perjantai 9. maaliskuuta 2018

PIENI JA SÖPÖ

Lomani loppui kahteen vapaapäivään. Kolmosella oli tiistaista keskiviikkoon Tanhuvaarassa alueleiri ja minä lähdin häntä sinne viemään. Koska Savonlinnassa asustelee anopin veli perheineneen, lähti anoppi matkalle mukaan. Tiputimme sählääjän leirilleen ja asetuimme vuorokaudeksi Savonlinnan Casino Spa-hotelliin. Sieltä olikin helppo ottaa pieni ja söpö kaupunki haltuun.

Kahden tunnin kaupunkikierroksella ehtikin jo kävellä koko keskustan. Olimme saaneen kehoituksen käydä Savonlinnan Tato Shopissa ja se olikin hieno paikka. Olemme anopin kanssa molemmat noihin käsitöihin kallellaan ja siksi jo pelkkä lankojen ja kankaiden katselu saa hyvälle mielelle. Monta ostamiseen kehottavaa asiaakin löytyi, kuten kivat hatut ja lapaset sekä etenkin nuo Lapuan Kankureiden huovat. Mutta koska ei ollut ylimääräistä rahaa, jäivät sinne hyllyille. Onneksi pelkkä katsominenkin jo ilahduttaa meikäläistä:). Anoppi sentään osti lapas-kirjan, ettei nyt mennyt ihan lapasesta tämäkään käynti.


Nuo kaksi ylimmäistä huopaa olisin kotiuttanut heti, jos. Totesimme siinä kaupasta poistuessa, että tällaisissa asioissa raha ratkaisee:).


Tuollaisen vihreän takankin huolisin, jos.


Olen joskus lapsena käynyt vierailulla Olavinlinnassa, joten sinne oli tietenkin pakko päästä. Ensimmäisenä päivänä kävimme katsomassa linnan vain ulkoapäin. Kaunishan se oli ja kaunis oli myös linnan lähistöllä oleva puutalokortteli. Savonlinnaan täytyy ehdottomasti tulla joskus kesällä uudelleen ja nähdä kuinka putiikit ja kadut heräävät eloon.

Tämä ihana ihana aurinko. Ilman jossia. On paistanut auliisti meille kaikille.

Illan lopuksi lilluimme hotellin Spa-osastolla. Se oli jo hieman aikaansa elänyt, mutta riitti meille varsin hyvin. Oli pieni uima-allas, lämpimät poreet ja ulkoallas lämpimällä vedellä. Testattiin ne kaikki. Sen päälle ei tarvinnutkaan kovin montaa sivua kirjasta lukea, kun nukuttiin jo sikeästi Savonlinnan yössä.


Olipa minulla onnistunut loma kaikin puolin. Kivaa oli tämä maakunta matkailu kotimaassa. Eilen palasin töihin ja miten sattuikin, että pääsin heti koulutukseen Lahteen. Leppoisa lasku työelämään. Matkalla sai työkavereiden kanssa päivittää työmaan kuulumiset ja ottaa oppia sitten työhönsä koulutuksessa. Tänään aloitan ihan oikeasti työt kävelemällä iltavuoroon.

10 kommenttia:

Eeviregina kirjoitti...

Miäkin käyn ohimennessä kurkkimassa Taito-shopeissa. Niissä on niin kauniita tuotteita myynnissä, tarvikepaketteja sekä myös mainontaa kivoille kursseille.
Nuo Ebba mMsalinin kasviaiheiset tuotteet on ihania, olen ostanut niitä kortteina. Lapuan Kankurin pyyhkeitä meillä on ollut jo vuosia myynnissä, joskus muitakin tuotteita. Huovat olisi ihania, mutta minunkin mielestä liian hinnakkaita. Jos minä en raaski ostaa niitä myyntiin, ei taida asiakkaatkaan hennoa ostaa... tiedä sitten. Olen tyytynyt pyyhkeisiin ja niitä onkin todella montaa kuosia ja todella ihania. Pienikin lomanen piristää!

Allu kirjoitti...

Lapuan kankureilla on todella kivoja tuotteita, mulla on pyyheliina ja pari kaitaliinaa.

Pepi kirjoitti...

Tajusinpa just, että mulla on Savonlinna(kin) käymättä! Olen vissiin ollut tosi huono kotimaanmatkailija sen jälkeen kun keskenkasvuisena ”jouduin” mökkiläiseksi.
Aikuisena matkat on sitten suuntautuneetkin enempi rajojen ulkopuolelle. Mutta vielähän tässä ehtii kai parantaa tapansa 😉

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Eeviregina: Toisaalta maksaisin tuon hinnan mielelläni. ARVOSTAN käsityötä ja tiedostan, että halvalla ei oikeasti voi saada kunnollista käsityötä. Mutta kun ihmisen tilillä ei ole ylimääräistä rahaa, niin sitä ei vain ole. On oltava ilman. Kävin kyllä firman nettisivulla toiveikkaana katsomassa, että jos olisi ollut alennuksia. Olikin, mutta ei noista. Joskus olisi kivaa olla edes hetken rikas ja kokea miltä tuntuu, kun saisi ostaa sitä mitä haluaa. Jatkuisiko se haluaminen loputtomiin, vai täyttyisikö sitä ja haluaminen jossakin vaiheessa loppuisi? Mutta kuten sanoin, osaan ihailla kauniiden asioiden näkemisestäkin:).

Allu: Niin on. Katselin nettiputiikissakin pitkään. Ihania juttuja.

Pepi: Kotimaanmatkailu on kallista. Paitsi näköjään näin talvella voi saada aika edullisia huoneita. Savonlinnan kesähinnat on varmaan ihan toista luokkaa. Minulla on monta kotimaankohdettakin mielessä, mutta tulee varmaan jäämään käymättä juuri hinnan vuoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Voi että... Minä pidän kovin Savonlinnasta - niin kesällä kuin talvellakin ! Olen syntynyt siellä kaksoisveljeni kera (5 minuuttia hänen jälkeensä). Syntymäkuntani on kuitenkin Rantasalmi, jossa äitini oli tuolloin vielä kätilönä. Savonlinnasta olen myös valmistunut aikoinaan apuhoitajaksi. Hiihtolomalla yritimme etsiä sieltä hyvää kahvipaikkaa, kun olimme menossa Parikkalaan ystäville (ja piipahtamaan myös anoppilassa); emme löytäneet. Talvella siellä on jokseenkin kaikki suljettu, joten omenalörtsyt jäivät syömättä.

Työniloa ja hyvää kevään odotusta ! t: Tiina

Carola Lehtonen kirjoitti...

Taito shopin tuotteet näyttävät kyllä tosi kauniilta ja noita kukkajulisteita huolisin ilomielin kehyksiin kotiin seinälle myös.Savonlinna näyttää kivalta ja lörtsyjä olisi kyllä kiva torilla syödä kesällä.

Jael kirjoitti...

Onpas ihania tuotteita tuossa kaupassa, vaikeaa olla ostamatta jotain;D
Savonlinnassa en olekaan koskaan käynyt.
Mukavaa viikonloppua teille:)

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Tiina: Ai sieltäkö sinä olet. Minäkin pidin siitä talvella ja uskoisin pitäväni monin verroin enemmän vielä kesällä. Kahvipaikkaa emme etsineet, joten en tiedä sanoa siihen mitään, mutta hyvää ruokaa löysimme ja iltapalaksi mummo osti lihalörtsyn hotellille.

Carola: Taito Shopin voisin huolia tänne meille Kotkaan. Tosin sitten olisi houkutukset turhan lähellä:).

Jael: Toisaalta vaikeaa ja toisaalta ihan helppoa. Tyhjästä on paha nyhjästä:D. Toivottavasti tiesi joskus kulkee Savonlinnan läpi, sillä se on kyllä ihan pysähtymisen arvoinen kaupunki. Ja kiitos toivotuksista. Minulla meneekin nyt vaihteeksi viikonloppu töissä. Juuri tulin kotiin pitkästä päivästä ja odotan tässä saunaan pääsyä. Huomenna sitten aamuvuoroon.

Päden paja kirjoitti...

Kiva kun on ollut antoisa loma:) Ihanat kuvat ja niin upeaa talvimaisemaa, komea on Olavinlinna! Tuo TaitoShoppi oli myös kivannäköinen paikka ja kuinka paljon siellä onkaan ihasteltavaa:) Mukavaa talvipäivää♥

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Päden paja: Tämä olkoon kiitokseni, peukutukseni ja arvostukseni osoituksena kaikkia käsityöläisiä kohtaan. Arvostan kovasti heitä, jotka ovat kädellä taitajia. Miten mielelläni tukisin myös ostamalla heidän työtään. Mutta. Talvipäiviä ihastelen kiitoksena Luojalleni, joka ei ota luomastaan maksua:).