tiistai 12. joulukuuta 2017

12.

Sanoivat, että alkuvuosina kelit vaikuttivat paljon siihen kuinka ihmiset lähtivät joulutalot tapahtumaan. Nyttemmin suomalaiset ovat luovuttaneet. Ilmat ovat mitä ovat, joten tapahtumaan lähdetään vaikka vettä sataisi. Hyvä niin. Kyllä minäkin olisin mieluummin nähnyt Loviisan lumipeitteisessä pikkupakkasessa, mutta minkäs teet. Ilmastonmuutos on arkipäivää ja se on antanut Suomelle lämpimämmät talvet ja kylmemmät kesät. Miksiköhän ihmeessä ei juuri toisinpäin?
Mehän vietimme monta joulua ulkomailla ja niiden vuosien aikana lumettomasta joulusta tuli normaali ilmiö. Näin ollen tunnelma ei lässähdä tai ole kiinni valkoisista hangista. Talojen sisällä oleellisinta oli tietysti koristeet, tuoksut ja siisteys. Musiikki, kynttilät ja takkatuli olivat ehdottomasti plussaa.
Värimaailmaltaan talot olivat aika rauhallisia. Sinistä oli punaista enemmän. Itsekin huomaan karsivani punaista meidän joulusta pois. Siihen jotenkin väsyy nopeasti. Kukaan muu perheestä ei vielä ole kysellyt punaisen joulusohvan perään, joten jos unohtavat, mennään meilläkin vaaleilla sohvilla. Siisteys, kynttilät ja joulupuu. Siinä ne itselleni tärkeimmät.
Tänään tuossa ruokapöydässä pohdittiin, että pitäisikö sitä satsata suursiivoukseen vai joulufiilistelyyn. Pojat olivat ehdottomasti fiilistelyn kannalla.  Sauna on pakko pestä, samoin keittiön laatikot, mutta muuten taidan kyllä antaa komeroiden pitää kaaoksensa. Ensi viikonloppuna tehdään hieman normaalia perusteellisempi siivous ja tuodaan kuusi tupaan. Silitetään pois pyykkivuori. Mitenkäs teillä? Onko pakko siivota jokainen komeron nurkka vai mahtuuko joulu asettumaan vaikka pölykoirien sekaan?

7 kommenttia:

Allu kirjoitti...

No ei takuulla siivota sen enempää.Mä tarvitsen kyllä edelleen sitä punaista(kin) jouluna.

Sammakko-mamman maailma kirjoitti...

Meillä ei vietetä joulua komerossa joten komeroiden siivoaminen saa jäädä ;)
Yleinen siisteys ja fiilistely tuo joulun paremmin kuin komeroissa istuminen... :D
Kuusi meillä on jo. Tästä eläintarhasta (2 koiraa ja 4 kissaa) johtuen meillä on ollut jo vuosia n metrin korkea valokuitukuusi. Ja muutenkin alkaa olemaan jo koristeet paikoillaan.
Meillä alkaa olemaan jo ihan jouluinen fiilis talossa - ja nyt myös sen ulkopuolella kun koko päivän on pyryttänyt ihan miehekkäästi... :P

Jael kirjoitti...

Näyttää niin jouluisen viihtyisältä teillä. Olispa täälläkin vähän lunta mutta poikkeuksellisesti tänään oli 27 astetta mikä on ihan kummallista tähän aikaan vuodesta kun pitäisi olla kylmää. Bongasin tänään kuitenkin reilusti joulukoristeitakin kun kävin pääbussiasemalla.

Carola Lehtonen kirjoitti...

Kyllä, ilmastonmuutos on totta, tänään Espoossa vettä johonkin nilkkojen ja polvien puoliväliin asti, kastelin jalkani, kenkäni ja sukkani.

Meillä jouluun kyllä kuuluu punainen väri sopivassa määrin.

Siivoan kyllä kunnolla,mutta en kaappeja:)

Rouva Noksu kirjoitti...

Villakoirat eteisen nurkissa vie hieman jouluiloa, myönnän, ja ne on pakko hoidella pois. Mutta kaapit ja lastenhuoneiden kaaos saavat olla -kunhan lattia näkyy. Nyt oleellisempina asioina mielessä on se, saammeko olla jouluna terveinä, jaksanko vähäisten yöunien ja ohueksi kuluneiden hermojeni voimalla laittaa ruokia ja mennä jouluostoksille sekä milloin ihmeessä ehtisi tehdä pipareita ja pullaa...
Ihana lukea blogiasi pitkästä aikaa!
Rouva Noksu

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Allu: Minä olen kahden vaiheilla aina näin jouluna. Olisi kiva, jos olisi jaksanut perusteellisesti puunata. Mutta ei halua tehdä sitä stressin uhalla. Meilläkin näkyy sopivasti punaista jouluna.

SammakkoMamma: Puhun nyt keittiön kaapeista, joita auon ahkerasti jouluna. Uunin luukkua ja jääkaapin ovea unohtamatta. Ne haluan siistiksi. ja sen saunan. Saunan siivoamisen olen onnistunut ulkoistamaan jo useampana vuotena meidän pojille. Ehkä niin hyvin käy myös tänä vuonna?

Jael: Hahhah. Täällä sataa sellaista loskaa joka kastelee kaiken. Bussi oli töiden jälkeen perusteellisen myöhässä. Odotin pysäkillä 25 minuuttia ja olin kuin uitettu koira. Ripsivärit poskilla, hiukset liiskattuna päätä myöten. Takki läpimärkä. Paleli niin kamalasti, että pois alta. Mutta mikä ONNI oli päästä kotiin. Vaihtaa kuivaa päälle ja pistää villasukat jalkaan. Illalla ajelin kolmosta harkkoihin. Tiet on auraamatta ja loskaa valehtelematta sellainen 15 cm tiellä. Kaupunki säästää ja taitaa uskoa, että kaikki on jo aamuun mennessä mennyttä. Ovat varmaankin oikeassa.

Carola: Ihan just samat sanat. Ihan karseista karsein keli. ja meilläkin on joulussa punaista, mutta varmasti viime vuotta vähemmän, jos minulta kysytään. Kuin mausteena siellä ja täällä.

Rouva Noksu: Kiva nähdä sinua täällä kylässä. Pienet lapset on hyvä syy kaikenlaiseen helpottamiseen. Tärkeintä on todellakin, että loistaa lasten silmät, ei eteisen lattia. Joten lähetän sinulle nyt täältä aimo annoksen JOULURAUHAA. Sen avulla saat tehtyä juuri sen minkä pitääkin. Ja kaiken muun voit jättää. Tärkeää on myös, että ehdit heittäytyä sohvalle miehen viereen ja nauttia lasillisen. Jos pullaa on, ota sellainenkin.

ps. Minähän en jouluksi leivo. Kukaan ei kuitenkaan jaksa syödä. Jos makeaa tekee mieli, kaivetaan kaapista suklaata.
Petra kirjoitti...

Onpa kaunista ja niin jouluista. Me saimme koristeltua kuusen viime sunnuntaina ja laitettua hieman koristeita. Tämä joulu ja sen vietto on kyllä arvoitus sillä aiemmasta poiketen emme saakaan tänä vuonna suomivieraita, katsotaan mistä ja miten se tunnelma löytyy jos löytyy.