perjantai 23. helmikuuta 2018

MIELEN VAPAUS

Loma. Yksi mielisanojani. Se sisältää vapautta tehdä sitä mitä toivoo. Minä toivon aamuja, jolloin saa herätä levosta kyllänsä saaneena. Toivon kävelyreissuja pakkaspäivissä, kasvot kohdistettuna aurinkoon. Hetkiä sinisessä. Mielen vapautta, jossa ajatus ja unelmat saavat ajan kanssa viritä. Toivon perheen yhteisiä hetkiä, mutta myös omaa aikaa. Aikaa keskittyä ruoanlaittoon. Hyvää ruokaa. Iltoja, jolloin ei tarvitse kiirehtiä nukkumaan vain siksi, että klo. 5.50 herätys kummittelee mielen pohjalla. 

Ensimmäisenä vapaana aamunani unta riitti kymmentä vaille kahdeksaan. Keitin kahvit ja kuulostelin hiljaisuutta. Kohta jo ilmestyi viereen kotiinsa talvilomalle saapunut esikoinen, jolla on ollut paljon kerrottavaa. Kuulostelin juttujaan ensin sängyssä ja sen perään kävelylenkillä. Sille lenkille unohdin ottaa kameran mukaan, joten piti tehdä ihan oma kuvausreissu myöhemmin. Siinä sitä olikin mielen vapautta kerrakseen, kun sai istua yksin joen rannassa ja katsoa virtaavaa vettä ja sen muodostamia jääpyörylöitä. Mielessä soi "Maailma on kaunis ja hyvä elää sille, jolla on aikaa ja tilaa unelmille. Ja mielen vapaus. Ja mielen vapaus." 
Tälle lomalle on tarkoitus sisällyttää tyhjää aikaa, mutta myös muutamia reissuja. Huomenna ajetaan pääkaupunkiseudulle juhlimaan heti alkajaisiksi pienintä kummipoikaamme, joka täyttää jo 3-vuotta. Mukaan lähtee omista lapsistamme tytöt, sekä ne kaksi lainalasta.  Jos saan päättää, pysähdymme myös IKEA:ssa täyttämässä kynttilävarastoja.
Jätetään tämä nyt teillekin korvamadoksi. Ihania ajatuksia ajateltavaksi ja kuvia katseltavaksi. Elämä on kaunis.


Muita lomalaisia siellä ruudun takana? Muille oikein rentouttavaa viikonloppua<3.
Ja elää elämäänsä. Ja elää elämäänsä.

8 kommenttia:

Päivi Häkkinen kirjoitti...

Täällä myös lomaillaan��ihans viikko ja tiukka päätös sulkea silmät kotihommilta,aikaa omalle itselle ja pieni reissu Tampereelle katsastamaan Mintun ja Mikon uutta kotia ja sitä kuinka tuleva äiti oikeasti jakselee��mutta kaikenkaikkiaan rentouttavaa lomaa ❤️

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Päivi: Minä olen kyllä vähän ajatellut tehdä kotihommiakin. Kaapit pursuaa ja kaipaisi järjestystä. Ja yläkerrassa olisi pieni maalausprojekti. Mutta fiilispohjalta teen tai jätän tekemättä. Ei tässä nyt stressiä siitä oteta. Meilläkin muutama pieni reissu Suomessa. Kivalta tuntuu päästä katsomaan vähän muita kulmia välillä. Ja teille tulossa lisää vauvantuoksua! Ihanaa. Onneksi olkoon. Ja levollista lomaa.

Sanna kirjoitti...

Hyvää lomaa sinne kaikille lomalaisille ❤. Mulla ei lomaa ole, mutta pari siirtovapaata kyllä. Tosin aloitin ko viimeviikolla toisenlaisen loman, nimittäin sairasloman. Taisi tulla influenssa vieraaksi. Sen verran kova tauti on päällä. Tänään jo vähän parempi olo, mutta muut näyttää nyt kaatuvan ympäriltä. Teille tervettä hiihtolomaa!

Cheri kirjoitti...

Rentoa lomaa sinulle. Talvi on nyt parhaimmillaan, nautitaan siitä. Toivottavasti mielen vapauttaa riittää aikatauluilla kuormitettuun arkeenkin.

Jael kirjoitti...

Oikein ihanaa ja rentouttavaa lomaa teille. Ensi viikolla kuulemma tosi kylmää pääkaupunkiseudullakin,kertoi poikani kun juuri puhuimme WhatsAppissa. Täällä sen sijaan vain lämpenee...

Carola Lehtonen kirjoitti...

Mukavaa lomaa ja lisää huippu upeita talvipäiviä lomalaisille!!

Petra kirjoitti...

Vesa-Matti Loiri <3 Ihanaa loman jatkoa, meillä ei ole lomia mutta onneksi viikonloput, niistä saa aina ammennettua sitä virtaa tulevaan viikkoon. TYötä ja lomaa, niin sen arjen kuuluukin soljua.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Sanna: Meilläkin on tauti jyllännyt. Kummipoika on ollut reilun viikon enemmän ja vähemmän huonovointinen ja poissa koulusta ja harkoista. Minulla oli koko viikon tauti tulee-eipäs tulekaan päiviä. Kuopus aloitti oman tautinsa puoli välissä viikkoa. Mutta tänään pääsi jo maalivahti hommiinsa ja oli voitokas päivä Joensuussa. Minä olen jo kunnossa ja kuopuskin parempaan päin menossa. Pikaista paranemista myös sinne teille.

Cheri: Näin kaunista talvea ei olekaan ollut siten meidän paluumuuttomme. Kauniita päiviä kyllä muinakin talvina, mutta tällaista kunnon pidempää jaksoa ei kuitenkaan. Olen siis ottanut tästä ilon irti. Toivottavasti ihana talvi on ennustus ihanasta kesästä!

Jael: Tällainen pieni sopiva pakkanen ja heloittava aurinko sopisi minulle nyt maaliskuun loppuun ja sitten saa kevät tulla rytinällä:).

Carola: Kiitos. Ainakin alku on ollut erittäin lupaava. Tänään saimme juhlia pikku Erikiä kivoissa tunnelmissa Espoossa. Ikeassakin käytiin kynttilät hakemassa ja Hotdogit syömässä.

Petra: Sopivasti työtä ja vapaata. Näin pitkä loma tässä keskellä talvea tuntuu todella luksukselta. Mutta saan kai itsekin sanoa, että olen kyllä sen ihan ansainnutkin?