torstai 23. kesäkuuta 2016

TODETTIIN VAARATTOMAKSI

Tänään oli vuorossa Pikku Italia ja Kiinalaiskorttelit. Olimme niin aikaisin liikenteessä, että kaupat olivat vielä kiinni ja kadut tyhjiä. Meillä menee tällä matkalla näköjään luonteet sekaisin. Esikoinen, tuo ääri introvertti, ahdistuu tyhjistä kaduista. Hän haluaa sinne missä tapahtuu. Minä, oman elämäni ekstrovertti, hakeudun tilaisuuden tullen tilan äärelle. Korttelit ei epäilemättä antanut nyt ihan parastaan, joten päätimme palata tänne joku toinen päivä, ihmisten aikaan:).


Käydään kävelemässä Manhattanin sillan yli, kun se kerran kohdille osuu.


Minulla on ollut viimeiset päivät salaisuus. Mieheni ei kuulu niihin, jotka helposti luovuttavat. Islannissa tuo oli pistänyt tuulemaan ja selvittänyt tiensä Amerikan konsulaattiin. Poistui sieltä tiistaiaamuna 10-vuoden Amerikan viisumi taskussaan ja tilasi siltä istumalta liput välille Reykjavik-New York-Reykjavik. Ajeli yön läpi Islantia kuvaamassa ja lennähti keskiviikkona tänne lupaustansa pitämään; viettämään esikoisen 18-vuotisjuhlat New Yorkissa. Lentokentillä syynättiin perusteellisesti niin mies kuin tavarat, mutta todettiin vaarattomaksi. Pääsi perille makuupusseineen, villapaitoineen ja pitkine kalsareineen. Kyllä nyt tarkenee:D. Vanha jengi koossa taas. 

Illan ohjelma kuului näin: käytiin syömässä ja kiivettiin kaupungin katolle. Top of the Rockista katsottuna kattoja piisaa ja kaupunki oli tästä perspektiivistä katsottuna aivan valtavan kaunis. Niitä pilvenpiirtäjiä myöten. On vesi, sillat, talot ja niiden yllä väriä vaihtava taivas. 
Oi mikä kuvatulva! Toivottavasti ette hukkuneet. Huomenna edessä ainakin Oopperan kummitusta. Ja saas nähdä mitä muuta. Hyvää yötä!

15 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

Oho mahtavaa! Hienoa että olette siellä yhdessä!!

Anonyymi kirjoitti...

On se hyvä, kun Amerikassa sentään toimii tuo perheen yhdistäminen. Toista se on Suomessa;)

Anonyymi kirjoitti...

Oi, kuinka ihanaa. Tämä oli rukouksissa ja jotenkin tuntui, että eiköhän se mieskin sinne jotenkin tiensä raivaa :). Hienoa, että saatte olla siellä kaikki kolme yhdessä.

Täällä majatalossa kaikki hyvin. Eletään rauhaisaa maalaiselämää. Lapset leikkii, pelaa, syö ja nukkuu. Välillä teetetään pieniä askareita. Eilen vietiin koko nuoriso luontoon. Eivät varmaan kehdanneet purnata vastaan. Kuopuksenne kyllä sanoi, että käy retkillä ihan mielellään. Ja kaikille maistui makkarat ja vaahtokarkit.
Tänään leipomis- ja siivouspäivä.

Mukavaa loman jatkoa koko kolmikolle!

H-M

Lisay kirjoitti...

Hienoa,etta lopulta kaikki jarjestyi ja saatte olla yhdessa.Jalleen kerran aivan huikeita kuvia.Tassahan tuntuu kuin olisi mukana reissussanne!

SaaraBee kirjoitti...

Hieno, että mies pääsi mukaan. Mukavaa iltaa Opperakummitusta katsoessa. Todella hyvä musikaali!

kyllikki kirjoitti...

Oikein onnellista, mieliinpainuvaa syntymäpäivää Ainolle! Ihanaa että iskäkin raivasi tiensä juhliin.

Antoisaa lomaa kaikille !

Olipa kuitenkin kiva saada kuvia Islannistakin, joka on ollut toiveissani käydä joku kerta. Nythän Kari voi kertoa kuulumisia sieltä.

Hyvää Juhannusta! Tv Mirja

Pepi kirjoitti...

Huikeeta! Ihan kaikki ❤️ (Vaikkei ihan yksityiskonetta tarvittukaan 😉)
Matka jatkuu monta kokemusta rikkaampana!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Anu: Todellakin. Mahtavaa!

Anonyymi: Kyllä, vai pitäisikö sanoa, että Islannissa toimii?

H-M: Pakottaminen on sallittua ja jopa suotavaa. Mitä tahansa poissa koneen ääreltä on hyvä. Ja kuopus on todellakin retki-ihmisiä. Aina valmis.

Lisay: Kiva, kun jaksatte pysyä mukana.

Saara Bee: Tässä yritän juuri saada miehellekin lippua, mutta ei ole helppoa. Koko ajan joku syy kaataa haun. Äsken pääsin jo maksamaan, mutta sitten ei tullutkaan varmistusta maksusta:(. Nyt en uskalla enää itse yrittää, vaan odotan, kun siippa herää.

Mirja: Hän vielä palaa Islantiin päiväksi. Aikeissa vuokarata auton toiseksikin yöksi ja käydä katsomassa se toinen puoli maata. Hyvää juhannusta. Se tosin tuntuu aika kaukaiselle juhlalle tässä maassa.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Pepi: Niin. Ei ollut yksityiskonetta, mutta oli tyytyväinen Deltaan, jossa palvelu pelasi Amerikan malliin:).

Matkatar kirjoitti...

Ihania kuvia jälleen, kiva näitä on katsella! Ja miten mukavaa kun miehesi pääsi myös sinne. Ihanaa juhannusta New Yorkiin!

Petra kirjoitti...

Ihanaa etta mies paasi mukaan, mika yllari ja vaivannakö asian suhteen, nostan hattua miehellesi. Ihana mies ja ihana isa. Nauttikaa oopperasta ja mukavaa juhannusta New Yorkissa!

Carola Lehtonen kirjoitti...

Aivan huikeata, että olette alkuperäisellä kokoonpanolla viettämässä tyttärenne synttäreitä...asioilla on tapana järjestyä;)Mukavaa juhannusta amerikan mausteilla teille!

Jael kirjoitti...

Hienot kuvat:) Kiinalainen kortteli ja sen viereinen Pikku Italia ovat ihanan jänniä paikkoja,etenkin se kiinalainen;siellä tuli joitakin kertoja käytyä Nykissä asuessa.Hienot kuvat teillä taas ja kiva matka:)

Jael kirjoitti...

Ja ihanaa että sait miehenkin sinne:)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Matkatar: Kiitos. Hyvä on, kun saadaan yhdessä säheltää. Sitä lajia on tässäkin päivässä riittänyt. Paljon kerettiinkin. Hetki sitten tultiin Oopperan kummituksesta. Niin väsyttää, että ihan oksettaa. Jää nyt iltaraportit antamatta. Aamulla sitten on esikoisemme 18-vuotta.

Petra: Oli hyvä musikaali. Toisella puoliajalla alkoi hieman nuokuttaa, mutta piristyttiin sitten. Nyt maistuisi uni.

Carola: Huomenna (tänään) on juhlan aika. Suunnitteilla Atlantin aaltoja.

Jael: Vielä ei ole keretty mennä takaisin sinne suunnille. Tänään museo-kierrosta ja Broadwayta. Yritän raportoida aamulla jos ehdin. Nyt on pakko mennä nukkumaan. Hyvää yötä.