keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

ON IHMISIÄ, JOISTA ILOITA

Viime viikonloppu oli kyllä varsinainen kesä-karnevaali. Kuin koko tyhjäkäynnillä käyty alkukesä olisi pitänyt ahnehtia yhdessä viikonlopussa. Mökkireissun lisäksi ehdittiin siis juhlia yhdet synttärit täällä meillä. Ihanat terassimme tosin joutuivat vieläkin odottamaan kunnon käyttöä, sillä torstaina ei vielä tarjennut ulkona syödä. Grillattiin nyt kuitenkin. Juhlaa oli myös nähdä pitkästä aikaa miehen siskon perhettä, joka lomaili lähes koko kesäkuun Filippiineillä. Sen vuoksi juhlittiin yksillä juhlilla koko kesäinen syntymäpäivänelikkomme.


Terassilla majailee jostakin syystä nykyään myös se kolmosen Jopo. 

Perjantaina siis mökkeiltiin ja mökkeilyä seuraavana päivänä lähdettiin hengellisille kesäpäiville. Tähän syynä oli Bulgariasta saapuneet vieraamme, jotka oli kutsuttu päiville puhujavieraaksi. Oli muuten kelit kohdillaan ja päivillä hauska kesäinen tunnelma. Syötiin lettuja, jäätelöä ja makkaraperunoita. Nähtiin monta tuttua elämän eri vaiheista. Hyvä ilma oli tuonut runsaasti väkeä paikalle. 


Sunnuntaina juhlittiin rippijuhlia. Mutta ei perinteisesti juhlavasti juhlavaatteissa, vaan rennosti juhlakalun isovanhempien vapaa-ajanasunnolla melkein metsässä. Tarjolla oli hernesoppaa ja hapankaalikeittoa. Lämmin sää ja tunnelma. Paljon paarmoja. Jälkkäriksi kakkukahvit ja lapsille mm. Melodypop-tikkarit, joilla oli lupa soittaa vaikka Lapin kesää.  Lappiin olivat suunnistamassa juhlakalu perheineen, kunhan juhlista selviävät.


Serkukset, joiden melodypopit soi, mutta jotakin muuta kuin sitä Lapin kesää.Normaalisti olisin fiilistellyt tällaista viikonloppua vaikka kuinka pitkään. Muistellut ihmisiä, joita näin. Paikkoja, joista pidin. Ruokia, jotka maistuivat. Nyt sen sijaan heti rippijuhlan jälkeen alkoi rakkaiden yövieraiden paraati, joka on menossa edelleen. Ensin rippijuhlien jälkeen saapui ne Bulgarian vieraat, joista osa oli kanssamme myös viime kesänä. Palasivat tänään kotiinsa.  Hetki sitten saapui rakas vertaisryhmä Istanbulista synnyinmaahansa kesää viettämään. Lähtivät heti Kotkan meripäiviä ihmettelemään, joten kirjoitan tässä välissä äkkiä ennen ruokahuoltoon ryhtymistä. Kun käy samalla töissä, on aika täyteläinen olo. Ihanan täyteläinen. Niin kiitollinen, kun on ihmisiä, joista iloita:).

Ja se sää: Aamulla on vettä tullut kun... Nyt on pilvistä, mutta poutaa. Koska sai viettää putkeen melkein viikon auringonpaisteessa ja lämmössä, ei pilvinen sää paina yhtään. Huomenna vielä töihin ja sitten taas viikonloppu vapaata. Yhdet kuvat on vielä laittamatta ystävien kanssa vietetystä päivästä. Ehkä on pakko myöskin käydä vähän Meripäiviä ja etenkin niitä purjelaivoja kuvaamassa vapaiden aikana? Tämä tuntuu ihan kesälle, hyvin hyvälle sellaiselle.

7 kommenttia:

Leena Lumi kirjoitti...

No onpas teillä sutinaa! Heti alkoi tehdä mieli jotain grilliruokaa, mutta meillä on onnekis satanut kuin kaatamalla eilisestä alkaen eli ei tarvitse kantaa puutarhassa kasteluvesiä.

Päätimme rauhoittaa koko heinäkuun vain itsellemme eli pysymme täällä saarellamme, emme mene mihinkään, emme kutsu ketään. Sen sijaan uimme paljon, grillailemme, luemme, nukumme, nautimme isosta puutarhastamme, ja kohta säilömme jo mansikoita, vadelmia ja mustikoita. R. saapui juuri tapamaasta parantumattomasti sairasta pikkuveljeään, joten siinä tämän kuukauden reissu. Elokuussa odottavat sitten jo toiset, vilkkaammat tuulet.

Yksi kuukausi vuodesta vain meille: Ei niin paha.

Kaunista kesän jatkoa<3

Jael kirjoitti...

Kivoja tapahtumia teillä taas. Ja hyvä että säätkin on välillä suotuisat,luonto ainakin on niin kaunista että:) Tuota sadetta voisi tulla tännekin,mutta turha toivo toistaiseksi.
Onko kälysi naimisissa filippiiniläisen kanssa? Olen täällä olevan filippiiniläisen ruokamarketin kautta tutustunut filippiiniläiseen keittiöön,jota olen välillä tehnytkin.
Mukavaa loppuviikkoa,ja toivottavasti aurinkokin tulee aina välillä esille.

Cheri kirjoitti...

Teillähän on oikein juhlaviikot. Ystävät ja hyvä ruoka kuuluvat varsinkin kesään.

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Leena: Hyvät asiat tapahtuvat nyt kaikki samaan aikaan:D. Aikansa siis kaikelle. Koen monen kuukauden menneen ohitse ja meidän käpertyneen itseemme, joten nyt osaamme iloita ystävistä ovella. Nauttikaa te nyt toisistanne.

Jael: Sekä mieheni sisko että veli ovat naimisissa filippiinojen kanssa. Kulttuuri tulee onneksi keittiöön asti:). Mieheni siskon miehen kanssa kokkasimme mm. vuosi sitten ravintolapäivässä, Me saamme nauttia hänen keittiön antimistaan onneksi useamminkin.

Cheri: Näin on. Talvella pimeys nielee paljon energiaa, kesän pitkät illat antavat sitä?

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

No jos onkin ollut vipinää viikonlopussanne..:)

Petra kirjoitti...

Ihanan vilkasta teilla, Suomen kesaan sopivat niin nuo juhlat. Taalla suunnittelen tytön huomisia synttareita ja mietin lahinna mita tarjota etteivat sula ja lassahda helteessa, jaksaako kukaan edes syöda kakkua 40 asteen kuumuudessa?

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Hannele: Oikeastaan vilinää koko viikossa. Enkä tajua mennä nukkumaan illalla, vaan kukun yli puolenyön. Olen niin väsynyt välistä, että vetelen pieniä unia aina kun pystyn. Kun en pysty, meinaan nukkua pystyyyn. Ja muistikin jo pätkii, kuten tänään huomattiin. Onneksi nyt on kolme vapaata, joina aion nukkua niin pitkään, kun unta riittää. Ja päikkärit päälle, jos siltä tuntuu.

Petra: Ihanan vilkasta, koko rauhallisen kesän edestä. Tosin eihän meillä nyt niin rauhallista ole ollut, olihan meillä ylppärit ja kaikenlaista muutakin. No, tämä viikko on joka tapauksessa sisältänyt paljon muisteltavaa.Hyviä synttäreitä teille. Meillähän kaikki lapset ovat kesällä syntyneitä, joten muistan oikein hyvin nuo kesäkekkerit helteessä. Kakun kuorrutus valui jo laitettaessa....