat kauniit kukat. Ja kakut.


Minulta jäi kuvaaminen hyvin vähälle. Mummo sen sijaan uskollisesti kuvasi sankarin ja vieraat pitkin päivää. Tässä on kuva tulossa meidän pojista ja serkustaan. Olin myös teettänyt valmiiksi kolmosesta kiitoskortit, jotka oli kätevä antaa vieraille mukaan heti juhlista pois lähtiessään. Kuvan sankarista kiitoskorttiin otti miehen veli. Kiitos.
Ylimmäisestä tuli kiitoskortti, koska poika piti siitä eniten. 
Alin oli oma suosikkini. Hieno poika molemmissa kuvissa:).


Nyt sitten päivä huilitaan ja huomenna takaisin töihin. Kiitollinen on mieli aina näin juhlan jälkeen. Meillä on ympärillä hienoja ihmisiä. Ja lapset tietysti juhlansa ansainneet. Onko teillä paljon juhlia tälle kesälle? Meillä olisi vielä neljät rippijuhlat ja yhdet valmistujaiset. Mutta onkin eri asia mennä muiden juhliin, kun valmistaa omat:).11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea ja siunausta kolmoselle!!
Meillä ainokainen on parhaillaan rippileirillä ja juhlat tiedossa vkon päästä.
Kovasti olen jo juhlia järjestänyt; osan teen itse ja osan ulkoistan.
-Ulla

anumorchy kirjoitti...

Onnittelut!!
Meidat on kutsuttu rippijuhliin Turkuun.
Samalla katselemme vahan saaristoa ja jatkamme sielta Poriin asuntomessuille.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Ulla: Meilläkin viikon päästä rippijuhlat, kun kummipoikamme ja lastemme serkku pääsee ripille. Voimia sinulle juhlien valmisteluun.

Anu: Turku onkin kaunis kesäkaupunki, ja Pori varmaan myös. Länsirannikko on jäänyt meille vähän vieraaksi.

Allu kirjoitti...

Komea poika. Meillä oli kutsu juhannushäihin ja joitakin synttäreitä tulossa.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Allu: Kiitos. Hän on ihana. Kävittekö juhannushäissä? Me ei kehdattu ihmisiä pyytää juhannukseksi tänne, joten pidettiin kahden viikon tauko juhlien ja konfrmaation välillä.

Jael kirjoitti...

Paljon onnea, teille ja komealle pojalle:)
Hienot tarjottavat näkyvät kuvassa, nam:)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: Ja onneksi tarjottavat oli aika hyvin mitoitettu, eli ei jäänyt isoja määriä yli. Yksi kokonainen kakku, mutta se onneksi kelpasi töissä.

Sandra kirjoitti...

Um dia de festa com belos manjares e lindas flores. Feliz dia. Cumprimentos.

MatkaMartta kirjoitti...

Ihanat juhlat teillä olleet, voi mitä kakkuja ja rannan kukat! Ja tietysti rippilapsi itse niin ison pojan näköisenä ja eihän hän enää pieni olekaan. Minut on Suomessa kutsuttu kolmiin rippijuhliin tänä vuonna, yksiin on mahdollisuus päästä, sekin on jo aika hyvin näin kaukaa. Juhlat on kyllä ihania, tykkään!

Päden paja kirjoitti...

Onnitteluja ripille pääsystä! Teillä on ollut aivan ihanat juhlat ja niin hyvännäköisiä herkkuja:) Kaunista kesää!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Sandra: :)

MatkaMartta: Toivottavasti samoihin rippijuhliin kuin me? Tänään meillä on vuorossa kummipojan juhlat ja 5.8 sitten kaksi kaunista tyttölasta.

Päden paja: Herkkuja on syöty ja kuljetaan juhlasta juhlaan:). Palataan sitten ruotuun syksyllä. Kesä on todellakin ollut kaunis.