sunnuntai 25. helmikuuta 2018

TALO ON TÄYSI

Talo on ollut täysi. Koolla on kaikki omat ja kaksi lainaa. Eilen pakkasimme auton täyteen väkeä ja kävimme juhlimassa  kummipoikaamme Espoossa. Kynttilävarastotkin saivat täydennystä. Meidän juhliessamme Kolmosen joukkue voitti molemmat pelinsä Joensuussa. Iivon voittoisan hiihdon loppuratkaisut oltiin katsottu heti aamun alkajaisiksi. Olipa hyvä päivä.
Hyvä on ollut tämä talvikin. Meidän rannassa on muina talvina pystynyt uimaan lähes vuoden ympäri, mutta eipä pysty uimaan nyt. Sen sijaan saa uimarannalta lähteä jäälle. Sellainen ei aiempina vuosina ole tullut mieleenkään. Nyt sen sijaan jäällä kulkee koiran ulkoiluttajat, hiihtäjät, pulkan vetäjät ja näkyipä tuolla hieman kauempana jotkut olevan luistelemassakin. Lähden kohta lainalasten ja kuopuksen kanssa toteamaan tilanteen hieman lähempää omin silmin.
Valo on saapunut elämään. Se paistaa niin kirkkaasti, että on täytynyt ottaa aurinkolasit käyttöön. Pysyttelee seurassamme jo pitkälle yli viiteen. Poistuu keskuudestamme tyylikkäästi. Antoi  lähtiessään sen toivomani sinisen hetken. Ulos unohtuneet aurinkokennovalot ovat heränneet myös henkiin ja illan pimentyessä syttyvät terassin reunaa valaisemaan. Vievät mieltä kohti kesää.

Hyvin menee, mutta menköön. Hyviä hetkiä myös sinulle.

7 kommenttia:

Petra kirjoitti...

Meillä myös on päivä pidentynyt, kyllä se pimeä täällä jopa tuntuu talvella ja tässä vaiheessa vuotta illassa onkin enemmin tunteja ja energiataso nousee. Ihanat talvikuvat ja onnea Suomelle mitaleista!

Carola Lehtonen kirjoitti...

Eilen oli täälläkin ihan huikean ihana talvisää, tänään pakkanen hellitti jo alle kymmeneen asteeseen ja oli pilvisempää.Ihanaa tämä valoisan ajan lisääntyminen, talvi on pikkuhiljaa jo taittumassa.Mukavaa lomaa!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Petra: Kyllä ihminen on luotu elämään valossa, ei pimeässä säkissä. Luojan kiitos siis siitä, että valo alkaa taas voittamaan. Ja kaunista tekee pakkanen tälle Pohjolan perukalle. Suosin siis kylmää plussan sijasta tähän aikaan vuodesta.

Carola: Meilläkin oli aamu pilvessä, mutta loppupäivän taas kylvimme auringossa. Kevättä kohden, ihan selvästi tässä kuljetaan. Ja kiitos lomatoivotuksista, on tämä niin mukavaa.

Jael kirjoitti...

Upeita talvikuvia:) Täällä päivä on jo aika pitkä, pimeää tulee vasta joskus klo 18 jälkeen, eikä ole enään kylmää. Tekisi mieli kokea tuota kunnon talvea muutama päivä vaikka viimeksi kun sen koin sanoin itselleni että ei enään;D

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: Meillä pimenee hieman aikaisemmin, mutta ei kauaa. Valo lisääntyy päivä päivältä. Minä otan kyllä sata kertaa mieluummin tällaisen kunnon talven, kun sitä mustaa ankeutta. Ja kunnon kesän enkä sitä jatkuvaa kylmää ja vetistä. Nyt on tuo ensimmäinen toteutunut. Toivottavasti se on merkki myös kunnon kesästä.

Allu kirjoitti...

Mäkin hain tänään kynttilöitä Ikeasta ja silliä myös.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Allu: Sillistä en pidä, joten se saa jäädä muille ostettavaksi. Mutta Ikean tuoksukynttilöitä meillä palaa tasaiseen tahtiin.