maanantai 19. helmikuuta 2018

HYVÄ HELMIKUU

Eilen lähdin aamusta kävelylenkilleni. Oli niin aurinkoista. Pikkupakkanen ja narskuva lumi jalkojeni alla. Saattoi kävellä myös meren päällä. Mitä parhain talvikeli siis kaikin puolin. Helmikuu on nostanut matkan varrella osakkeita silmissäni. Sen ansiosta olen unohtanut pitkät mustat aukot ja talvi on tuntunut talvelta. Sellaiselta jollainen sen pitääkin olla. On ollut hyvä helmikuu.

Jäälle saattoi pujahtaa jo Metsolassa. Kävelin ladun vartta hetken matkaa ennalta kävellyissä poluissa. Muistelin lapsuuden talvia jolloin joka paikassa oli kantava jää kävellä, hiihdellä ja jonka päällä saattoi jopa autolla ajella. Nykyään on tiedettävä tarkoin virtaukset ja jos ei tiedä, kannattaa mennä vain siellä missä muutkin ovat menneet. Melko hyvä merkki kantavasta jäästä on myös sen päällä istuvat pilkkijät. 


Kävelin myös ohi tämän. En ole tainnut aiemmin sitä teille näyttääkään?

Ensi viikonloppuna aukeaa taas Varissaaren kahvila, jossa kuopuksen kanssa käytiin pari vuotta sitten. Nytkin sinne olisi voinut kävellä, mutta säästin vielä. Jos vaikka sitten ensi viikonloppuna käydään tai sitä seuraavana. Nyt keskityin siristelemään silmiäni ja otin annokseni valohoitoa. Radiosta kuuntelin kauneimmat rakkauslaulut listaa ja elämä tuntui erittäin elämisen arvoiselta.

Aika mukavia ovat nämä vapaat viikonloput, se täytyy nyt kyllä myöntää. Aika mukava on myös se ajatus, että lähden tästä nyt tänään ja huomenna kävellen iltavuoroon. Sen päälle kestän kaksi aamuherätystä. Perjantaista alkaa ensimmäinen palkallinen talvilomani varmaan ikinä. Yhdessä vapaapäivien kanssa se on melkein kahden viikon mittainen. Aivan käsittämätöntä, että sellaistakin voi olla:D.


Matkan varrella oli tämä venäläisten rakentama ruutikellari nro 84. Se kuului osana 1790-luvulla rakennettuun linnoitukseen. Tämän ruutikellari lähellä sijaitsi aikanaan myös ruutisekoittamo, ammusvalimo ja panostamo. Nyt sen lähellä sijaitsee Kotkan uimahalli ja päiväkoti:).Jääpuikkotaidetta.


Aika ikävä on sen sijaan hammassärky, joka on pitänyt kolmosta valveilla yöllä. Sain juuri ajan hammaslääkärille ja papan pojalle kuskiksi. Toisaalta sekin siitä iloksi muuttuu. Miten ihanaa onkaan saada apua särkyyn ja vaivaan. Sen jälkeen sitä osaa taas iloita terveistä hampaista. Ja oppii ehkä harjaamaan ne nykyistä paremmin?!?

4 kommenttia:

Allu kirjoitti...

On teillä tänä vuonna oikein kunnon talvi, ihan niinkuin silloin kauan sitten lapsuudessani.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Allu: Nyt helmikuussa on loputakin ollut sellainen talvi, jonka lapsuudessa muistan alkaneen jo joulukuussa. Hyvä näin, sillä sitä kylmää, sateista, pimeää ja loputtoman mustaa aukkoa ei jaksa kukaan.

Petra kirjoitti...

Hyvää lomaa! Nyt teille tuli kunnon kaunis talvi, toivotaan että sellaisena jatkuukin. Meillä talvi jäi melkein tulematta mikä on huono juttu ainakin kun sateita on taas saatu niukasti.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Petra: Pakkasta, lunta ja loistava aurinko. Sellainen sen talven kuuluukin olla. Saa kyllä minun puolestani jatkua näin maaliskuun loppuun. Sitten saa kevät tulla. Ja LÄMMIN kesä. Sellaisenkin me olemme täällä Pohjolan perukoilla lopultakin ansainneet. Täällä ei tarvitse pelätä veden loppumista, onneksi. Toivotaan, että teillekin riittää.