maanantai 28. joulukuuta 2015

JA NIIN JOULU JOUTUI

Ja niinhän se joulu tännekin joutui. En ehtinyt edes Hyvää Joulua teille toivottamaan, kun loma jo vei mukanaan sängyn pohjalle ja notkuvien ruokapöytien äärelle. Viimeisten päivien kuvasaaliskin on suunnilleen kokonaisuudessaan tässä:


Joulupuuro tuli syötyä. 


Hartaudessa ja hautausmaalla käytyä.Ennen mummolaan lähtöä oli pakko purkaa lasten lahjapaineita ja avata yhdet lahjat. Yhdet oli avattu jo heti aamulla. Pukki onnistui tänä vuonna todella hyvin, oli tyytyväistä sakkia.Loput lahjat  jäi odottamaan iltaa kuusen alle.Siinä ne joulun 2015 kuvalliset muistot. Näiden lisäksi on istuttu notkuvien herkkupöytien äärellä. Ensin aattona mummolassa, joulupäivänä meillä ja Tapanina lasten tätilässä. Pöydän ympärille on ollut kokoontuneena 17 henkeä. On vietetty myös aattoillan ohjelmaa mummolassa, saunottu täällä meillä ja uskaliaimmat juosseet tien yli pimeään veteen uimaan. Ja maattu auvoisesti sohvalla ja sängyn pohjalla. Luettu kirjoja ja kauhottu suuhun suklaata ja vihreitä kuulia. Nukuttu piiiiiitkään ja hartaasti. Oltu ihan joulussa. 

Tänään kello herätteli, ei aikaisin, vaan sopivasti. Pistin taikinat kohoamaan, sillä saatiin vieraiksi hiusekspertti-työkaverini, joka teki esikoiselle vanhojenpäiviä varten harjoituskampauksen. Ruokapalkalla:). Kahden tunnin väkerrys ja näin kaunista jälkeä siitä tuli! On hienoa nähdä, kun ihmisillä on lahjoja. Se on niin helpon näköistä, kun jotakin osaa. Kyllä tällä kampauksella kelpaa sitten tanssia 19.2, eikö vain?


Solki ostettiin jo Istanbulista ja nythän se pääsee käyttöön.Sieltä oli myös kengät ja puku.


Muitakin kivoja vieraita oli tänään käymässä, kun veljeni lapset ja lapsenlapsi tulivat syömään ja kahville. Keittiössä on ollut kiva puuhata, kun se keittiövuoro on osunut kohdalle kuitenkin aika harvoin:). Ne päivän valoisan ajan kävelyretket on jostakin syystä vielä odotuttanut itseään. Huomenna on kyllä tarkoitus hieman ryhdistäytyä ja lähteä Helsinkiin. Tiedossa ainakin lapsilla jääpuistoa ja meillä aikuisilla turkkilaista ruokaa. Katsotaan, että olisiko kamerallekin jotakin käyttöä reissun aikana.

Onhan teilläkin ollut ihanaa ja levollista, onhan!?!

12 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Kyllä on niin kaunis on tanssiinlähtijä! ♥

Mukavaa Helsingin-matkaa! Turkkilainen ruoka voi olla mukavaa vaihtelua jouluruokien jälkeen. :-)

Leena Lumi kirjoitti...

Oih, että minä sitten rakastan noita puurokulhojasi. Just sininen, valkoinen ja sitten punaista=perfecto!

Meillä sukujoulut loppuivat mammani kuolemaan. Sen jälkeen aloitimme perhejoulut, joka tarkoittaa, että pöydässä ei ole yli kymmentä ihmistä. Kukin tavallaan ja mukavaa, että jokainen saa omanlaisensa joulun.

En voinut julkaista joulukuusen alla olevista lahjoista kuvia, kun niitä oli niin paljon, mutta R:lle ja minulla vain muutama. Nuoripari tarvitsee nyt just vaikka mitä, sillä...

Ihnaa tulevaa vuotta 2016!

Matkatar kirjoitti...

Kyllä joulu tuntuu erilaiselta kun lapset ovat vielä pieniä! Aikuisporukassa on toki kivaa mutta taika puuttuu. No, lapsenlapsia odotellessa... :D Onnellista uutta vuotta teille!

Carola Lehtonen kirjoitti...

Joulu meni rauhallisesti...ilman sitä luntakin...Tapanina tosin maa tuli valkoiseksi ja saatiin pakkastakin.

Aivan ihana kampaus tyttärelläsi ja sopii täydellisesti jo aiemmin Istanbulista hankkimaanne pukuun.

Mukavia väli-ja lomapäiviä!

Hurmioitunut kirjoitti...

Sehän on ollut onnistunut joulu jos se on vienyt heti mennessään. Todella kaunis tytön kampaus, hiussolki ja mekko! Kelpaa tanssia.
Mikä on jääpuisto? Luistinrata vai jotain muuta?

Allu kirjoitti...

Meillä jäi puurokin keittämättä.
Aivan ihana tuo kampaus, kyllä kelpaa.

Anonyymi kirjoitti...

Sinulla/teillä tuntuu olleen täydellinen joulu. Mitäpä muuta tarvitsisi. Samoin kuvioin tälläkin suunnalla. Aaton aterialla yhdeksän. Leppoisaa yhdessä oloa. Rauha maassa ja kaikilla hyvä tahto. Kiitollisuus kaikesta mitä osakseen on saanut.

Vanhojen tanssiin valmiina upea kokonaisuus! Kyllä kelpaa tanssia ja tanssittaa. Ajat ovat muuttuneet. 60-luvulla ainakin omassa koulussani vanhojen tanssit olivat kirjaimellisesti vanhat - ainakin asujen osalta. Omat poikani vuorostaan vuokrasivat shaketteja ja frakkeja. Toivottavasti kenenkään ei tarvitse jättää kokemusta väliin ainakaan taloudellisista syistä.

Toivotan sinulle ja perheellesi alkavalle vuodelle terveyttä, työtä ja sylikaupalla hyvän mielen hetkiä. Anisi

Anonyymi kirjoitti...

Meillä pojalla myös vanhojentanssit 19.2. ja frakki käyty varaamassa pukuvuokraamosta jo syyskuun alusta,kun kuulemma ainakin täällä Helsingissä vuokraamoista loppuvat pikaisesti frakit.
Äitiä jännittää..poikaa ei.
Tytöillä on hiusten ja meikin laitto iso rumba,
pojat pääsevät onneksi vähän helpommalla.
Ja vuoden päästä sitten taas nuoremmalla pojalla sama homma.

Eeviregina kirjoitti...

Meidän joulu on ollut tosi leppoista ja rauhallista. Aattona meitä oli aterialla vaan neljä, mieheni lisäksi isäni ja anoppini.
Haudoilla käytiin aamulla ja illalla ja suvun kanssa puhuttiin puhelimessa Israeliin aattoiltana.
Pyhinä kävi muutamia vieraita, mutta luppoaikaakin on ollut runsaasti ja kolme dekkariakin on tullut luettua.
Oikein ihanaa uutta vuotta ja kaikkea hyvää tulevaan!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Satu: Meillä on ollut mukavan vaihtelevat joulupöydät muutenkin, mutta oli myös hauska päästä turkkilaisten makujen äärelle tänään. Kinkun rippeet on vielä jääkaapissa. Huomenna pitäisi kai tehdä niistä jotakin ihan muuta kun vaan sitä kinkku kinkkua. Kenellekään ei nimittäin enää se taida upota.

Leena: Aikansa kutakin. Jännähän se on nähdä, että millaisiksi nämä meidän joulut muodostuu siinä vaiheessa, kun serkkuparvi alkaa löytämään niitä tyttö- ja poikakavereita. Nyt nimittäin tämä 17 henkeä on jo aikamoinen porukka yhden seinien sisälle ja pöytiin mahdutettavaksi. Saati jos tässä olisi vielä yhdeksän lisää. No, eihän ne kaikki yhdeksän samana vuonna ilmesty. Ja sopu sijaa antaa:D.

Matkatar: Erilaistahan se on, tai olisi. Mutta eiköhän ne lasten silmät vielä teidänkin jouluissa tuiki:).

Kirsi: Nythän se kiristää pakkasta. Olen siirtynyt kotona jo kahden villasukan taktiikkaan. Ja tuli saa leimuta takassa.

Hurmioitunut: Helsingin keskustassa oleva luistelurata. Aika hauska paikka. Tuli lasten uudet luistimet testattua.

Allu: Meillä puuro on must. Kaikki tykkää ja alkaa aamu hyvin puuron voimin.

Anisi: Vanhojen tanssit on nykyään todellakin mennyt tosi kalliiksi juhlaksi. Onneksi tajuttiin hankkia puku jo Istanbulista tykötarpeineen. Ja saatiin tämä ystävä hiuksia laittamaan. Päästään varmaan kymmenesosalla muitten maksuista, jos ei vieläkin vähemmällä. Minun aikana alettiin jo siirtymään näihin juhlapukuihin, mutta hyvin paljon vaatimattomammin kuin tämä nykynuoriso. Sääliksi käy ne, joilla ei rahat riitä. Tässä taloustilanteessa heitä on varmasti useita:(.

Anonyymi: Tytöillä on paineet erilaiset. Ja sitten sitä aina vertaillaan. Meikeistä taidetaan selvitä ihan omin avuin, joten siinäkin säästetään:). Onko teidän pojalla jo pari? Sekin oli täällä varsinainen paineen aiheuttaja, kun poikia on paljon vähemmän kuin tyttöjä, eikä kaikille siis ollut paria:(.

Eeviregina: Minäkin olen lukenut lukemasta päästyäni. Ihanaa. Huomenna taitaa olla taas aika käydä kirjastossa ja ottaa uudet "petikaverit", kun vanhat on jo luettu. Silloin tietää levänneensä, kun on lukenut. Saanut ajan uppoutua tarinoiden vietäväksi. Kolmonenkin oli saanut lahjakirjan luettua. Se on hyvin se siltä pojalta:).

Kirjailijatar kirjoitti...

Voi miten kaunis kampaus ja "vanha".
Meilläkin oli kovin rauhallista ja nukuin kellonympäriunia. Ihan hassua.
Joulu koostui syömisestä, nukkumisesta, ulkoilusta ja kirjojen lukemisesta. Oikein hyvä näin.
Kaunista ja onnellista uutta vuotta teille!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Kirjailijatar: Mistä sitä unta riittääkin? Tai onhan sitä univelkaa varmasti kasattu arjessa. Tosin nyt tuntuu, että mitä enemmän lepää, sitä enemmän väsyttää. On siis kai ryhdyttävä hieman aktiivisemmaksi lomalaiseksi, että pääsisi edes joku päivä ulos kuvaamaan. Pakkanen kiristyy ja olen monena päivänä suunnitellut meneväni rannalle katsomaan, että joko rannat ovat jäässä. Ehkä jo huomenna?