perjantai 12. tammikuuta 2018

AURINGONLASKUT

Olenko muistanut jo kertoa, että Kotkan kauneimmat auringonlaskut näet meidän rannasta? Tämä ei ole vain oma mielipiteeni, vaan useasta suusta todettu totuus. Tiistaisen lenkkini jälkeen satuin vilkaisemaan oikeaan aikaan ulos ikkunasta ja tajusin heti, että kannattaa kipaista taas tien yli ja käydä nappaamassa muutama kuva. Päivän väri oli keltainen. 
Viime vuoden auringonlaskut näet näistä linkeistä:


ja sitä aiemmilta vuosilta tämä


Kaunista viikonloppua!


11 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Onpa tosiaankin kauniit auringonlaskut teidän rannasta:)
Oikein hyvää viikonloppua sinulle ja perheellesi:)

Paivike kirjoitti...

Vau, hienoja kuvia! Hyvää uutta vuotta teille kaikille!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: Ja niin erilaisia keskenään. Tukiperheviikonloppu on tänä viikonloppuna. Huomenna ajetaan porukalla Lahteen kannustamaan kolmosen sählyjoukkuetta.

Paivike: Kyllä luonto on ihmeellinen. Sitä samaa ja näkemisiin!

Petra kirjoitti...

Varmasti ovat oikeassa, aivan upeat auringonlaskukuvat. Teillä on koti kyllä niin ihanassa paikassa että sanoisin että parempaa on vaikea löytää. Mukavaa viikonloppua Kotkaan!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Petra: Oikea onnenpotku oli tämä koti ja sen ympäristö, toden totta. Kyllä meidän kelpaa:).

Katriina kirjoitti...

On tosiaan hyvät näkymät.Suomalaisilla oli aikaisemmin tapana valita talonsa paikka tarkasti. Vaikuttaa siltä, että tuon talon rakennuttaja oli valinnut paikan meren rannalta niin, että saa nauttia ilta-auringosta ja auringonlaskuista työpäivän jälkeen. Nykyisin Suomessakin näköjään rakennetaan hometaloja mihin tahansa paikkaan, savipelloille tai vaikka vesikuoppaan.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Katriina: Meidän koti rakennettiin sota-aikaan ja tässä asui alkuaan jopa yhdeksän perhettä. Metsola myötäilee rantaa pitkän matkaa, joten sen puoleen taloja on rannan lähettyvissä ja kauniilla paikoilla, vaikka en tiedä kuinka suunnitelmallisesti talot rakennettiin maiseman vuoksi. Luulen, että ennemmin työpaikkojen takia. Tosin uskon väen käyttäneet ahkerasti merta hyväkseen ravinnon saamiseksi jne. Sen takia myös varmaan aikanaan hyödynnettiin rantoja yms. kotien rakennus paikkoina. Aluetta kutsuttii alkujaan köyhäläksikin. Täällä asui työläiset kun sillit suolassa, lähes joka talossa monia perheitä. Nykyään talot on lähes kaikki remontoitu yhden perheen kodeiksi. Hyvä kun rakensivat. Kotkassa rantoja riittää, joten täällä on uusiakin asuinalueita rakennettu rannoille kauniille paikoille. Itse tykkään kuitenkin enemmän näistä vanhoista alueista, jossa on jotenkin enemmän luonnetta:).

Hurmioitunut kirjoitti...

Kaunista! Teidän rantanne siis sijaitsee oikeassa suhteessa auringon laskemispaikkaan nähden. Onnea. Luonnon kauneus saa arjesta juhlaa.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Hurmioitunut: Sijainti on hyvä ja olen myös miettinyt, että antaako jokisuiston yhtyminen mereen oman lisänsä värityksiin? Täällä on välillä sellainen värien ilotulitus, että hohhoijaa:). Silloin pitää vain osata olla paikan päällä, sillä joka ilta ei tärppää ollenkaan.

kyllikki kirjoitti...

Hyvin olette onnistuneet rantavalinnoissa! Täpärälle tosin meni, se ratkaisu ��

Terveisiä Aili-mummolta! Kävin kirkosta tullessa terkkarilla, hän siellä parantelee Uudenvuoden päivänä katkennutta oikean peukalonsa jännettä. Olen pari kertaa hänet siellä tavannut Aunen luona käydessäni.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Kyllikki:Kaikki tapahtuu juuri oikealla ajalla. Ihminen haluaisi, että hyvissä ajoin, mutta Jumala juuri sopivasti. Siinä sitä on ollut kestämistä. Voihan Aili, mitenkäs siellä nyt yhtenään tapahtuu ei toivottavia asioita? Terveiset vastaanotettu ja täältä vastineeksi: Pikaista paranemista!