perjantai 11. elokuuta 2017

KALUSTEVALSSIA

Kyllä lomalla on sitten ihanaa<3. Aamulla kuuntelen peiton alla kuinka reipas perheeni palailee koulutielle. Keitän veden ja kaadan sen miehen aamulla valmiiksi laittaman kahvin päälle. Luen blogit ja Iltalehden. Sitten rupean kalustevalssiin. Yhden päivän ja tämän aamun jälkeen yläkerrassa alkaa näyttää sille mille minun mielestäni pitääkin. 

Kolmosella on tähän asti ollut toinen talon suurimmista makuuhuoneista. Sinne vain muuton yhteydessä pesiytyi hänen rumpujensa vierelle talon musiikkikeskus. Poika itse menetti kiinnostuksen soittamiseen jo ennen muuttoa, joten on ollut ymmärrettävääkin, että hänestä ei ole aina ollut maailman mukavinta elää toisten harkkakämpässä. Kun esikoinen nyt lähti maailmalle, tuntui kivalle ajatukselle siirtää kolmonen hänen huoneeseensa ja tehdä harkkakämpästä musiikillinen vierashuone, jossa esikoinen asustelee kotona käydessään ja muuten se voi olla vieraiden ja lainalasten käytössä. Ja jossa voi halutessaan musisoida muita vaivaamatta silloin kun haluaa.

Poika ei aikaillut, eikä muutossa kauan kestänyt. Lakanat sänkyyn vähän sinnepäin, omasta huoneesta pieni pyöreä matto, tietokoneet esikoisen vanhalle pöydälle. Sählykamppeet kassissa lattialle, huomaa myös ikkunalaudalle asetetut polvisuojat ja pöydän viereen nostetut airsoft-aseet. (Kiitos tarkalle lukijalle ja hänen miehelleen, laitoin tähän tarkentavan huomion:D). Verhoja ei kuulema tarvi ja tämä on ihan hyvä näin. Kalusteet siis huoneessa esikoisen jäljiltä.


Äidin versiossa meni hieman kauemmin. Aloitin kaappien tyhjentämisellä ja pesemisellä. Kolmosen ja esikoisen vaatteet vaihtoivat paikkaa. Kaappiin meni kolmosen sähly- ja airsoft-kamat. Hyllylle Akut ja muut vielä tämän ikäiselle sopivat kirjat. Aulan pöytä ja esikoisen pöytä vaihtoivat paikkaa. Tämä alkujaan Istanbulin kodin parvekkeelle kunnostamani pöytä oli passelin kokoinen tähän elämänvaiheeseen eli kolmosen tietokoneille. Muutamia valittuja juttuja vielä kolmosen huoneesta ja pojan tullessa koulusta näytti jo tältä. Muutos oli pojallekin onneksi mieleen.
Koulupöydän tuoli täytyy jossakin vaiheessa hankkia. Sitten tuo esikoisen nojatuoli siirtyy tuonne toiseen huoneeseen.


Ja sitten se kolmosen entinen huone. Tämä huone on ollut enemmän tai vähemmän sotkuinen suurimman osan aikaan, mutta kuvien otto hetki ei nyt kuitenkaan ollut ihan jokapäiväinen tilanne, vaan olen tässä vaiheessa itse heitellyt tavaroita edes takaisin:). Ei siis syytetä lapsia omista tekosista. Ovelta tullessa se harkkakämppä, jossa on äänetoistolaitteet, piano, rummut, kitara ja basso. Järkyttävä määrä johtoja, joiden takaa ja alta on äärimmäisen hankala siivota. Sinisen lipaston tällä puolen oli kolmosen pöytä, tuoli, sänky jne. oma olotila. 


Sängyltä ovelle.

Sängyltä pöydälle.


Ja pöydältä sängylle. Harkkakämppä näin katsoessa tuolla vasemmalla.


Ja se kaikki musiikillinen hörsö.


Tämä huone minun on tarkoitus rempata kunnolla. Lattian maali on mennyt kamalaan kuntoon. Se pitää siis maalata uudelleen. Tapetit meni heti alkuun vähän niin sun näin, kun ei jaksettu poistaa aiempia, kaapin vierestä repesi pitkä kaistale jne. joten jossakin vaiheessa huone tapetoidaan uudelleen. Lisäksi tuonne pöydän alle on koteloitu huoneen alkuperäinen puuhella, jonka meinaan kaivaa nyt esiin ja ottaa käyttöön, kunhan nuohooja käy tarkistamassa hormien kunnon. Ei aavistustakaan miltä se näyttää, luulen ettei kovin kauniilta, joten sillekin todennäköisesti tartteis tehdä jotain. Mutta näillä mennään siihen asti:


Käänsin pianon sinisen lipaston paikalle ja kääntelin soittimet ja härpäkkeet niin, että mustat ja raskaimmat ovat nyt tuolla seinän vieressä. Hyvä idea, hyvä minä. Tuli heti selkeämpi.

Sininen lipasto lähtee pois, kunhan keksin sille jatkosäilytyspaikan. Tuon pöytälevyn alla ja seinämän takana siis se puuhella. Kunhan mies saa väikkärinsä lähetettyä painoon (ehkä ensi viikolla?), niin katsotaan mitä sieltä löytyy.


Sängyltä pöydälle ja pöydältä sängylle.


Kelpaakohan Ainolle?


Tänään ompelin sitten vielä kolmosen huoneeseen verhot. Vaikka hän ei niitä tarvisekaan, niin minä tarvitsin:). Olen tyytyväinen tähän muutokseen molempien huoneiden osalta. Myös aula sai pientä muutosta, hyvä sekin. Kyllä se vaihtelu virkistää kummasti ja tekee mieli vähän kohennella paikkoja muuallakin. Tarkoittaen kyllä vain paikkojen raivaamista ja siivoamista:). Kakkonenkin innostui laittamaan vähän omaa huonettaan ja kantoi sinne kolmosen huoneesta yli jääneet pari laatikkoa lisäpöydäksi. Ja kuopus peri esikoisen takan:). Kaikille jotakin.Uskallanko sanoa tätä ääneen? Vaikka kesää on jäljellä, niin oikeasti ilmassa ja itsessäni on syksyn merkit selkeästi olemassa. Minun lempi vuodenaikani on siis juuri syksy. Syyskuu on kaikista kuukausista ihanin, mutta se hiipii jo tietoisuuteeni ja ulos elokuulla. Kesä on kuljettu ja eletty vähän kuin pellossa. On sekoitettu rytmit ja päästetty vaatteet kutistumaan. Elokuulla alkaa nousta mieleen järjestyksen mukavuus. Rytmien elämää selkiyttävä vaikutus. Tekee mieli tehdä jotain kodille, hoitamatta oleville asioille, ylimääräisille kiloille ja pakkaselle painuneelle pankkitilille. On aika ryhdistäytyä. Tämä yllä oleva oli sille kaikelle hyvä alku ja seuraavaksi vuorossa alakerran siivouksen loppuun saattaminen. Mukavaa viikonloppua sinulle ja viimeisiä lomapäiviä minulle. Sillä kohta se on mennyt se loma.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä äiti osaa......vai miten se olikaan😛
Kummasti muuttuu huusholli, kun vähän siirtelee huonekaluja.
Meillä on myös siirrelty pojan 14v huoneessa, nojatuoli vielä puuttuu, siis Ikeaan mars.
Hyvää lomanjatkoa ja ihanaa syksynodotusta toivottaa Ulla

Jael kirjoitti...

Hienosti järjestit molemmat huoneet,näyttää hyvältä:)
Hyvää loppulomaa , viikonloppua ja helppoa työhönpaluuta.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Ulla: Onhan sillä vaikutusta. Jännä vain, että miksi ei alkujaankin jo asetellut asioita näin? Voisihan sitä tehdä kerralla hyvän:).

Jael: MInustakin muutos oli parempaan. Tosin jo pelkkä siivoaminen tekee näissä lasten huoneissa yleensä hyvin suuren parannuksen:D.

Matkatar kirjoitti...

Kylläpäs tulikin äidin jäljiltä kauniin seesteiset huoneet! Mulla olis ylimääräisenä Ikean Jules -tuoli, voisi sopia siihen työpöydän viereen, mutta ei taida kulkeutua...
Mukavaa sunnuntain jatkoa!

Carola Lehtonen kirjoitti...

Huh! Ihanhan tässä jo hiki meinasi tulla pelkästään lukemalla mitä olette puuhailleet:) Kiva huone.Itselläni takana pitkä viikonloppu Tampereella ja nyt junassa matkalla kohti kotia.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Matkatar: Kulkeutuisikin ehkä jossakin vaiheessa, mutta kolmonen haluaa siis pehmeän tuolin, eli täytyy etsiä pehmeä vaihtoehto. Yksi minulla onkin mielessä, sekin IKEA:sta. Jos vaikka joululahjaksi?

Carola: Hiki minulla olikin. Mutta nyt on hyvä. Kelpaa taas lähteä huomenna töihin huilimaan tästä aktiivisesta lomasta:).