tiistai 27. helmikuuta 2018

PÄIVÄUNET

Se on mielenkiintoista miten joutilaisuus väsyttää. Lomalla ei silmät meinaa pysyä iltaisin millään auki. Tekee vain mieli kaivautua peittoihin ja nukkua. Aamuöisin heräilen, eikä uni riitä vielä kovin pitkään aamulla. Sekin yleensä jossakin välissä lomaa tulee muuttumaan. Kun herää myöhään, tietää, että loma on tehnyt tehtävänsä. Osaa jälleen nukkua.

Arkisin nukun ihan liian vähän. Iltavuoron jälkeen mieli on liian levoton nukkumiseen. Aamuisin kello herättää epäinhimilliseen aikaan.  Arki-iltoina ei väsytä, vaan tekee mieli tehdä vielä jotakin, katsoa vielä yksi ohjelma, kutoa muutama kerros. Yölläkin on kierroksilla ja heräilee. Lomalla kroppa rupeaa vaatimaan takaisin maksamaansa lainaa. Ensin iltaisin, sitten myös päivällä. Eilen oli nimitäin jo pakko kaivautua peiton alle kylmän lenkin päätteeksi ja nukkua päiväunet. Se jos mikä tuntuu lomalle. 


Vaakku on auki hiihtolomalla klo. 10-15. Muistaakseni:).Joka lomapäivä on oltu pihalla tankkaamassa raitista ilmaa ja aurinkoa. Eilen käveltiin esikoisen kanssa Varissaareen. Hieman ennen perille pääsyä soitettiin miehelle ja kuopukselle, jotka hurauttivat rantaan ja hiihtivät saareen seuraksi. Viima pyyhki yli jään ja kuuma kaakao ja kahvi olivat enemmän kuin tarpeeseen ennen takaisin kävelyä.
Kaunis ja kylmä talvi jatkuu säätiedotusten mukaan. Täällä pitäisi ruveta pakkaamaan lasketteluvarusteita kasseihin. Hakea evästä kaupasta. Etsiä komeroista hanskoja. Inkiväärishotin ohje on tulostettu, sillä nuha meinaa hiipiä reissuun mukaan. Emme alistu, vaan taistelemme. Kylmää kyytiä näyttäisi olevan rinteissä luvassa, mutta onneksi itse pääsen mökin lämpöön ja hellan ääreen. Muonitusvastaavana olo ei kuulosta ollenkaan ikävälle. Etenkään kun meitä on tällä reissulla mukana kaksi. Sen toisen vuorolla meinasin sivakoida mökin edustalla olevan järven jäälle. Tai ottaa taas päiväunet.

11 kommenttia:

Allu kirjoitti...

Menen heti tekemään inkiväärishotin, kiitos vinkistä. Ympäristössä jyllää flunssa, peruuttivat eilisen fysioterapiankin terapeutin sairauden takia.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Allu: Täällä myös shotit tehty ja ensimmäiset huitaistu huiviin. Olikin melkoisen ärtsyä kamaa. Hrr. Loput pullotan matkalle mukaan. Mies kyllä hieman kritisoi juomaansa. Olisi kaivannut jotakin nautinnollisempaa:D.

Carola Lehtonen kirjoitti...

Päiväunet on pop, tykkään ja nukun niitä silloin tällöin töistä tultuani, viikonloppuisin ja lomilla.Inkiväärishot kuulostaa vähemmän houkuttelevalta...luulisi sen flunssan alun kyllä nujertavan, mukavia rinne-ja hiihtokelejä, sekä aurinkoisia päiviä lomalaisille!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Carola: Kiitos. Isäntä on pakannut iltapäivän ja minä valmistellut huomisia ruokia mahdollisimman pitkälle, jotta huomenna selviän vähemmällä. Inkiväärishotit ei ole mitään kulinaristin unelmia, mutta luotetaan siihen, että mitä pahemman makuista, sitä tehokkaampaa terveyden saralla? Kiva lähteä vähän tuulettumaan.

Jael kirjoitti...

Minä juon joka päivä inkivääriä ja kurkumaa teessäni. Eikä ole tullut flunssaa ,vielä , eikä toivottavasti tulekaan.
Kaunista on talvinen sää teillä, ja kiva että saat nukuttua nyt kun on lomaa.Minä en osaa nukkua pitkään edes silloin kun saisi, on joku sisäinen kello joka aina herättää aikaisin;D
Mukavaa loman jatkoa sinulle:)

Satu kirjoitti...

Minulla on Jaelin tapaan sisäinen kello, joka herättää aina ajoissa. Päiväuniakaan en jotenkin vain osaa nukkua. Paitsi Intiassa, jossa on joskus lounaan jälkeen niin kanttuvei, että siihen päälle voi vetäistä vaikka kahden tunnin päikkärit. :-D

Kivaa ja rentouttavaa lomaa!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Jael: Minun pitäisi kai opetella taas juomaan teetä. Ehkä siinä sivussa olisi helpompi vetäistä inkiväärit. Tuo juoma on nimittäin tosi ärtsyä ja sen juo lähinnä nenästä kiinni pitäen. Mutta psykologinen vaikutus on kova. Mitä pahemman makuinen litku, sitä paremmin se tepsii? Terkut vaan täältä Kolilta. Muut on rinteessä, mutta me muonitusvastaavat hauduttelemme jo uunissa appelsiinikanaa. Riisit on valmiina keittimessä ja Roskakebab sujahtaa uuniin puolta tuntia ennen rinteiden sulkeutumista:D.

Satu: Ehkä minullekin on sitten syntynyt sisäinen kello. Aiemmin olen kyllä nukkunut pitkään aina kun se on ollut mahdollista. Nyt heräilen joka ikinen aamuyö. Toivottavasti joku ohimenevä vaihe? Ja päikkäreitä minäkin osaan nukkua vain silloin, kun olen todella väsynyt. Usein käy niin, että luulen olevani väsynyt, mutta päiväuni ei ota tullakseen.

TeroG kirjoitti...

Hienosti oot saanu kuvattua tuon kylmän viiman panimon vierestä 😃
Viikonloppuna oli kyllä jäätävän kylmää kun käytiin jäällä Juuli koiran kanssa.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Tero G: Uskallatteko mennä Panimon edestä? Me ei uskalleta! Menen vain valmiiksi kuljettuja polkuja. Viima on kyllä ollut melkoinen.

TeroG kirjoitti...

Ei uskallettu mennä, mietityttää kun siin on kova virta...

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Tero: Niin näyttää, ONNEKSI, mietityttävän kaikkia muitakin. Parempi miettiä, kuin katua. Vaikka ihana on ajatus, että voisi hiihtää saariin. Jäällä mietin joka kerta, että miten täällä on kaunista. Miten ihanaa, että saa täällä asua. Kotiranta on kaunein kaikista. Ja meltä voi Langinkosken sillalle kävellä jäätä myöten, sen testasin tiistaina.