sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

KÄMPPÄ TYHJÄKSI

Ei ole ollut valittamista Suomen kesässä. Säät ovat tänäkin viikonloppuna olleet varsin kohdillaan ja sopineet lämpöasteiden puolesta viikonlopun aiheeseen. Minulle sattui neljä vapaata putkeen, joten tehtiin miehen kanssa pieni roadtrip. Jätettiin uhkarohkeasti kämppä tyhjäksi ja annettiin kolmoselle lupa kutsua rippikoulukaverit meille viikonlopun viettoon. Kotoa poistuessamme oli 11 vierasta tullut taloon ja lisää oli tulossa ennalta tietämätön määrä porukkaa. Meidän tytöt karkasivat mummolaan ja isoveli jätettiin valvomaan tilannetta. Etsittiin käsiin kaikki patjat, alustat ja teltat mitä talosta löytyi.

Perjantai-illaksi hupsahdettiin miehen enon mökille. Hektisen petien petauspäivän jälkeen tuntui lämmin kesäilta erityisen ilahduttavalle. Oltiin kaikki kolme erittäin elossa ja valmiina nauttimaan Suomen kesästä. Ohjelmaksi olin toivonut oleilua ja kävelyretkeä Miilusaareen. Molemmat toiveeni tuli toteutetuksi.Alkumatkasta ohitettiin tämä hylätty ja ajan runtelema kaunokainen. Sitten päästiin sinne Miilusaareen. Tämä OAJ:n jäsenten virkistyspaikka on myynnissä noin 1,5 miljoonaan euroon. Voi vaan toivoa, että jos ostaja löytyy, hän ei estä saareen pääsyä meiltä tavan tallaajilta. Sen verran kauniit on saaressa näkymät, että niissä kehtaa kulkea useammankin kerran. Tällä kertaa yritettiin muistella, että kuka lapsista se putosikaan jokeen silloin kauan sitten?
Käytiin myös ihan uusilla poluilla. Kaunista katseltavaa riitti Tirvalla. Aikanaa täällä uitettiin tukkeja ja uittajia varten oli rannalla uitto-tuvat. Niitä katsellessa saattoi vain toivoa, että säästyisivät vielä tulevillekin polville nautittavaksi. Miten kivat kesäpaikat näistä joku saisikaan.Molempien tupien yläkerrassa oli tähden malliset ikkunat.


Kävelyn päätteeksi oli se lepo. Miehet lepäsivät saunassa ja minä kalliolle asetetulla tuolilla. Nostin katseen kohti taivasta. Imin itseeni lämmön ja auringon. Kudoin villaista tulevan kylmän varalle. Grillin ollessa optimaalisessa lämmössä, nakkasin munakoisot tulelle. Turkkilainen munakoisosalaatti kun sattuu varsin hyvin lisukkeeksi vaikkapa Tirvasta nousseelle taimenelle.Tirvan jälkeen ollaan ajeltu läpi monen Suomi-idyllin. On ollut rypsipellot ja ladot. Vaaleanpunaiset horsmameret. Aurinko ja kesäsade. Monta rakasta ystävää vuosien takaa. Jalkapallon finaali ja nyt yö esikoisen opiskelijakämpässä. Lämmintä riittää. Ulkona oli sellainen 28 ja veikkaan, että sisällä ei mennä paljonkaan sen ali. Huh hellettä. Ihanaa Suomen kesää.

2 kommenttia:

MatkaMartta kirjoitti...

Ihanat tähti-ikkunat ja ihana Suomen kesä! Kyllä jo kiinnostais tietää, miten Kämppä tyhjäksi-viikko meni ja mitä kaikkea reissullanne näitte?

Paluumuuttajatar kirjoitti...

MatkaMartta: Tämä on ollut ihmeellinen vuosi. Täydellinen talvi, suloinen kevät ja oikea intiaanikesä. Tähän vielä päälle kuulas, kirpeä ja kaunis syksy. Ah onnea. Kämppä tyhjäksi-meni mukavasti. Oli ollut fiksuja nuoria talossa. Ja kohta taas saadaan talo täyteen, kun tulee kuopukselle Istanbulin kaverit kylään ja Kolmoselle kuusi kaveria Meripäivä-seuraksi.